Hem > Immigration, Politik, rasism > Hägglund vs Sahlin

Hägglund vs Sahlin


Agenda söndagen den 7 mars bjöd på en intressant debatt. Det handlade om judarnas utsatta position i Malmö som gör att de måste flytta pga. alla hatbrott. Men debatten handlade främst om det socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalus klavertramp i debatten. Inbjudna var Göran Hägglund och Mona Sahlin. Hägglund har skrivit ett brev till Sahlin med anledning av Reepalus ständiga slingerbultar, och anser att situationen nu bör redas ut. Det handlar om givetvis om judarnas situation men också om hur länge det ska få hoppa grodor ur Reepalus mun.

Det var med stor förväntan jag satte mig för att se debatten, för att se om de skulle kunna genomföra hela debatten utan att nämna grundorsaken. Det har nämligen varit fullt möjligt i många debattartiklar och TV-debatter på sistone att diskutera denna fråga utan att ta upp vari problemet bottnar. Och faktiskt verkade det som om Agenda skulle lyckas med konststycket, att föra en debatt utan att borra så djupt att sanningen uppenbaras. Men när de gått som katten kring het gröt och pratat om ”grupper i Malmö” ställde plötsligt programledaren Anna Hedemo den så viktiga, men likväl i Sverige så oerhört kontroversiella frågan till Hägglund:

– Vilken grupp talar du om här?

När denna fråga ställs försöker omedelbart Sahlin bryta in för att hindra katastrofen. Man hör henne säga ”nu är jag upprörd” ett par gånger. Sanningen får inte uttalas. Hägglund trampar in på minerad mark genom att säga sanningen, den sanning som med alla medel måste tystas ned, den sanning som inte får beröras, som helt enkelt är fridlyst. Hägglund svarar att det är … ”vänstergrupper och muslimer”.

Mona uppger sig bli upprörd av att gruppen muslimer påstås vara för att judar blir utsatta. Hennes bild är den motsatta. Hon säger att hon sitter i dialogforum tillsammans med judar, kristna och muslimer och de har samma bild, de ser samma fiende och har samma uppdrag. Hon säger att Hägglund gått över gränsen.

Vad var det för flummigt inlägg? Och tror verkligen Mona Sahlin att muslimernas verserade företrädare som sitter i dialogforum kan sitta där och uttala en åsikt som ALLA muslimer i Malmö är eniga om? Hur kan hon vara så naiv att tro ett antal representanter framför hela sanningen? Det är inte värre än att titta på bilder och filmsekvenser från demonstrationer i Malmö så ser man tydligt vilket klientel som hetsar mot den judiska gruppen. Känner man till lite mer om islams lära så vet man att i den ingår en grundmurad judefientlighet som levereras med modersmjölken.

Sahlin står och kämpar med näbbar och klor för att bibehålla Sveriges politiskt korrekta fernissa. Hon hoppas på att hon kommer att kunna lyckas med det. Men Hägglund har petat i en varböld och det är på tiden. Grälet fortsatte efter programmet om vad man får och inte får säga.

Förhoppningsvis kan en mer frimodig debatt ta vid och förljugenheten sakta sippra bort. Man löser nämligen inte problem genom att som Mona Sahlin undvika att kalla saker för sina rätta namn.

Följ min blogg med bloglovin

Annons
 1. Omnirasa
  mars 8, 2010 kl. 03:51

  Om det inte är muslimer som ligger bakom attackerna mot judar i Malmö, så kanske Mona Sahlin kunde vara så vänlig och upplysa om vilka det är???

  • mars 8, 2010 kl. 07:39

   Ja, man kan undra varför det är så himla hemligt vilka det är.

  • Robin_Shadowes
   mars 8, 2010 kl. 10:04

   Det var säkert påskharen och tandfén.

 2. mars 8, 2010 kl. 10:49

  Jag trodde faktiskt för en sekund att hon skulle börja gråta. Jag har aldrig sett henne så upprörd över något som normala människor brukar bli upprörda över.

  • mars 8, 2010 kl. 11:01

   Ja, man riktigt hörde hur hon kippade efter andan när hon insåg att programledaren skulle ställa den kritiska frågan. Är människan okunnig, dum eller förljugen? När hon talar till folk låter hon i alla fall som om hon talar till en grupp dagisbarn, så man kan undra hur det står till.

 3. mars 8, 2010 kl. 13:42

  Sammanfattning av själva ”problemet”

  Allt handlar egentligen om att de intoleranta vill
  att vi toleranta blir ännu mera toleranta för de intolerantas idéer!

  Och om vi toleranta i ännu högre grad än idag viker oss för de intoleranta,
  så är vi alla ute på en farlig väg! En väg som obevekligen leder till nya framtida och svårartade konflikter!

  Frågan är om vi toleranta vill det? Bara för att tillfredsställa
  de intoleranta ledarnas maktbehov över sina egna ”lättmanipulerade”
  människor som utövas med hjälp av sk ”religion”!

  /UllaBella

 4. mars 8, 2010 kl. 13:45

  Antagligen inte så okunnig som hon vill verka när det passar hennes syften men de andra två kriterierna, jämte (o)vanan att lägga huvudet oskyldigt på sned, är numera en del av hennes varumärke.

 5. gotiskaklubben
  mars 8, 2010 kl. 13:57

  Mona är en listig huggis som noga planerat sitt utbrott, och amatören Hägglund gick på det. Han borde ha gått till motattack. Hon hade ingen substans i sitt spelade utbrott.

  Mona är en skicklig debattör, speciellt när hon använder sina avtrubbade känslor.
  tror att hon går på Prosac & Rödvin – alla politiker borde alko – knark och läkemedelstestas.

  • mars 8, 2010 kl. 14:06

   Listig? I så fall är hon oerhört skicklig på att dölja det. Hennes image ligger på lekskolenivå – tala l-å-n-g-s-a-m-t och t-y-d-l-i-g-t … vem är hennes målgrupp egentligen?

 6. fransolsson98
  mars 8, 2010 kl. 14:02

  Mona och Reepalu med alla deras kamrater är ansvariga för den hemska situationen som råder i Malmö.
  Det är förenat med direkt fara för livet att vistas ute i Malmö efter mörkrets inbrott.
  Och jag kan förstå att judarna då är särskilt utsatt från muslimerna i Malmö.
  Det är obegripligt att detta får fortgå i en demokrati.
  Att Mona S inte vill inse sanningen förstår vi alla eftersom hon och hennes parti skulle falla direkt!
  Det märkliga är att så många av dessa flyktingar tycks rösta på dessa partier som är direkt ansvariga för flyktingarnas dåliga bostäder!

  • mars 8, 2010 kl. 14:04

   Ja, tänk om fasaden skulle rämna och sanningen kom fram om hur de har ställt till det i Malmö (och på andra ställen med, gubevars). Jag är rädd att det skulle bli allmän lynchstämning.

   • Omnirasa
    mars 9, 2010 kl. 14:46

    Just detta, att svenska befolkningen finner sig i allt utan minsta ansats till uppror, är det mest skrämmande av allt i vår så kallade demokrati.

 7. gotiskaklubben
  mars 8, 2010 kl. 14:13

  @ Cavatus Enligt min uppfattning fick hon Hägglund ur balans. Om det var planerat så var det skickligt/listigt med reservation för Hägglunds brist på motstånd.

  • mars 8, 2010 kl. 14:27

   Om hon nu fick Hägglund i obalans, så lyckades hon ändå inte förhindra honom att säga ordet ”muslimer” även om hon verkligen försökte bryta in och lägga ett lock på debatten innan olyckan var ett faktum. Hägglund uppmanades att be om ursäkt, och ursäkten skulle möjligen även vara mer riktad till den outtalade överenskommelse mellan riksdagpartierna att aldrig nämna detta ”m-ord”.

 8. fransolsson98
  mars 8, 2010 kl. 14:35

  Läs detta så förstår Ni alla varför Mona S inte får bli den som ska ansvara för Sveriges politik:

  • Omnirasa
   mars 9, 2010 kl. 14:44

   Härlig meritlista hon har, vår statsministerkandidat! Det kanske bara är Carola Häggkvist som kan bräcka henne i fråga om parkeringsböter och fortkörning? Dom verkar dock vara jämlika när det gäller hyckleri.

 9. Katinka Glahd
  mars 8, 2010 kl. 15:58

  ja,ju mer man rör i en skit,ju mer luktar den”!Okänd filosof.
  Mona Muslim håller svenska folket för idioter. Nu exploderar tryckkokaren snart och locket smäller upp i taket.
  Tänk att det skulle bli tönten häggluns som sade de förlösande orden.
  Själv har vi judiska bekanta i Malmä som flyttar till Höllviken till sommaren.
  När vi frågade varför precis innan jul,när vi fick reda på flyt(tk)planerna,svarade de lakoniskt.”Vi blir mer och mer rädda för muslimerna,för varje dag som går.vi orkar inte längre leva i fruktan”!

  • mars 8, 2010 kl. 16:01

   Sen har vi ju flykten av svenskar från Malmö, men det är inget som ens är värt att nämna. Det räknas liksom inte. De må vara hänt att svenskarna inte är utsatta för några hatbrott (det räknas i varje fall inte som det) men flyr gör de. Eller som man också kan uttrycka det: de röstar med fötterna.

 10. jocke i baren
  mars 8, 2010 kl. 20:36

  Jag och min son upplevde Hägglunds och Sahlins sammandrabbning liknande som du beskriver. Frågan låg hela tiden i luften och jag satt och slog vad med mig själv om reportern skulle våga ställa den. När hon väl hade gjort det så kändes historiens vingslag i luften. Det är nog en av de få gånger som en så känslig fråga i detta tabu ämne ställdes i SVT.
  Kan vi hoppas på att ”lockret” håller på att lyftas av???
  Lena Sundström gillar nog inte Anna Hedemo efter detta. Lena S. vill ju att lockat skall ligga på.

  • mars 8, 2010 kl. 22:03

   Ja, det är lustigt hur man kan känna vibbarna genom tv-rutan. I utländska medier har de inga problem att skriva och säga att det är en stor del av den muslimska gruppen i Malmö som trakasserar judarna. Det har varit allmängods länge där, men här hemma har det varit absolut tabubelagt. Beror på hur debattklimatet ska utvecklas fram till valet, Ska bli intressant att se.

   Efter Åkessons utspel i Aftonbladet har ordet ”muslim” blivit lika kontroversiellt som ”neger”, och från etablissemanget har det på något outtalat sätt bestämts att m-ordet inte får användas fram till valet, för varje gång det används (åtminstone när obehagliga sanningar ska konstateras) så fruktar de att det ger det röster till Sverigedemokraterna, vilket är min teori.

 11. mars 8, 2010 kl. 20:58

  Måna lever i en fantasi. Tyvärr tillåts hon leva kvar i denna. Man vågar inte inom S kritisera henne, för man vet att man isåfall kommer att förlora jobb och inkomst. Känner personligen ett par som satt upp sig emot henne. De finns ej kvar inom S-rörelsen, och är svartmålade.

  • mars 8, 2010 kl. 22:10

   Ja, inga skärmytslingar verkar tillåtas. Partipiskan är nog lika hård som linjen att bibehålla den politiskt korrekta fernissan. Att det är så lågt till tak är en orsak till att ingen vågar andas minsta kritik mot den invandringspolitik som partiet står för eller mot det som partiet i regeringsställning ställt till med. Det tillhör de ”onämnbara” ämnena precis som Monas förhållandevis bristande intellektuella framtoning.

 12. jocke i baren
  mars 9, 2010 kl. 08:44

  Cavatus.
  Jag hoppas att du såg Aktuellt i går.
  En diskussion mellan Sakine Madon och Nyamko Saboni. Om rasism och brottslighet även bland invandrargrupper.
  Där sades det en del saker tydligt och klart. Inget locket på här inte.
  Efter denna diskussionen framstår Mona Sahlin som ganska inskränkt och okunning.

  Journalisternas feghet för ämnet togs också upp. Kanske är vi på god väg mot en öppen(öppnare) diskussion?

  • mars 9, 2010 kl. 13:12

   Ja, jag såg det. Det kanske är dags att börja nämna saker vid sina rätta namn. Men som vanligt är det bara människor utan etnisk svensk bakgrund som kan säga detta. Annars lurar rasiststämpeln i vassen. Särskilt intressant var det när Sabuni helt rättframt säger att diskrimineringslagen gäller alla, såväl svarta som vita. Undrar om DO har fått reda på denna kovändning. Ringer man till deras växel får man till svar att diskrimineringslagen inte gäller etniska svenskar.

   Helt blåögt säger hon att hon inte kände till något av detta då hon inte hört eller läst om det i media! Inte konstigt! Svenska medier som gör allt för att gå som katten kring het gröt i dessa frågor och det är alltså detta hon förlitar sig på. Har hon inga andra källor som regeringsmedlem?

   • Omnirasa
    mars 9, 2010 kl. 14:40

    Jag blev helt chockad när Nyamko Saboni stod och sa att hon inte kände till dessa saker, att ingen informerat henne! Dagen innan hade Mona Sahlin och Göran Hägglund stått i Agenda och sagt att det här problemet har de känt till länge! (och ändå har de tydligen struntat i att vidta åtgärder…)
    På frågan om vad regeringen nu ska vidta för åtgärder, svarade Nyamko Saboni följande: ”Vi ska fortsätta som förut!”.
    Betyder det att de ska fortsätta att inte veta hur det ligger till??
    Sakine Madon nämnde också förekomsten av invandrares hatbrott mot etniska svenskar, men detta tog Nyamko Saboni inte notis om. Hon passade dock på att använda uttrycket ”vita svenskar”…

    Jag tror att dessa politiker och journalister helt enkelt lider av en allmän begreppsförvirring. De vet helt enkelt inte vad de ska kalla saker, eftersom alla benämningar blivit tabu. Ingen kan eller vågar längre definiera vad som är en invandrare, muslim, islamist, svensk, svart, vit, folkgrupp, etnisk osv. Man har försökt lösa detta med löjliga uttryck som ”svensk med utländsk bakgrund” etc.
    Ingen verkar heller veta vad rasism är, eller vad ett hatbrott är, eftersom precis vad som helst tycks kunna kallas för dessa saker.
    Varför inte börja kalla saker för vad de är?

 13. Robin_Shadowes
  mars 9, 2010 kl. 23:30

  Nyamko Sabongo är själv mussla. Så klart att hon vet om problemen. Hon bara praktiserar taqyyia enligt känt muslimskt manér.

 14. Omnirasa
  mars 9, 2010 kl. 23:50

  Robin_Shadowes :Nyamko Sabongo är själv mussla. Så klart att hon vet om problemen. Hon bara praktiserar taqyyia enligt känt muslimskt manér.

  Nyamko Sabongo är icke-troende (ateist, agnostiker, humanist eller vad hon nu föredrar att kalla sig). Det har hon berättat för Christer Sturmark i TV-intervju.
  Men hon har en muslimsk bakgrund i familjen, så hon borde vara insatt i saker och ting.

  • Robin_Shadowes
   mars 10, 2010 kl. 06:52

   Fast hur vet du att det där med icke-troende inte är taqyyia då? Hon har uppenbarligen islamister i familjen så jag skulle då inte lita på henne. För mer information se tråden om klanen på Exilen.

 15. Omnirasa
  mars 10, 2010 kl. 10:39

  Det vet jag inte. Jag vet heller inte om hennes bakgrund är shia eller sunni. Taqyyia ingår i shia-islam.

 16. Omnirasa
  mars 10, 2010 kl. 10:49

  Jag tittade på Exil-sidan. Men personen (Stratiotes Iesous Christos) skriver på så låg nivå att jag inte ens orkar läsa igen hela hans/hennes inlägg.

  • Robin_Shadowes
   mars 10, 2010 kl. 23:40

   Spelar väl ingen roll om hans kommentarer. Jag delar ej heller alla hans värderingar men dom fakta om klanen han klistrar är ju det som är relevant i fallet.

 1. mars 8, 2010 kl. 14:20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: