Hem > Censur, Immigration, Politik, rasism, Undersökande journalistik, yttrandefrihet > Ny höjdpunkt i SVT:s försök att hjärntvätta svenska folket

Ny höjdpunkt i SVT:s försök att hjärntvätta svenska folket


Min skribentkollega Julia Caesar bidrar med sin analys av Landskronatraumats efterdyningar i media. Hon publicerar sig även på Snaphanen. Men det är viktigt att hennes analyser även kommer en svensk läsekrets tillgodo.

I SVT:s ”Gomorron Sverige” den 7 april samtalar Sydsvenska Dagbladets politiska chefredaktör Heidi Avellan och Landskronas kommunalråd Torkild Strandberg (fp) om mordet i Landskrona. Detta är en ny absolut höjdpunkt i medias hjärntvättningskampanj! Får inte missas!

Heidi Avellan påstår utan att blinka att mordet i Landskrona bara är en enstaka händelse som kunde inträffa precis var som helst. Det har ABSOLUT ingenting med invandrings- eller integrationspolitik att göra eller att den misstänkte gärningsmannen är invandrare. ”LANDSKRONA ÄR SPECIELLT”. Ja, det kan man ju hålla med om.

Hon förfasar sig över att en sverigedemokrat har uppgett den misstänktes identitet i sin blogg. Det är uppenbart att det är sverigedemokraten som är den verklige brottslingen, inte mördaren. Inte ett ord om att etniskt svenska misstänkta brottslingar regelmässigt hängs ut med namn och bild i svenska media långt innan de är dömda.

”Sinnet rann för en människa, VI VET INTE HUR HAN MÅDDE”, säger Avellan.

Om han mådde lite dåligt var alltså brottet ingenting att hänga upp sig på?

Till och med programledaren Lotta Bouvin, som måste anses tillhöra de politiskt korrektas skara, ser påtagligt skeptisk ut när Avellan maler på som värst. Hon försöker ställa motfrågor, men ger upp inför Avellans ordmassor och skräcködleattityd.

Avellan har vid flera tillfällen dokumenterat ett glödande hat mot Sverigedemokraterna. Hon missar inte ett tillfälle att ösa ut sin avsky mot dem, och då ska man ha klart för sig att Avellan förutom sin egen maktposition på Sydsvenskan närmast har klippkort till den politiska panelen i SR:s ”Godmorgon Världen” och är flitigt anlitad av hela medievärlden.

När en journalist utmärker sig på det här rabiata sättet kan man ana djupt personliga motiv. Heidi Avellan är själv invandrare från grannlandet Finland. Om jag inte misstar mig tillhör hon den finlandssvenska minoriteten som är mycket hårt klämd av den finsktalande majoriteten i Finland och ständigt får se sina positioner tillbakaträngda. En identifikation med invandrare och i synnerhet förtryckta minoriteter är alltså inte inget förvånande. Det som förvånar är att en person som ska föreställa intellektuell inte är mer medveten om sina egna drivkrafter.

Som bloggägare lägger jag HÄR till en länk som ger statistik över hur stor risk det är att i Malmö bli överfallen av en etniskt svensk i förhållande till risken att bli överfallen av en icke etnisk svensk. Uträkningarna kan tyckas invecklade. Jag rekommenderar l å n g s a m
l ä s n i n g !

Följ min blogg med bloglovin

Annons
 1. Robin Shadowes
  april 10, 2010 kl. 00:55

  Lustigt nog så tycks de flesta på webben inte hålla med Heidi Avallan alls. Tvärtom tycker de flesta här att gärningsmannens etnicitet har mycket att göra med saken men framförallt hans kultur och religion. Eller vad säger du, Heidi? Det kanske bara var en, för att parafrasera din med-nazist Robert Faurison, en liten detalj?

 2. Utlandssvensk
  april 10, 2010 kl. 12:06

  Riktigt bra artikel på Newsmill idag:

  ”Likt en enstämmig kör sjunger politiker och media mångkulturens lov. Dock får via aldrig reda på vad som är så bra med mångkulturen. Däremot måste man argumentera sig blå om man råkar ha lite reservationer när det gäller mångkulturens positiva effekt på demokratin, yttrandefriheten och öppenheten.Professor Robert Putnam, en sann förespråkare för invandring, har forskat på mångkulturens effekter på samhället. Hans resultat visar att mångkulturen för med sig en lång rad negativa konsekvenser, på såväl kort som på lång sikt.Vurmen hos den svenska makteliten för den tveksamma mångkulturen måste bottna i ett skuldkomplex där ett flertal försvarsmekanismer är aktiva.”

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/09/vurmen-for-mangkulturen-och-sanningen

  • april 10, 2010 kl. 12:59

   Ja, hittade fram till den artikeln igår kväll och har lämnat en amper kommentar. Beror på om denna Newsmillartikel kommer att tystas ner och ignoreras i vanlig ordning eller om den till sist ska få igång en konstruktiv debatt utan glåpord.

 3. april 10, 2010 kl. 13:03

  hmmm…anar jag en konspiration här? DO är finne och även denna avellan.
  Försöker de få oss finnar att ”take the heat” istället för att själva bränna fingrarna på heta ämnen? ;P

 4. Utlandssvensk
  april 10, 2010 kl. 18:26

  Dagens pärla från DN:

  ”På DN.se gillar vi debatt – kärlek till det fria ordet är en förutsättning för att jobba på en plats där just det fria ordet är kärnan i verksamheten.”

  ”Det betyder att vi stänger kommentarfunktionen helt på artiklar som vi erfarenhetsmässigt vet lockar fram rasistiska kommentarer. Till exempel artiklar om eller relaterade till invandring. Vi kommer också att vara hårda i bedömningen av vilka kommentarer som bryter mot vår policy. ”

  Dessa två stycken kommer från samma artikel!!!!!

  http://www.dn.se/blogg/dnsebloggen

  • april 10, 2010 kl. 20:44

   Det Orwellska samhället är här! ”Krig är fred och fred är krig.” Newspeak kallades det språk/de ord man tog fram som betydde motsatsen till det man menade. Ditt citat från DN är ett blamerande exempel på detta.

 5. Utlandssvensk
  april 11, 2010 kl. 10:54

  Visst är det nyspråk.

  Det jag finner interessent är att i Orwells verk så utgår han ifrån en totalitär statsmakt som påtvingar detta beteende på journalisterna. I Sverige förefaller det snarare vara tvärtom. Om någon politiker får för sig att prata om verkligheten nyttjar media alla medel för att straffa och/eller skrämma personen ifråga. Tänk bara på ”valstugereportaget”.

  • april 11, 2010 kl. 11:12

   Ja, det har du rätt i. Det finns alltså en viss skillnad på scenariot i Orwells bok och det vi upplever i Sverige idag. Intressant infallsvinkel. Tål att fundera mer på.

 6. Jonas
  april 11, 2010 kl. 14:10

  Majla Heidi på: heidi.avellan@sydsvenskan.se Skriv vad du tycker.

  • april 11, 2010 kl. 15:27

   Tack. Nu var det gjort.

 7. lassekolja
  april 13, 2010 kl. 23:26

  Det är faktiskt inte första gången Heidi A. uttalar sig på ett sätt som visar att hon tror att hon är Guds taleskvinna på jorden. Att hon avskyr SD har hon tydligt visat vid flera tidigare tillfällen, bl.a. i SR:s Godmorgon världen. Tror en debatt mot Jimmie Åkesson hade plockat ner henne rejält.

 8. xmaverickx
  april 20, 2010 kl. 00:27

  Dessa jävla finska kärringar,ut med häxorna!
  Denna Heidi och Katri Linna (somliga säger hon är från Estland)
  och sedan muslimen Helena Benaouda.
  De har inget här att göra om de beter sig som de gör!!!

  • Bengt Lundström
   juli 2, 2010 kl. 05:29

   Håller med. Men Finland vill nog inte ta emot dem heller.

 9. naimlap
  juli 19, 2010 kl. 21:35

  På en flygning mellan Lima – NewYork med LAN Chile ca. 8 tim. Blev jag bjuden på
  grattis drinkar av riktiga chilenare ss. Mauricio Rojas. Vilket berode på att, jag var svensk och landet Sverige hade tagit emot den största delen av Chiles
  lathundar. En annan chilenare sa att, han skulle aldrig släppa in en svenskchilenare innanför sin dörr! Så det är väl samma sak med dessa suomidamer
  ingen mer än svenskarna vill ha dem men här desto mera.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: