Hem > Censur, Immigration, Politik, yttrandefrihet > SVT:s Debatt – katastrofal konsensus

SVT:s Debatt – katastrofal konsensus


Med tillåtelse av debattören Julia Caesar, publicerar jag här hennes analys av SVT:s program Debatt från den 22 april. JC har publicerat inlägget på den danska webbplatsen Snaphanen.dk, men bör även komma en svensk läsekrets till del.

Ämnet för dagen i Debatt var hur vi kommer till rätta med den misslyckade integrationen bland Sveriges invandrare:

Så illa som svenska media sköter sitt uppdrag måste man som lyssnare/läsare/tittare värna sin mentala hälsa genom att iaktta strikt mediefasta, det vill säga avhålla sig från all mediekonsumtion.

I går gjorde jag ett undantag och såg Debatt – och det stod fullständigt klart att jag lever i ett dårhus som heter Sverige. Ja, det visste jag ju redan, men nu blev det övertydligt. Antingen försjunker man i depression. Eller också blir man förbannad och gör något.

Eftersom ingen svensk reporter vågar göra ett ärligt reportage om integrationsfiaskot hyr man in en egyptisk, Yosri Fouda, som tillika framhåller att han är muslim. (Reportrar brukar inte upplysa sina intervjuobjekt om sin politiska eller religiösa tro, i Sverige anses det tillhöra privatlivet).

Det är naturligtvis ett hopplöst uppdrag att dimpa ned i ett främmande land och på kort tid bilda sig en uppfattning om hur allting fungerar. Så Yosri hade ”hjälp”. Han omhändertogs redan på Arlanda av en av SVT:s mest hängivna rödgardister, John Carlsson, som pekade vart Yosri skulle gå och vilka Yosri skulle tala med. Det var John Carlsson som drog i trådarna, Yosri var bara en inlånad atrapp.

Det var tydligt att Yosri hade preparerats väl av sin ”producent”. Ty Yosri var ingen objektiv reporter, det var han som undervisade sina intervjuobjekt i hur allting borde vara.

John Carlsson har producerat samtliga reportage som ligger till grund för Debatt med temat Valextra. Vi vet alltså vad vi har att vänta oss: vänsterindoktrinering av gammal pålitlig modell. Det gäller bara att låna in rätt personer att använda som atrapper i propagandan.

Programledaren Belinda Olsson är en katastrof. Illa påläst, okunnig, klarar inte att hålla en struktur i programmet, sanslöst omedveten om vad hon sysslar med.

Följaktligen fick Luciano Astudillo och Tobias Billström ostört hänge sig åt stickspår och pseudodebatt bland annat om det urvattnade försörjningsstödet som i praktiken knappt gäller någon alls.

Inte en enda fråga ställdes om huruvida Sverige ska fortsätta vara en global socialbyrå för hela jordens befolkning.

Den tystnaden var det enda upplysande med programmet. Där fick vi klara besked. Sverige SKA fortsätta vara en global socialbyrå. Ingen enda i de sju riksdagspartierna har andra planer.

Följ min blogg med bloglovin

Annons
 1. Mikael Sjödin
  april 24, 2010 kl. 15:27

  Det var väl ändå häftigt och positivt att Vellinge-representanten (som syns i bilden ovan) fick tillfälle att demonstrera hur man gör när man är rak och rättfram och vågar säga som det är?

  • april 24, 2010 kl. 16:47

   Absolut. Därför ville jag ha med honom på bild. Han var den enda vettiga i hela debatten.

 2. april 26, 2010 kl. 11:30

  Bra sammanfattning av programmet. Särskilt gillade jag det när de jämförde med Kanada som ju lyckas så förträffligt med invandrare. Sen att de har ett helt annat asyl-system, ekonomiskt system och socialt system undgick man mycket talande att prata om.

  • april 26, 2010 kl. 11:40

   Ja, man jämför hit och man jämför dit. Men det största problemet är att ingen pratar om grunden till problemet – för stor invandring på för kort tid, som därtill uppenbarligen enligt dessa är en naturlag och därför måste fortsätta, då ju ingen tar upp och diskuterar grundorsaken. Man måste stänga av kranen när badkaret är fullt!

   • april 28, 2010 kl. 10:01

    Ja, det är essensen av hela problemet egentligen.

 3. Mikael Sjödin
  april 27, 2010 kl. 08:59

  Cavatus : Man måste stänga av kranen när badkaret är fullt!

  Kan det uttryckas enklare och bättre?!

  • Robin Shadowes
   april 28, 2010 kl. 01:04

   Fast våra politiker lyssnar inte på det örat. Dom skruvar upp vattnet istället.

   • Allemand
    maj 9, 2010 kl. 17:12

    För de har inte intelligens nog att veta åt vilket håll de skall vrida för att få stopp.

 4. jannejakan
  april 30, 2010 kl. 21:03

  Jag ska ut på krogen nu. Har med mig några ”kreditkort” som jag laddat ner. Upp till kamp!

  • april 30, 2010 kl. 21:16

   Härligt! Kampviljan finns där även när nöjena kallar. Så ska det låta!

 5. maj 2, 2010 kl. 08:42

  Cavatus, kan du hjälpa mig med en sak? För inte så länge sedan skrev någon en lista på saker om vad svensk kultur INTE är. Jag tror det var på Fria Nyheter eller jan Millds blogg, men jag kan inte hitta det längre. Jag skulle gärna vilja hitta det inlägget/kommentaren igen, för det var väldigt bra.

  • maj 2, 2010 kl. 10:47

   Den listan finns i detta kommentarsfält, längre ned. Det är Bloggo som har skrivit den.

   • Mikael Sjödin
    maj 2, 2010 kl. 12:00

    ?? Sorry, men jag förstår inte vad du menar eller hänvisar till!

   • maj 2, 2010 kl. 12:09

    Oj, nu ser jag att du kommenterar under en annan artikel. Om du går in under flyken Flygblad i listen ovan, och skrollar ned i kommentarsfältet till Bloggo, så har han skrivit en lång lista på detta. Hoppas det var den du sökte.

 6. Mikael Sjödin
  maj 2, 2010 kl. 12:31

  Precis vad jag sökte, tack så mycket!

  Cavatus :Oj, nu ser jag att du kommenterar under en annan artikel. Om du går in under flyken Flygblad i listen ovan, och skrollar ned i kommentarsfältet till Bloggo, så har han skrivit en lång lista på detta. Hoppas det var den du sökte.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: