Hem > Censur, Immigration, Islamism, Politik, rasism, yttrandefrihet > Wallraffande i Södermalmsmoskén

Wallraffande i Södermalmsmoskén


Nedanstående TV-inslag från den norska televisionen är en intervju med den miljöpartistiske politikern Daniel Arrospide Alata, som under ett halvår infiltrerade sig i Stockholms största moské, Södermalmsmoskén. Arrospide ville få reda på vad som händer bakom kulisserna hos ”fredens religion”. Vad han fick reda på var inte vad han hade hoppats på. Istället fann han det vi fruktar mest av allt, en välorganiserad grupp som aktivt rekryterar män för det heliga kriget mot alla otrogna (icke-muslimer).

Arrospide har en debattartikel på Newsmill där han berättar om sitt wallraffande. Tilläggas bör att artikeln på Newsmill i sitt nuvarande skick är en censurerad version. Här finns den ocensurerade, ursprungliga versionen. Redaktör Leo Lagercranz på Newsmill förklarar i princip sin censurering med att ordet ”muslimer” är för starkt laddat för att användas så ofta som det gör i texten.

Vid infiltrationen framgår det bland annat att imamen är mycket väl medveten om denna rekryteringsverksamhet. Dementierna från imamen i Svenska Islamiska Samfundet är ett spel för galleriet, enligt Arrospide, varvid man kan konstatera att det uppenbarligen rör sig om ett flagrant exempel på det i Koranen omnämnda taqyyia. Al-Qaida jobbar alltså helt fritt i denna miljö här i Stockholm och imamen gör inget för att stoppa det.

Arrospida hävdar att det är hög tid för SÄPO och polisen att vidta lämpliga åtgärder för att ta itu med problemet. Annars, säger han, kommer detta problem att växa och bli lika stort som nazismen var en gång i tiden.

Följ min blogg med bloglovin

DN, DN #2, DN #3, DN #4, DN #5, DN #6, SvD, SvD #2, SvD #3, SvD #4, SvD #5, SvD #6, SvD #7, SvD #8, SvD #9, SvD #10, SvD #11, HD, HD #2, GP, GP #2, GP #3, GP #4, GP #5, GP #6, GP #7, GP #8, GP #9, GP #10, Aftonbladet WebbTV, Aftonbladet WebbTV #2, Aftonbladet WebbTV #3, Aftonbladet WebbTV #4, VG, VG #2, VG #3, VG #4, VG #5, VL, VL #2, VL #3, VL #4, VL #5

Annons
 1. Utlandssvensk
  december 17, 2010 kl. 15:25

  Det var en modig miljöpartist! All heder åt honom.

  Tyvärr kan man dock konstatera:
  1. Det han observerar är absolut inget nytt eller anmärkningsvärt. Tvärtom finns liknande rapporter från många västländer.
  2. Inga fakta biter på den svenska PK eliten.

  Jag har nu hållit mig borta från svensk debatt sen valet, vilket har varit bra för hälsan. Min slutsats av reaktionerna på självmordsbombaren är att vi nog har anlänt till den punkten där det är ganska meningslöst att försöka förändra något med hjälp av seriös analys och debatt. Utvecklingen påminner om en Titanic med aktiverad autopilot och en besättning som endast är interesserad av att skälla ut de enstaka passagerare som försöker påpeka att att den lagda kursen leder rätt in i isberget. 94% av passagerarna håller tyst, för det är ju inte trevligt att få skäll och dessutom måste man ju utgå från att besättningen vet vad de gör.

  Självklart hoppas jag (som vanligt) att jag har fel men jag ser ingenting som tyder på att någon ändring är nära förestående. Visst, SD kommer säkert att växa, kanske upp till 20% vid valet 2014. Men då tror jag att det är för sent….

  Förvisso får man vara glad för att man har lämnat skutan och efter att man har gråtit klart över den hemska, nästan overkliga, utvecklingen återstår endast att skratta åt eländet.

  Här är en rolig blogg som jag hittade:

  http://batikhaxanberit.blogspot.com

  Jag har beställt Världsmästarna och hoppas kunna läsa den under julen. Har du och Julia C läsat Bruce Bawers böcker? Om inte så kan jag varmt rekommendera ”while europe slept”. Hans senaste bok ”surrender” har jag kommit halvvägs med och den handlar mycket om hur medierna i västvärlden slår knut på sig själva för att framställa islam som ”fredens religion”.

  • december 17, 2010 kl. 19:53

   Kul att se dig på banan igen. Alla krafter är behövliga vid (sista??) striden. Fast jag förstår om du håller dig borta. Vad har du att kämpa för egentligen? Jo, det stora är ju att det hänt i Sverige, för här kunde det ju inte hända, här är vi ju alla så ”snälla” utom de elaka rasistiska svenskarna förstås. Men uppvaknandet blev bryskt. Nu pågår stort arbete att sopa igen spåren, att glömma och gå vidare och lägga locket på. Att anklaga svenskarna i vanlig ordning för att vara islamofober osv osv. Ja, du vet ju hur tongångarna går här hemma.

   Tack för boktipset. Har skrivit upp Bruce Bawer på min lista nu. Har även fått spridda citat från den länk du länkade till, men ska bege mig dig och läsa lite mer.

 2. Utlandssvensk
  december 17, 2010 kl. 23:54

  ”Vad har du att kämpa för egentligen? ”

  Tja, jag har väl fortfarande en förhoppning om att mina barn ska kunna växa upp som svenskar. Men visst, jag är väldigt negativ och tror att den reaktion som vi ser nu, t.ex din och Julias insatser, kommer 20 år för sent.

  Men kämpa på! Jag brände merparten av mitt krut på 90-talet och det var INTE kul att argumentera emot mångkultur då……

 3. joffe
  december 18, 2010 kl. 05:31

  GOD JUL Utlandssvensk, Cavatus och Julia om hon läser! Och alla ni andra också för den delen! Ni som framför sanningar i bloggvärlden!

  Jag tycker Utlandssvensk berättelse på Cavatus blogg är belysande och den autopolitiserade katastrofkursen är oförändrad för fartyget ”TITANIC-SVERIGE”.

  Jo, jag tillhör oxo gänget som tidigt avslöjade Sveriges sjuka politiska inställning till fri invandring från kulturella kris- och problemområden med HELT annorlunda religionuppfattning och värdering. Dvs grupper med obefintlig integreringsförmåga.

  Efter omfattande OBS! ”alla papper på bordet”och tester av handel, vandel och hälsotillstånd – till skillnad från Sveriges kravlöshet dit man kan komma blåljugande kriminellt insmugglad handuppräckande med indentitetitetspapir dumpade för evigt, kanske i Öresund – blev vi godkända för snart 30 år sen och flyttade till nytt hemland där vi jobbat och barnen studerat intensivt. Nu har vi många barnbarn i ett, för oss alla positivt framtidsland.

  Vid 50 år fyllda, efter ekonomisk förlust på husförsäljning etc.i Sverige i en krisperiod på tidigt 80-tal, fattiga men lyckliga, med tre eniga tonåringar, att ha haft förmågan att genomskåda autopilotens katastrofkurs mot isberget, packade vi upp när vi efter lång väntant och kontroll fått permanent visum. Men jag fick mitt straff för att helt enkelt fortsätta att vara PURSVENSK- heja Ulf Nilsson som försvarar pursvenskhet..

  Efter 35 års jobb och skattebetalande i grottekvarnen ser jag nu min svenska årliga pension urholkas än mer. Dagens julklapp från handlingsförlamade och sverigefientlige kapten Reinfeldt och övriga sex obehöriga styrmän har skett en reducering av min pension med 370.skr/mån till bruttobeloppet 8920skr/mån. Jag hymlar inte med nuffror, men därifrån ska avgå 25% SINK-skatt till Sverige som jag inget får för som svensk utomlands…

  Jag ska ju nu för 14e året i rad med med min pension hjälpa till att hålla liv i all daglig generös influx av anhöriginvandrare över 65 år från ex.vis somalieland som nu sitter i fina lägenheter, rullar tummar och uppbär skattefritt inkl.alla bidrag ca 12000skr/mån. (kolla gärna fakta med kära Försäkringskassan!) Den gruppen ökar ju ständigt och berikar och hjälper naturligtvis ALLA svenskar i framtiden!? Va!?

  Deras barn har oftast inte lyckas skaffa något jobb i Sverige då dom var analfabeter när dom anlände och jobb för fåraherdar existerar inte i Sverige där officiella arbetslösheten nu är ca 8%. – Ask Merit Wager och miggorna om vad som sker och vem som försörjer vem?

  Hur va det nu Rickard Fuchs sa 1991? Jo – ”Visst är det härligt att vara SVENSK!”

  Tur man fortfarande har litet av humor i behåll på mossiga gammeldar, och att priset på vin är överkomligt på nersidan så man överlever ytterligare en tid!

 4. Utlandssvensk
  december 18, 2010 kl. 13:39

  God Jul till dig också, Joffe,och till alla andra här på Cavatus utmärkta blogg!

  Jag var under många år ganska aktiv med att skriva kommentarer, både på bloggar och i tidningarnas kommentarsfält. Det som utan tvekan är väldigt positivt är att debatten helt verkar ha kantrat över till ”vår” sida nästan överallt där man får skriva kommentarer.För bara några år sedan blev man fullständig och totalt utskälld om man vågade yppa kritik mot t.ex asyl politiken. Mellan tummen och pekfingret skulle jag säga att det endast var cirka 10% av alla kommentarer på en relevant artikel i DN eller SvD som var invandrarkritika medans uppemot 50% var agressivt kritiska mot dessa 10%….

  Nu är läget helt annorlunda och man kan nästan ta på den utbredda folkliga ilskan och frustrationen så fort någon tidning är vänlig nog att tillåta kommentarer. Säkert har Cavatus och andra eldsjälars arbete bidragigt till detta.

  Men samtidigt tvingas jag att konstatera att den befintliga politiska eliten och i stort sätt alla etablerade medier har blivit MER fanatiskt övertygade om att deras absolut viktigaste uppdrag är att maximera immigrationen från tredje världen.

  Så vi har, enligt mig;
  1. En massiv och ökande folklig ilska
  2. Stora grupper som är missnöjda med inte vågar/vill rösta på SD
  3. Fortsatt enormt och ÖKANDE inflöde av okvalificerade personer från tredje världen. Jag tror att vi snart är uppe på 150.000 per år, dvs. 600.000 per mandatperiod.

  Nu inser jag att detta kan låta väldigt raljerande och extrem men jag är ärligt talat tveksam till att landet håller ihop som ett fungerande samhälle fram till valet 2014. Det finns redan flera hundra tusen unga män med invandrarbakgrund som totalt föraktar den rådande strukturen och som närmast driver en terror kampanj mot främst svenska ungdomar. OM en meningsfull andel av dessa offer börjar ta saken i egna händer och slå tillbaka, ja då kan ett inbördeskrig blossa upp snabbt. Om de inte radikaliseras förefaller deras öde vara att gradvis förvandlas till andra klassens medborgare i sitt eget land.

 5. Utlandssvensk
  december 18, 2010 kl. 13:48

  Lite roligt och samtidigt hoppfullt:

  SVP, SDs motsvarighet i Schweiz, föreslår att man ska bjuda in närliggande områden till att bli en del av Schweiz. Jag gillar skarpt följande formulering:

  ”“We should facilitate integration of these regions which are suffering under the rule of the European political class that has no interest in them whatsoever. Their citizens have been looking jealously at our self-governing state and long for a democracy with human face”,”

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/07/forging-greater-switzerland.html

  Låt oss be en stilla bön att Danmark kommer med en liknande inbjudan till södra Sverige……

  • december 18, 2010 kl. 13:58

   Problemet med Danmark är att Danmark är med i EU och kan inte befria oss från detta ”totalitära” (om man ska spetsa till det) ok. Så jämförelsen är inte riktigt kompatibel, trots allt. Men att en räddare måste komma utifrån ter sig mer och mer uppenbart då svenska folket hålls i ett järngrepp av etablissemanget och folk i princip tycker som SD men inte vågar rösta på dem.

  • Claes Andersson
   mars 6, 2011 kl. 05:45

   ”Låt oss be en stilla bön att Danmark kommer med en liknande inbjudan till södra Sverige……”

   Kanske det. Sen kan övriga Sverige fördelas på Norge och Finland.

   Med den senaste grundlagsändringen angående anslutning/anpassning till helvete (EU och mångkultur) kan man fråga sig om Sverige f n faktiskt är ett självständigt land.

   Vem skulle tro det här för 300 år sedan, när Sverige var en av världens verkliga stormakter? Att det bara skulle ta ungefär ett halvsekel att avskaffa Sverige (fc.birgitta.nu/skriver/I006FE608)?

   Enormt konstigt!

 6. Utlandssvensk
  december 18, 2010 kl. 14:23

  Cavatus,
  Jag håller inte med om ”att Danmark är med i EU och kan inte befria oss”.

  Om man tittar på hur det gick till när Kosovo blev självstädigt är det tydligt att en del av Sverige, t.ex Skåne, kan utropa sin självständighet och med all sannolikhet kommer man att erkännas som en suverän stat om man kan få 51% av befolkningens stöd i en folkomröstning.

  Att Danmark på något sätt inte skulle ha rätt att bjuda in delar av Sverige till union med Danmark kan jag inte se.

  I praktiken tror att någon typ av delning av Sverige är enda hoppet för framtiden. Stockholm framstår som världens i särklass mest politisk korrekta stad och helvetet lär frysa till is innan en meningfull del av befolkningen där vågar rösta på SD.

  Men det är BRÅTTOM nu. Med det inflöde av nya immigranter som vi ser nu dröjer det inte länge innan Svenskar är i minoritet i de yngre årskullarna. När detta inträffar är, enligt mig, loppet kört.

  • december 18, 2010 kl. 14:33

   Ja, din mer ingående analys får bäring. Men utifrån det du citerade först, att Schweiz inbjuder omkringliggande regioner att ansluta sig för att komma undan EU-tvångströjans makt, var det jag inte såg som kompatibelt. Sen kan ju Danmark ha andra goda egenskaper att bjuda på, än ett undslippande av EU. Vi stackars mälardalingar får kämpa på mot oinsikten, inskränkheten och den politiska korrektheten …

   Kul att du är på banan igen, annars!

 7. Utlandssvensk
  december 18, 2010 kl. 14:53

  ”Kul att du är på banan igen, annars!”

  Det var mycket vänligt. Tack!

  Jag har svårt att hålla mig borta från debatten trots att det det nog vore bäst. Dels blir jag själv nerstämd dels kanske det inte är så produktivt att jag artikulerar mina svartsynta prognoser för folk som fortfarande är villiga att kämpa.

  Det hela påminner om att, under många år, se en nära vän som super sig till döds. Det går inte att inte bli berörd samtidigt som man efter ett antal år inser att det är meningslöst att försöka stoppa processen eftersom personen inte har någon som helst vilja att sluta dricka.

  • december 19, 2010 kl. 01:54

   En liknelse som också givetvis går att överföra på narkomaner. Jag hade en vän som jag lärde känna i början av 70-talet när vi gick i högstadiet. Vi gick i olika klasser men hade vissa ämnen gemensamt, bl a matte och kemi. Så vi umgicks därifrån till tidigt 90-tal. Fan, det var nåstan 20 år men det känns inte alls så länge. Vi var ett litet gäng på fem pers som umgicks regelbundet. Jag var den enda som inte var så glad i att supa, mest för att jag inte tål alkohol särskilt bra och blir sjuk som ett djur av det. Men vi umgicks ändå. Från ungefär 1980 började dom dricka oftare t o m mitt i veckan. När dom fått sina soc-bidrag så söp dom upp pengarna på bara ett par dar och lånade sig fram till nästa månad. Ibland snattade dom mat också. Givetvis sket dom i att betala hyran och körde sitt race. Har själv aldrig blivit vräkt men dom fick uppleva det många gånger men då på 80-talet var det inga problem att få ny lägenhet direkt. Kan tänka mig att det nog inte är lika roligt idag att ha den livsstilen. Blir man vräkt idag och lever så så får man nog nöja sig med att bo under en bro istället.
   Nåväl, runt 80 var också då vi började testa röka hasch. Dom första åren var det extremt oregelbundet och sällan men under 84 började vi röka dagligen. Vad som ledde till detta var att en i gänget blev ihop med en tjej som hade just drog-bakgrund, inte bara hon, två av hennes bröder flummade och pundade också. Så fr o m detta hade vi plötsligt lättare att få tag i grejorna. På den gatan dom bodde råkade också lille-brodern till min skolkamrat också bo men i ett annat hus. Så det blev att vi höll till antingen hos den ena eller dom andra. Det bodde skitmånga pundare i det kvarteret på den tiden. Ibland hade vi sådan tur att vi bara gick och knackade på hos nån mitt i natten och fick tag på en 50-bit eller 100-bit som det kallades, beroende på vad det kostade. Haschmissbruket var inte sånt att man behövde stjäla för att hålla igång till skillnad från grövre missbruk. Ett par av dem langade periodvis men bortsett från det gjorde vi inget olagligt förutom att röka det då. Vi finansierade det allmänt genom att antingen skramla vid enskilda tillfällen eller så fick den som råkade ha pengar på fickan just då pröjsa.

   Ibland var det dock inte lika lätt att få tag med och jag minns otaliga rundor runt stan, antingen på cykel eller apostlahästarna. Det var ju inte lika kul men man fick i alla fall motion. LOL!
   Anledningen att jag började med detta var dels att jag slapp bli fyllesjuk. Det hände förvisso att jag snedtände några gånger men det kan räknas på ena handens fingrar. Dessutom gick det över på 3-4 timmar d v s betydligt fortare än en normal baksmälla. Men det viktigaste var nog att ruset var helt annorlunda från en fylla. Svårt att förklara för nån som inte har upplevt det själva för det är aningen en abstrakt upplevelse. Dessutom har man mer kontroll över isna kroppsfunktioner, undantaget möjligtvis det s k fnitter-stadiet men det var å andra sidan inget man direkt led av. LOL!

   I alla fall, låt mig återknyta till början av historien. Året efter, 1985 beslöt tre av oss att även testa ”pulver” (amfetamin). Kompisarna gillade det och började ta det oftare. Själv blev jag inte lika imponerad och tog det bara kanske en 4-5 gånger med längre uppehåll. På den tiden när vi var ”noobs” så injicerade vi inte utan tog dosen som s k snowballs, vilket innebar att man delade upp det i varsin dos och placerade det på en liten bit hushålls- eller toa-papper och rullade ihop den och svalde det som en tablett med lite vatten.
   När jag slutade helt med droger 92 så var dom båda fast i pundar-träsket. Den ene lyckades efter några år ta sig ur eländet och spelar numera tillsammans med min skolkamrats bror i ett hyfsat framgångsrikt rock- och blues-band som på senare år även har samarbetat med en ännu kändare skånsk artist. Tänker dock inte outa dom här då jag inte vill orsaka dem några problem socialt genom att berätta om deras något sjaskig förflutna. Skolkamraten däremot har det gått sämre för. Han har pundat sig till permanenta hjärnskador och kan emellanåt ses vandra omkring på stadens gator, om än inte som Fantomen en vanlig man, men pratandes för sig själv med osynliga vänner. Men anledningen till att jag berättar detta är att precis som Utlandssvensk säger, så går det inte att hjälpa dem som saknar sjukdomsinsikt. Så kan det gå när inte haspen är på, som man säger.
   Som ni kan se så har även jag inte direkt levt som Guds bästa barn. Jag är dock idag väldigt kluven till dessa år. Jag inser naturligtvis att det inte var någo hälsosamt leverne och att det var på många sätt bortkastade år. Men samtidigt fick jag inblick i ett liv på skuggsidan som jag annars aldrig skulle ha fått. Vilket i sin tur lett till att jag har en viss empati för dessa samhällets olycksbarn. Skulle hellre vilja hjälpa dem än alla dessa invällande förbannade mohammedaner som jag inte känner ett enda skit för!

 8. Martin Johansson
  december 21, 2010 kl. 20:55

  Vad är SD:s politik gällande detta;

  http://smgodis.blogspot.com/2010/12/peak-oil-del-1.html

  SD kan genom att ta upp detta erövra ytterligare en profilfråga som idag ligger helt öppen. Inte ens miljöpartiet pratar om det, utan koncentrerar sig på klimatförändringarna. Läs detta, även del 2 och 3! Det kommer att ha minst lika stor påverkan på vårt samhälle som invandringen har och kommer att få.

 9. joffe
  december 22, 2010 kl. 09:15

  Detta är intressant till tusen Martin!

  Lite kunskap hade vi väl om dilemmat och din utredning kräver en avslutning när du avslutat ditt julstök.

  Din conclusion välkomnas och jag anar att kärnkraft är lösningen.

  Personligen är jag för kärnkraft och jag har ingen invändning och jag antar att SD som ett politiskt framtidsparti skulle vara lyhörda. Utvecklingen är revolutionerande gällande säkerhet för framtida kärnkraftsenergi.

  Betänk att därmed i en förlängning slipper vi bla muslimsk ekonomisk dominans. övertagandet och beroendet från de oljerika länder som ekonomiskt nu skyfflar in resurser för att omvälva Europa med massiva Moskébyggen vidare till islamkalifat.
  Vi vill inte se en vidare utveckling den vägen. EU MÅSTE VAKNA!

 10. Utlandssvensk
  december 22, 2010 kl. 12:15

  Jo, peak oil är en trovärdig teori. En mycket bra bok på området är:

  http://www.amazon.com/Twilight-Desert-Coming-Saudi-Economy/dp/047173876X

  Joffes observation om att ett minstat oljeberoende innebär att vi kan marginalisera de muslimska länderna i mellanöstern håller jag helt med om. Detta argument anförs ofta av konservativa politiker i USA och är, enligt mig, betydlig mer relevant än den numera bevisade bluffen om global warming.

  Sverige har massiva uranreserver och skulle kunna spela en viktig roll i att skapa ett olje fritt Europa. Dessutom skulle vi kunna leva väl på inkomsterna. Jag har inte tittat på dagsnoteringarna men för några år sedan var värdet på Sveriges uranreserver ungefär samma som Norges olja. Men vi väljer att inte utvinna….

  Fast jag är som bekant pessimist och tror att den sannolika betydelsen av uranet i Sverige kommer att bli ett sätt för de muslimska erövrarna av landet att leva väl under någon generation. Allt tyder nämligen på att råvaror är enda sätter att få en muslimsk ekonomi att blomstra. Dessutom lär de fullständigt strunta i miljöeffekterna av utvinningen. Ursprungsbefolkningen kan ju användas för alla otrevliga och farliga arbeten. Journalisterna och politikerna kan användas som lägervakter….

 11. Utlandssvensk
  december 22, 2010 kl. 17:48

  Hyckeriet i Sverige når nya höjdpunkter:

  ”Statens kulturråd ska under nästa år verka för att Sverige får fler fristäder för förföljda och hotade författare. Det beslutade regeringen på onsdagen.”

  Så ett land där regimkritiska författare inte vågar skriva under eget namn och där skribenter anmäls endast för att de nämner det faktum att urspungsbefolkningen faktiskt existera, detta land ska var fristad åt författare från andra länder.

  http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/fler-forfattare-ska-fa-fristad

  • december 22, 2010 kl. 23:09

   Undrar om Julia Caesar också kommer få en fristad…

   • december 23, 2010 kl. 00:08

    Ja, den här diskussionen om fristad för dissidenter är lika hycklande som kampanjerna för Dawit Isaak. Som sagt, i Sverige har man mycket svårt att sopa rent framför egen dörr innan man ser skiten hos andra.

 12. Utlandssvensk
  december 23, 2010 kl. 20:00

  Nu har jag läst ut världsmästarna. Mycket bra bok!

  Men jag har en del kommentarer och tillägg. Var tror du att det är bästa stället att posta dessa? Under din Julia C flik eller som kommemtar till nästa krönika på snaphanen?

  • december 23, 2010 kl. 20:46

   Om du mejlar mig din e-postadress, kan jag vidarebefordra den till Julia Caesar, så kan hon svara dig personligen. Samtidigt vore det kul att få läsa dina synpunkter. Nu tror jag hon tar ett uppehåll i skrivandet på Snaphanen över helgerna.

 13. Utlandssvensk
  december 23, 2010 kl. 21:02

  Det var ett snällt erbjudande, Cavatus.

  Men jag är lite paranoid över att lämna ut email adresser. Självklart tror jag inte på något sätt at du skulle missbruka något men jag har under åren sett så många otrevligheter att jag passar mig väldigt noga. Hoppas att du förstår.

  Passar det att jag lägger upp det som en kommentar under dina Julia C länkar? Jag väntar till efter nyår.

  • december 23, 2010 kl. 22:11

   Absolut att det går bra att lägga upp här under länkarna. Du vet väl att du kan skaffa en internetbaserad e-postadress, typ hotmail eller gmail. Sen är det bara att avsluta den och öppna en ny om du känner dig bevakad. Använd en anonymiseringstjänst varje gång du loggar in (Tor (gratis) Anonine eller liknande) så kan ingen spåra dig.

 14. december 23, 2010 kl. 22:14

  Till joffe. Tidigare ikväll visade Minnenas television ett program till minnet av Martin Ljung från 1964. Vet inte om man kan se SVT PLay utomlands men jag tänkte att du kanske vore intresserad eftersom det måste ha gjorts under din tid på firman, dessutom under den perioden då det var mer lekfullt och friare. Weise nämnde även att det kommer ytterligare ett program med Ljung i början av januari.

 15. Utlandssvensk
  december 23, 2010 kl. 22:57

  ” Du vet väl att du kan skaffa en internetbaserad e-postadress, typ hotmail eller gmail”

  Tja, jag är inte så teknisk men jag har funderat på att ta in någon som kan anonymisera mitt webanvändande. Ska försöka fixa det.

  God Jul, allihop!

  • december 24, 2010 kl. 12:22

   Vill man vara anonym så skall man nog inte använda gmail då google lär spara på allting och även snoka som fan.

   • Utlandssvensk
    december 24, 2010 kl. 15:54

    Ja, mitt problem är att jag inte riktigt vet vad man kan lita på. Därför tänker jag hyra in någon som får göra en helhets lösning.

 16. Utlandssvensk
  december 24, 2010 kl. 15:58

  Kors i taket i dag. Svenska tidningar skriver positivt om Schweiz:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tagparadiset-heter-schweiz_5827775.svd

  Eftersom Schweiz har valt att gå miste om hundratusentals ”nationalekonomiska vinstlotter” är det ju lite lustigt att tågen fungerar här men inte i Sverige.

  Faktum är att ALLT fungerar bättre i Schweiz, trots obefintliga skatter. Men svenska journalister är nog inte så interesserade av att lista ut varför det är så….

 17. januari 5, 2011 kl. 12:25

  Den nyblivne amerikanske kongressledamoten, den karismatiske Allen West, begriper hotet från den växande radikala islamismen och formulerar det som ingen annan:

 18. Utlandssvensk
  januari 7, 2011 kl. 21:53

  Off topic, men väldigt (tragi)komiskt:

  DN, juni 2010:

  ”Ungdomsarbetslösheten i Rinkeby är minst dubbelt så stor. Uppemot hälften av alla ungdomar går arbetslösa.

  – Studienivån är dålig. Bara 25 procent av ungdomarna går vidare till gymnasiet. Fan, det är sämre utbildningsnivå än i Iran, och liknar mer Uganda. Så här kan det inte fortsätta”

  DN, i dag:

  ”Stockholmsförorten Rinkeby har gjort intryck på Nobelpristagaren Mario Vargas Llosa

  Kanske kan skolan i Rinkeby stå som modell för andra länder? föreslår Nobelpristagaren.”

  http://www.dn.se/sthlm/utanforskapet-for-ungdomar-okar-i-rinkeby-1.1119790

  http://www.dn.se/kultur-noje/vargas-llosa-hyllar-rinkeby

  • januari 7, 2011 kl. 22:34

   Intressant med dessa två artiklar som ger helt motstridiga budskap. Att Baksi svär och liknar situationen vid Uganda är i och för sig befriande, men det måste tydligen till en invandrare för att kunna ta till sådana sanningsenliga ord utan att bli kallad rasist …

 1. januari 11, 2011 kl. 09:50

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: