Hem > Censur, Politik, Undersökande journalistik, yttrandefrihet > Journalisten med ”fel” åsikter

Journalisten med ”fel” åsikter


Efter ett välbehövligt uppehåll önskar jag alla bloggläsare en god fortsättning på det nya året. Mycket har hänt i Sverige och omvärlden under den tid som gått. Många utmärkta bloggar (se blogglänkarna i marginalen) skriver om dessa händelser ur läsvärda perspektiv. En mycket intressant utveckling i gammelmedia är att självmordsbombaren och gripandena av de svenska terroristerna i Danmark tycks ha väckt en debatt till liv som många har väntat på i ett decennium. Samhällsdebattören och redaktören Dick Erixon skriver klokt och läsvärt om detta här.

I dagens bloggpost vill jag slå ett slag för den nya bloggen ”Den osynliga journalisten”. Denna journalist blev av med jobbet för att ha skrivit sanningen om ett fall där saker har hade skötts på ett oegentligt sätt. De som drabbades av dessa fakta (de som handlat oegentligt) hörde av sig och ställde krav på att tidningen aldrig mer skulle skriva sådana avslöjande sanningar.

På tidningen rådde det för övrigt fullt kaos. Det skedde hela tiden omorganisationer och det var de yngsta, mest oerfarna som fick skriva tendentiösa snyftartiklar. Det intressanta är att de flesta av dessa unga journalister verkligen tycker att det är sanningen som de förmedlar.

Men detta är inte att förvåna sig över. På journalistutbildningen tydliggjordes det att allt som skrivs om t.ex. invandrare och flyktingar ska ha en positiv anstrykning. Något negativt bör inte framhävas. Snarare bör det undvikas. Detta genomskådar en kritisk läsare mycket tydligt när man väl börjat lägga märke till det. Tyvärr befinner sig de flesta svenskar kvar i sin Törnrosasömn, duperade av denna journalistiska smörja.

Journalistutbildningens hjärntvätt har alltså lyckats hos de flesta nybakade journalister, utom vår ”osynliga” journalist, som hamnat i ett moraliskt predikament som gör det omöjligt att försörja sig som journalist. Till detta hör att hennes f.d. kolleger och studiekamrater numera uppmanar henne att börja skriva mer politiskt korrekt. Annars går det inte att tjäna sitt uppehälle som journalist i Sverige.

Fler och fler journalister börjar vakna. Jag uppmanar alla er som känner att ni tillhör denna grupp att kontakta vår osynliga journalist på hennes blogg och börja bolla idéer, skapa ett nätverk. Då det råder en inte ringa arbetslöshet bland journalister, torde en lukrativ födkrok vara att starta en tidning med politiskt neutral nyhetsförmedling, som en motpol till den marxistiskt socialliberala mediedominansen. Denna nya tidning ska givetvis kännetecknas av ”äkta” journalistik och ställa de relevanta, de idag ”förbjudna” frågorna och sakna dagens propagandistiska framtoning. Vem vet, så småningom kanske en sådan dagstidning kan se dagens ljus i Sverige. Ännu så länge är det tyvärr en utopi.

Följ min blogg med bloglovin

bot, bot, blt, blt, dagen, dagen, dn, dn, dn, dn, ex, ex, ex, ex, gp, gp, gp, hd, hd, kbl, kbl, lt, nsk, nsk, skd, skd, sds, sds, smp, smp, svd, svd, svd, svd, ta, ta, ya, ya

 

Annons
 1. Rolle
  januari 7, 2011 kl. 23:00

  ”Ett sjukt land behöver en sund press!I Sverige är pressen sjukare än landet!

 2. januari 8, 2011 kl. 06:35

  Media i Sverige, som i de flesta länder, lobbar för hjärntvättning där integriteten skall utplånas och förmågan att samla information – bearbeta densamma och fatta beslut verkar för evigt förlorad. Sunt förnuft har utplånats från ordförrådet på samma sätt som demokratin är ett minne blott. Trots detta tror jag att utopier kan bli verklighet den dag det svenska glaset blivit till brädden fyllt.

 3. Peter
  januari 8, 2011 kl. 14:06

  Svensk media är korrupt, fegt och politiskt styrd. Osund är bara förnamnet.

 4. Jerry
  januari 8, 2011 kl. 16:35

  Bloggen ”Den osynliga journalisten” kan inte betraktas som juridiskt bindande, de är ju privat blogg.

  Journalister som skriver i en TIDNING har skyddas av en ANSVARIG utgivare… C’est la vie!

  • januari 8, 2011 kl. 17:24

   Jag förstår inte vad du är ute efter. Kan du förtydliga?

 5. Jerry
  januari 8, 2011 kl. 17:29

  Bloggen ”Den osynliga journalisten” bidrar inte till en sund press i Sverige där pressen sjukare än landet!

  • januari 8, 2011 kl. 18:08

   Jag tror inte att syftet är att agera press. Syftet är helt enkelt att påvisa och berätta hur det ligger till bakom kulisserna.

 6. Utlandssvensk
  • januari 8, 2011 kl. 22:06

   Ja, jag läste den just för en kvart sedan. Men skrevs den så sent som i år? Jag har för mig att den artikeln har några år på nacken. Ja, DN börjar få det alltmer svårt att bibehålla sin bräckliga tro på mångkulturalismen.

 7. Utlandssvensk
  januari 8, 2011 kl. 22:26

  Jo, jag tror ockå att uppsatsen som de referear till är några år gammal. Vill minnas att jag har läst den för länge sen.

  Men om man tittar på datumen för blogglänkarna verkar det som att DN artikeln är från oktober 2010. Men jag híttar inget datum för själva artikeln, så säker är jag inte. Hur som helst, detta är ytterligare en av de många nyheter som på egen hand borde ha utlöst ramaskri, ursinne och nästan inbördeskrig i ett friakt land. I stället lunkar svenskarna vidare med blicken fäst på marken….

  • januari 8, 2011 kl. 22:32

   Att Sverige inte är friskt, konstaterar man ganska snart när man genomskådat gammelmedia. Då förstår man hjärntvätten och därmed också varför det inte blivit något ramaskri efter den artikeln. Våra politiker kämpar med näbbar ock klor för att få oss att känna oss som barbarer. De verkar ha lyckats. Vi reagerar inte längre.

 8. Utlandssvensk
  januari 8, 2011 kl. 22:49

  ”Att Sverige inte är friskt, konstaterar man ganska snart när man genomskådat gammelmedia”

  Ja, det stämmer. Du kanske också kan förstå att man blir ganska uppgiven om man genomskådade gammelmedia får 20 år sen? Men visst jäser det nu. Man kanske kan hoppas på en ketchup effekt? Men det kan nog snabbt bli våldsamt om stora grupper av svenskar begriper vad som pågår samtidigt som eliten gör allt vad de kan för att maximera immigrationen. Som jag skrev i min kommentar till Larsons post förfaller det som att svenska ungdomar har trycks in i ett hörn. Tyvärr tror jag bara att det är en tidsfråga innan de blir våldsamma. Om detta stämmer är inbördeskrig en verklig möjlighet.

  • januari 9, 2011 kl. 00:07

   Ja, jag förstår verkligen att du är uppgiven om du genomskådade allt redan för 20 år sedan. Jag skrev en kommentar på Frihetslarson, där jag hävdar att ungdomarna söker sig utomlands. Där finns det jobb och yttrandefrihet. Sverige har ingen framtid att erbjuda dem längre. De är inte intressanta i Sverige, helt enkelt. De tillhör ”den oönskade gruppen”.

  • januari 9, 2011 kl. 11:11

   Blir det inbördeskrig så kan ett uppstyckat land bli verklighet också. Snarare en sannolik utkomst av det hela att det kommer poppa upp mindre muslimska nationer över vad som förut var Sverige. Dom som inte hinner ut i tid lär få finna sig i att leva under sharia-lagar.

   • Utlandssvensk
    januari 9, 2011 kl. 13:11

    Sd och den muslimska andelen av befolkningen verkar tillväxa i ungefär samma takt. Dåda dessa grupper har dessutom en överreperesentation av yngre personer. Om man tittar på antalet ”stridsvilliga” unga män är det lång ifrån uppenbart att svenskarna skulle vinna ett inbördeskrig.

    Den svenska 68- generationen har gjort allt för att se till att deras egna barn och barnbarn har blivit feminiserade och mjäkiga. Samtidigt importerar man hundratusentals figurer från världens mest agressiva kulturer. Det ligger nära ett planerat folkmord.

   • januari 9, 2011 kl. 13:21

    Med en avskaffad allmän värnplikt har man ytterligare vingklippt unga generationer va gäller kunskap och lust att försvara sitt hemland. Å andra sidan finns det kanske ingen kampvilja kvar bland ungdomen och kanske därför avskaffade man den i förebyggande syfte för att föregå dem och inte avslöja deras ovilja att kämpa för sitt land. Under sin skolgång har de sett det mångkulturella lyckorikets uppenbara fiasko. Vem vill egentligen försvara det?

 9. Utlandssvensk
  januari 9, 2011 kl. 13:59

  Jag får ett intryck av att det sker en radikalisering av ungdomen vad gäller mångkulturen. Hjärntvätten verkar ha bitit på stora grupper, framförallt yngre kvinnor, samtidigt som allt fler verkar ha fått nog och röstar SD. Denna typ av polarisering är också, enligt mig, typisk som förstadie till våldsamma konflikter.

  • januari 9, 2011 kl. 14:19

   Ja, det är ett förstadium till våldsamma konflikter, absolut. Repressiviteten mot svenskarna, alla antirasistkampanjer, all stämpling av folk med fel åsikter, går inte att vidmakthålla i det långa loppet så länge som massinvandringen fortskrider. Givetvis kommer det att bli våldsamma konflikter. Det såg vi redan under valrörelsen vid demonstrationerna mot SD, när t o m riksdagspolitiker och politiker på lokal nivå kunder siktas i dessa motdemonstrationer. Du har väl läst Julia Caesars krönika idag? Hon serverar ett tal till Fredrik Reinfeldt, som vi tyvärr aldrig får höra, men som skulle vara behövligt för att stävja de annars oundvikliga våldskonflikterna.

   Läs även Carlboms inlägg på Newsmill, där han hävdar att den ständiga demoniseringen av svenskar som rasister, förstärker muslimernas offerroll. Det förvärrar situationen istället, för det som var avsikten, att mildra problemet.

 10. Utlandssvensk
  januari 9, 2011 kl. 14:41

  Jo, visst har jag läst Julias krönika och jag håller helt med om vad hon skriver. Om något tycker jag att hon blir ännu bättre med tiden.

  men faktum kvarstår: Reinfeldt är mer populär än någonsin. Det är ungefär som att Vidkun Quisling skulle utropas till landsfader i Norge. Sjukt är bara förnamnet.

 11. januari 9, 2011 kl. 22:08

  Eller som om världens alla kristna skulle utropa Judas Iscariot som den sanne kristus.

  • Utlandssvensk
   januari 10, 2011 kl. 01:01

   Ja, vad ska man tro, Robin? Ser du någon realistisk möjlighet att svenskarna vaknar innan det är för sent? Eller är det redan för sent? Kan man hoppas på att Skåne utropar självständighet och knyter sig närmare Danmark?

   Jag skulle gärna vilja vara lite mer optimistisk, men det är inte lätt när man ser utvecklingen.

   • januari 10, 2011 kl. 11:24

    Jag tror ärligt talat det är en större risk att mohammedanerna tar över Skåne och utropar det till islamisk republik med Malmö som huvudstad om jag skall vara ärlig. Att skåningarna själva kommer att göra något ser jag som helt uteslutet. 400 år av svenskt vanstyre har lyckats kuva skåningarna rejält. Dom kommer tyvärr inte vakna förrän det är försent.

 12. januari 11, 2011 kl. 21:23

  Jimmie Åkesson ÄGER Lars Ohly:

 13. februari 4, 2011 kl. 15:45

  Har inte köpt en slasktidning på 10 år och lär aldrig göra det heller

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: