Hem > Censur, Immigration, Islamism, Politik, yttrandefrihet > Sverige efter multikulti?

Sverige efter multikulti?


Engelsbergsseminariet den 13 april med rubriken ”Bortom multikulti” har väckt debatten till liv. Flera som närvarade har bloggat om saken: Dick Erixon, Johan Ingerö, Nima Dervish, Alice Teodorescu och Per Gudmundson på ledarplats i Svenska Dagbladet. Axess, som anordnade seminariet, kommer så småningom att lägga upp en videoinspelning av det på sin blogg.

Debattens vågor har gått höga i Svenska Dagbladets kommentarsfält, som nu är upp i närmare 450 kommentarer. Några av dem är värda att lyfta upp så att fler får ta del av dem. Kommentatören Lavozdederecho skriver följande intressanta inlägg:

Det hade utan tvivel varit intressant att delta på seminariet i Bergslagen. Men den verkligt intressanta frågan handlar om den politiska idébakgrunden.

Sanningen är ju den att Sveriges migrationspolitik är ett vänsterprojekt. Det är i grunden en fortsättning av 68-rörelsen, som hyllade kommunism och maoism, och som var palestinaaktivister och skränade om USA-imperialismen. Deras antiamerikanism och ställningstagande mot Israel är lika stark idag som då, vilket projekt som Ship to Gaza visar. Och där deltog givetvis Mattias Gardell, som knappast har ett kritiskt förhållningssätt till islamismen.

Sedan drömmen om kommunismen kollapsat 1989 med murarnas fall, har vänstern hamnat i ett ideologiskt vakuum. Men det har snabbt fyllts på med en Mellanösternromantik och en kryptoislamistisk agenda. Vänstern är passionerade motståndare till den liberala demokratin, och drömmer fortfarande om den totala samhällsomvälvningen. Här fyller islamismens kamp mot ”Den store Satan” en funktion — fienden är gemensam. Och aldrig har denna avgrundsvänster kritiserat de brutala diktaturer som Mellanösterns svaga statsbildningar producerat. När shahen av Iran föll flög Khomeini från Paris, i ett plan fullt av ivriga vänsterjournalister.

Nu försöker man ge sken av att Sverige ska bli en ”humanitär stormakt” genom att ta emot så stora skaror som möjligt från Mellanösterns fallerade stater. Och man flaggar för multikultur och pratar oavbrutet om hur rasism och islamofobi ska besegras genom ökad kontrakulturell migration.

Märkligt nog har denna vänstervision vunnit insteg även hos Alliansens partier. De har svalt hela paketet, och tagit till sig postmodernismens bisarra tankefigurer och värderelativism, enligt vilka Sverige saknar egen kultur värd namnet. Kultur kommer utifrån.

Samma vänster som för 40 år sedan hånade allt vad religion hette som ”reaktionärt” anser nu att en religion måste respekteras. Därför utses Lars Vilks till riksrasist och riksislamofob, och hans konst betecknas av Jan Hjärpe som ”värdelös”.

Men det enda som är värdelöst i detta är vänsterns värderelativism. Vänstern stödjer inte den moderna sekulära demokratin.

Vänstern har alltid talat om det ”nödvändiga våldet”. Och nu har de hittat en ny meningsfrände.

Det här är vänsterns nya projekt, sedan kommunismen kollapsat. Och omvärlden ser förvånat på, och undrar vad Sverige håller på med. Fråga 68:orna. Det här är deras grej. Och alla som säger emot är ”rasister” och ”fascister”. Det är precis samma glåpord som de alltid använt.

Följande är ett svar till kommentatören Wadusa, som påvisar uppenbara problem med omorientering av tankebanor trots att nya rön ständigt presenteras. Wadusa uppvisar nämligen alla de symptom som debattörer besitter vilka lätt tar till invektiv när motdebattörerna inte håller med. Men utifrån Wadusas logik har följande ståndpunkter kunnat extraheras:

Man blir onekligen förbluffad över den argumentation Watusa för. Han säger att rasism och främlingsfientlighet är oförenligt med demokrati och att fascismen måste bekämpas. Och det är alldeles riktigt. Precis som man också måste bekämpa kommunism, socialism och islamism, samt alla andra antiliberala krafter som hotar individens frihet, och hans ställning som självständig medborgare i den moderna, sekulära demokratin.

Och han säger att man ska respektera andra kulturer. Gott så.

Men exakt varför tror Watusa att detta kräver en fortsatt omfattande kontrakulturell invandring, när detta endast lett till segregation och socio-kulturella spänningar? Landet har ju tidigare varit förskonat från sådana problem. För bara 30 år sedan var utanförskap, fattigdom, segregation och etniskt våld okända i Sverige.

Watusa vill ha en ”generösare flyktingpolitik”, och tror att detta är ett sätt att bekämpa ”rasismen”. Man måste fråga sig hur stor omhändertagandeinvandringen ska vara för att eliminera rasismen. Alternativt, vad är syftet med nuvarande invandring?

Mellan raderna utgjuter sig Watusa över att de som bor i Djursholm kanske har tjänat pengar utan att arbeta själva. Denna föreställning verkar vara ett större problem för Watusa, än det elände och utanförskap en ohållbar migrationspolitik har skapat. Möjligen tror Watusa att Djursholmsborna är de som bär skulden till det multikulturella misslyckandet.

Så resonerar den som vill omforma samhället till ett postmodernt socialt kaos. Watusa vill inte ha den demokrati vi kämpat så hårt för att vinna, ty den representerar det framsteg som endast Väst lyckats uppnå. Vår demokrati är därför ”rasistisk”.

Vårt land blir därför fritt från rasism först när vår västerländska identitet inte längre kan urskiljas. Så resonerar Watusa.

Följ min blogg med bloglovin

skd, st, bt, dbl, gd, ekn, ekn, mnd, mnd, adl, adl, adl, adl, adl, bks, bks, bks, ln, ln, dm, svt, svt, svt, ft, ft, ft, sr, sr, sr, sr, sr,  kkn, ccp, ha, dn, dn, dn, dn, svd, svd, ex, ex, gp, gp, gp,

Annons
 1. Zral Nosh
  april 16, 2011 kl. 21:29

  Åtminstone ifrågasatt. Multikulti alltså, men ack så försiktigt tassande… Skämtfiguren som kallar sig statsministern i Sverige borde ha vaknat upp av högerbrodern Camerons senaste attack på mångkulturen – http://politisktinkorrekt.info/2011/04/16/david-camerons-senaste-attack-pa-mangkulturen/ men den dönicken kommer aldrig till skott… Jag blir fly förb… varje gång jag hör beskyllningar om ”främlingsfientlighet” mot den som pekar ut invandringspolitiken som direkt farlig för Sverige när ALLA VET att de ekonomiska resonemangen inte håller med tanke på den helt förändrade arbetsmarknad och därmed fördelningsbara inkomster som väntar Sverige… Islam och islamisterna blir ”bara” den sista kvarnstenen runt vår hals. Det är faktiskt helt obegripligt att politiker och media inte fattar konsekvenserna av islam, koranen och sharia och hur islamisterna positionerar sig allt längre in i vårt samhälle och hur enkelt de när det kommer till islam bara knäpper med ena handens fingrar så väcks alla sleeper cells bland muslimerna… Sarkozy och Cameron har insett att det ÄR NU ELER ALDRIG… Merkel är lite försiktigt inne på samma linje, men från fjanten Reinfeldt och hans folkförrädarregering är det knäpptyst! Under tiden har Rosengård besatts och kontrolleras av andra än svenska myndigheter. Rinkeby ett annat exempel. Samma ser vi på andra håll i landet… De vill inte bli integrerade, de vill ha ett nytt land, göra om Sverige. Rena Exodus… Säger bara att om inte Sverigedemokraterna kommer i ensam majoritet och kan bli regeringsbildare 2014 är det helkört för Sverige som vi känner det…

  • april 16, 2011 kl. 22:21

   Jag tror det kan vara kört redan långt innan dess eftersom vi inte har något försvar kvar. Med 5000-10000 man kan mussarna lätt ta över vårt land.

   • Mats Bladh
    april 17, 2011 kl. 04:00

    De är redan på väg att ta över, inifrån.

 2. Utlandssvesnk
  april 17, 2011 kl. 10:45

  Det är glädjande att se både antalet kommentarer och andelen som är på något sätt kritisk till den förda immigrationspolitiken. Detta är en enorm förändring jämfört med för bara några år sedan. Inför valet 2006 var jag aktiv på tidningarnas kommentarsfält och det var INTE roligt. Minst hälften av alla kommentarer var av typen ”usch dessa otrevliga rasister” och de blev aldrig bortklippta, trots att de ofta använde mycket otrevligt språk.

  Men frågan kvarstår: Varför får SD bara 5-7% i opinionsmätningarna när den öppna debbaten på de stora tidningarna indikerar ett stöd långt över detta?

  Vad gäller de etablerade högerdebattörer som länge har kritiserat integrationspolitiken, t.ex Ingerö och Erixon, är det viktigt att inse att de INTE kritiserar själva invandringen utan tvärtom vill ha fri immigigration. Detta är också sannolikt anledningen till att de är välkommna i debatten.

  ” Sarkozy och Cameron har insett att det ÄR NU ELER ALDRIG… Merkel är lite försiktigt inne på samma linje”

  Vad gäller Frankrike och Tyskland är detta absolut inget nytt. Den som har föllt debatten i dessa länder vet att de gradvis har skärpt immigrationpolitiken under MÅNGA år. Det som har ändrats är att det nu finns bloggar i Sverige som för ut detta. Tyvärr inser nog få svenskar hur omfattande debatten i dessa frågor är i övriga Europa.I fallet England kan man dock tala om en verklig förändring på senare tid. Nu finns det bara ett land kvar i västeuropa som predikar mångkulturen och de öppna gränsernas välsignelse.

  Slutligen håller jag med Robin:
  ”Jag tror det kan vara kört redan långt innan dess eftersom vi inte har något försvar kvar. Med 5000-10000 man kan mussarna lätt ta över vårt land”

  Ja, så är det. Erfarenheterna från övriga Europa, t.ex Frankrike, Holland och Danmark visar att de stora problemen uppenbarar sig först när man börjar sätta hårt mot hårt. Då krävs fungerande militär och kravallpolis. Utan detta hade t.ex Frankrike redan varit ett delat land. Om ni åker till Paris kommer ni att märka att det är MÅNGA fullt beväpnade militärer vid t.ex tågstationer.
  Så långe sverige fortsätter kröka rygg kommer den nuvarande koloniserigen att fortgå. Om vi vaknar upp och försöker skydda vår egen kultur kommer vi få betala ett högt pris för att vi har avvecklat försvaret.
  Sverige har inget att sätta emot 10.000 beväpnade musslor……

 3. Utlandssvesnk
  april 17, 2011 kl. 11:01

  Cavatus,
  Vad har hänt med J.C? Hoppas att hon inte har fått EXPO efter sig. De svinen drev Kurt Lundgren in i en tidig grav.

  • april 18, 2011 kl. 09:17

   Enligt Bjovulf på Snaphanen har hon tagit några veckor ledigt för att skriva en ny bok.

  • -45
   april 20, 2011 kl. 16:26

   Lugn bara lugn.Hon besvarade samma fråga från mig på Snaphanen med att hon efter ett års leverans av Söndagskrönikor behövde lite semester, skulle se om sin vildvuxna trädgärd och hus, samt påbörja en tredje bok.Låter väl bra, detta att vi har något glädjande att se fram emot.

 4. Utlandssvensk
  april 17, 2011 kl. 11:48

  Sen när man har läst klart kommentaterna i SvD kan man ju titta på hur de sittande makthavarna ser på frågan. Lämpligast är att börja med MP eftersom de numera sätter agendan vad gäller immigration:

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/15/att-m-nniskor-r-r-sig-ver-gr-nserna-r-bra-f-r-alla

  Sen kan man ju konstatera att det begynnande folkliga motståndet endast resulterar i att allt mer rabita tok-tanter släpps fram på våra ledarsidor. Läs GPs lilla trevliga kommentar om valet i det som länge var den östra halvan av riket:

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.602248-maria-haldesten-bittra-mans-galna-val

  (Det var ganska många kommentater, men 70% har försvunnit…)

 5. Utlandssvensk
  april 17, 2011 kl. 11:49

  Cavatus,

  Mina kommentarer försvinner…..

  Spamfilter?

 6. joffe
  april 17, 2011 kl. 13:29

  Det är befriande att läsa er debattörer i fria bloggvärlden, som fruktlöst kämpar för svenska folkets sak i nutid.

  Allt det förnuftigt naturliga för oss alla i nationell stolt gemenskap under vår blågula fana tillbaka i forna tider,exvis mer modernt under Per Albin, jo jag levde då. Erlanders epok; Bohmans renhåriga Moderatparti; Vad Churchill en gång yttrade om muslimer tycks svenska sjusjuka kluvna regeringsgalningarna helt missat.

  Har ni ens gluttat i J.Caesars bok ni fick i julklapp ni regimglappare? Där framgår tydligt vad ni ställt till med och fortsätter i raketfart att spränga välfärdsstatens budget genom regellöst bidragsgivande till insmugglade falska livstidsottagare ni döper till svenskar! OBS! Dom kom till Sverige för att lura svenska staten på gratis framtida försörjning, kanske via tidigare skickade ankarbarn. Kriminell invandring med tillhörande eviga problem…

  Sverige har väl aldrig någonsin haft en så lealös förgiftad förrädarregim uppbackad i nio fall av tio av vänsterstyrda journalistrobotar och en kulturelit stöpt i samma form. Bl.a. en helt snedvriden kravlös invandringspolitik som inte ens får diskuteras i sandlåderiksdagen. Den attityden är välkänd i omvärlden sedan många år tillbaka. Ni hör inte ens skratten över Sundet…

  Om andra EU ledare konstaterar att multikulturen inte funkar går Reinfeldts hejdukar på kontrakurs. Sverige är ett helknepigt politiskt vanstyrt land jag genomskådade och lämnade 1982. Jo jag skrev tre enkla frågor till alla ledare och svaren avgjorde avflytt.

  När man lyssnar till Kent Ekerots fräscha tal från Antwerpen nyligen, som applåderades och långa rader av förnuftiga bloggare med huvet på skaft som levererar sanningar gång på gång. Varför händer ingenting? Se, som Cavatus påpekar, den fantastiska reaktionen på Gudmundsons artikel med nära 400 kommentarer som alla bifaller skriften. Och inläggen av Lavozdederecho m.fl. så mitt i prick.

  Jag har närgånget följt utvecklingen på åskådarplats utomlands och har återvänt som turist till Sverige många gånger och sett gradvisa negativa förändringarna vid varje besök.- Reinfeldt måste vara helt förblindad egentligen? -.Jag vågar inte återvända efter att blivit rånad vid senaste besöket, just det av tre nysvenska afrikaner. Och jag som t.o.m jobbat civilt för FN i Afrika och bönade med några vänliga ord på swahili – in vain.

  Är enig med Cavatus att troligtvis är det kört i Sverige om inte SD får ensam majoritet i valet 2014. Det kan även tänkas att Tolgfors fört med sig att Robin Shadowes har en point. – Jag lär tyvärr inte leva så länge så jag får ta del av resultatet 2014. -Lycka till !

 7. Utlandssvensk
  april 17, 2011 kl. 13:46

  Joffe,

  Jag lämnade landet i mitten av 90-talet och instämmer i stort med det du skriver.

  Men rent prktiskt tror jag att tiden är kommen att släppa drömmarna och se verkligheten i vitögat: Det ÄR kört för Sverige och det finns i grunden bara två alternativ för de anständiga svenskar som är kvar i landet:

  1. Flytta till ett annat västland NU, innan gränserna stängs mot Sverige. Notera att flera länder hotade med att återinföra gränskontroller när Italien började dela ut uppehållstillstånd till afrikaner. EU medlemskapet är inte någon garanti för fortsatt fri rörlighet om vi behåller den nuvarande immigrationspolitiken Tvärtom, det är bara en fråga om (kort?) tid innan andra EU länder börjar införa restriktioner mot svenska medborgare.

  2. Förbered er på att utkämpa inbördeskrig. Inser ni verkligen vad detta innebär? Motståndarna kommer från de absolut mest hänsynslösa delarna av denna värld och många har erfarenhet av blodiga konflikter. Att svenskarna vinner är knappast givet.

  (OBS det saknas flera kommentarer som jag skrev tidigare)

  • april 17, 2011 kl. 22:09

   Jag har sett videor och bilder så jag är väl insatt i mohammedanernas brutalitet och barbari. Har sett halshuggningar,både traditionella med svärd men mest dom långsamma avsågningarna, steningar, handamputationer, brinnande människor, människor som avrättas medelst dynamit, hängningar och arkebuseringar. Det är vad som väntar oss under inbördeskriget. Jag är förgammal, visserligen yngre än er men ändock för gammal för att börja om på nytt, speciellt som jag ej varit guds bästa barn tidigare i livet och därför saknar adekvat utbildning för att vara intressant för ett nytt land. Det enda dom riskerar är att jag kommer belasta deras sjukvård utan att ha tillfört något, ungefär som våra kära berikare m a o. Så det enda som återstår för mig är att stanna här och dö med stövlarna på och hoppas på att ta så många mohammedaner med mig som möjligt när det blir dags.

   • zebris
    april 18, 2011 kl. 22:29

    Tur Robin att jag är så mycket yngre än dig då för vem vet, kanske hinner leva längre än dig, och vem vet, kanske du är min framtida patient;)

    Din favorit mohammedan är tillbaka.

   • Utlandssvensk
    april 19, 2011 kl. 22:46

    Kör hårt, Robin!

    Men jag är inte lika gammal som Joffe, knappt 40…

  • april 18, 2011 kl. 15:03

   Ska vara atgardat nu – ar utomlands och har inte kunnat godkanna inlagg lopande i vanlig ordning – aterkommer senare med egna kommentarer i debatten. Keep on debating !

   • -45
    april 20, 2011 kl. 16:35

    Skrattar med hela ansiktet! Borde du inte ”hjälpa” JC med den vildvuxna trädgården istället för att lapa sol utomlands?

 8. Jonas B
  april 17, 2011 kl. 15:09

  Du som är ung, skall nog försöka hitta framtiden i något annat nordiskt land. Tyvärr så ser det mörkt ut för Sveriges del. Förstår bara inte varför våra makthavare har förstört Sverige som man gjort. Varför? Det är skönt att det fortfarande finns människor som är ”fritänkare”, och som skriver mycket tänkvärt, som på denna blogg, bland många. Jag förutsätter att ni läsare inte köper tidningar längre. Köp gärna utländska, men inga svenska. Skaffa snabbare internet istället, men glöm inte att ge bidrag till ”politiskt inkorrekta” bloggar liknande. Vi får fortsätta att protestera…..

 9. Ronak
  april 19, 2011 kl. 16:54

  Vad händer då med invandrarna som har öppna sinnen och är individualister, ickereligriösa, icke komunister som har flytt till Sverige från tortyr och förtryck?
  Invandrare som ser upp till Svenska folket som är intellektuella fritänkare, visa , fördomsfria somför det mesta inte accepteras av svenska folket för att de är invandrare, inte accepteras av invandrare heller för att de är försvenskade. vad händer med dem?

 10. Ronak
  april 19, 2011 kl. 16:55

  Vad händer då med invandrarna som har öppna sinnen och är individualister, ickereligriösa, icke komunister som har flytt till Sverige från tortyr och förtryck?
  Invandrare som ser upp till Svenska folket som är intellektuella fritänkare, visa , fördomsfria som för det mesta inte accepteras av svenska folket för att de är invandrare, inte accepteras av invandrare heller för att de är försvenskade. vad händer med dem?

  • Utlandssvensk
   april 19, 2011 kl. 22:44

   ”Invandrare som ser upp till Svenska folket som är intellektuella fritänkare, visa , fördomsfria som för det mesta inte accepteras av svenska folket för att de är invandrare, inte accepteras av invandrare heller för att de är försvenskade. vad händer med dem?”

   Tja, det blir jobbigt för dem. Man det samma gäller alla andra grupper i ett mångkulturellt sammanbrott. Alla tvingas välja sida och slåss för sin grupp. De som vägrar välja blir krossade först…..

   Läs på om Libanon.

 11. Utlandssvensk
  april 22, 2011 kl. 10:46

  ”1. Flytta till ett annat västland NU, innan gränserna stängs mot Sverige. Notera att flera länder hotade med att återinföra gränskontroller när Italien började dela ut uppehållstillstånd till afrikaner. EU medlemskapet är inte någon garanti för fortsatt fri rörlighet om vi behåller den nuvarande immigrationspolitiken Tvärtom, det är bara en fråga om (kort?) tid innan andra EU länder börjar införa restriktioner mot svenska medborgare.”

  ”Checks on documents at borders are being reintroduced by France, the Netherlands and Belgium, which is demanding that Tunisians arriving on Italian temporary permits show they have at least 10,000 euros.

  Austria has indicated that it is looking for ways to curb the movement of migrants, and German interior minister Jens Teschke said there would be ‘more intensive observation’ of people arriving at road and rail borders and airports.”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1378949/End-Europe-borders-Row-African-immigrants-threatens-free-travel.html#ixzz1KF9yE7GN

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1378949/End-Europe-borders-Row-African-immigrants-threatens-free-travel.html#ixzz1KCDs3NPH

  Om man tittar på antalet personer som har anlänt till Italien från Afrika och sen kollar hur många som Sverige tar in kan man ju ganska lätt dra slutsatsen att fri rörlighet snart är ett minne blott för folk med svenskt pass. Tyvärr…..

  • Hanna
   april 28, 2011 kl. 12:58

   jag tror också att det bara är en tidsfråga tills visum för svenska medborgare införs när de vill resa både inom EU och utanför.

 12. april 23, 2011 kl. 00:12

  zebris :
  Tur Robin att jag är så mycket yngre än dig då för vem vet, kanske hinner leva längre än dig, och vem vet, kanske du är min framtida patient;)
  Din favorit mohammedan är tillbaka.

  LOL! Favorit-mohammedan? Jag känner inte igen din nick? Var har vi mötts förut? Men oroa dig inte, ingen mohammedan kommer i närheten av mig. Varken med spruttor, skalpeller eller annat otyg. Hellre ställer jag ut tofflorna än låter några mohammedanska kvacksalvare ”behandla” mig.

 13. april 23, 2011 kl. 21:50

  zebris :
  Tur Robin att jag är så mycket yngre än dig då för vem vet, kanske hinner leva längre än dig, och vem vet, kanske du är min framtida patient;)
  Din favorit mohammedan är tillbaka.

  För övrigt har jag inga favorit-mohammedaner så vitt jag vet. Möjligtvis kan jag gilla dom lite mer som nu befinner sig i underjorden tillsammans med pedofeten.

 14. Anders
  april 30, 2011 kl. 09:52

  Bloggen Sanningen om invandring har ett intressant inlägg

  Vad gick fel

  http://sannomin12.wordpress.com/

  Och det går 15 svenskar i FAS 3 på 5 nya invandrare med instegsjobb

  http://sannomin14.wordpress.com/

 15. maj 1, 2011 kl. 19:02

  Utlandssves, du undrade vad är det för fel på svenska folket, som väljer sina representanter, som de gör? Efter många års funderande har jag troligtvis löst den gordiskaknuten. ” Inte bara jag har kommit till den slutsattsen utan även Gösta Bohman M” hade sina funderingar åt det hållet. Svenka folket är ett av ”jordens dummaste folk av alla kategorier”. Man lungt säga att, den människan, som inte kan lura det svenska establessimanget, är ännu inte född.
  Våra asylanter om de än må vara analfabetar. Så drar dom svenskarna vid näsan inte bara en gång om dagen utan hundratals gånger dagligen. Besök Malmöstan
  men, det måste vara vara efter kl. 13.00 annars har de inte hasat sig ur bingen,
  och ni skall upptäcka oräkneliga samlingar av ”balkanboys”, som inte talar svenska eller betat skatt till Sverige alla pensionärer. Ni kommer även att, få
  uppleva de mest fasanfulla vyer med horder av ”fulaskrämmor” Slaffsa runt med putande bukar och överbelstade barnvagnar eller rullstolar med handikappade ättelägg.
  Mayaindianerna kommer att, få rätt. Den 22 december 2012 kommer början på den stora omvälvning, som väntas då västerlandet åker på pumpen. Frågan är om Sverige kommer att, finnas kvar om 40-50 år? Jag skulle inte sätta mina pengar på att, det skulle finnas till mer.

 16. Utlandssvensk
  maj 11, 2011 kl. 19:47

  Jaha, nu börjar det:

  ”Danmark inför gränskontroll mot Sverige”

  http://politisktinkorrekt.info/2011/05/11/danmark-infor-granskontroll-mot-sverige/#disqus_thread

  Jag har ju tjatat om detta ett tag…..

  • maj 11, 2011 kl. 20:59

   Ja, och det var ju väntat. I Politiken kan man läsa att tyska och svenska politiker tycker att det är en skandal. Jag skulle vilja säga att invandringspolitiken i sistnämnda länder, och i synnerhet i Sverige, är en fullständig skandal. Men det får man ju inte säga för då är man rasist och allehanda epitet. Tänk att det ska vara så svårt för svenska politiker att se sina egna brister.

   • maj 12, 2011 kl. 11:17

    Man är inte bara rasist om man opponerar sig mot massinvandringen och islamiseringen. Man är nazist. Dödsknarkarnazist närmare bestämt. För det har pk-patrasket bestämt.

 17. Utlandssvensk
  maj 12, 2011 kl. 12:47

  ” Jag skulle vilja säga att invandringspolitiken i sistnämnda länder, och i synnerhet i Sverige, är en fullständig skandal.”

  Invandringspolitiken i Tyskland är absolut inte en skandal. Tvätom, den är ett föredöme:
  ”Between 1988 and 1992, 1.1 million asylum-seekers filed applications. As a reaction to this, the Lower House of the German Parliament (Bundestag) agreed to the “asylum compromise” in 1993, which made applying for political asylum in Germany considerably more difficult”

  ”In 2005, the Federal Ministry for Migration and Refugees (BAMF) took 48,102 decisions on asylum cases. The share of persons granted full asylum reached the historic low of 0.9%”

  http://focus-migration.de/Germany.1509.0.html?&L=1

  Danmarks åtgärd är till 100% riktad mot Sverige, men för att hålla skenet uppe måste man införa samma regler även mot sin andra direkta granne, dvs. Tyskland.

  På samma sätt kommer man, enligt mig, inte införa restriktioner i framtiden endast mot ”nysvenskar” utan man kommer kräva visum för alla med svenskt pass.

  • Patrik Fridén
   maj 27, 2011 kl. 10:46

   Skönt garv du gav mig Utlandssvensk, tror den här länken säger att allt du säger är skitsnack:

   Tyskland är tungt belastat av invandrare, framförallt turkar sen deras EU-inträde, hoppas din vänstersektbubbla inte sprängdes med allt för grava psykiska konsekvenser för dig nu. Krya på dig!

 18. joffe
  maj 12, 2011 kl. 14:54

  G’day friends !

  Detta med atergang till pass och granskontroll foreslog jag till samtliga partier skriftligen 1981 tillsammans med andra goda nationella forslag och undringar.

  Ingenting hande naturligtvis. For som alltid lyssnar ingen till folket och det + annat gjorde att vi utflyttade fran Sverige 1982 till personlig befrielse.
  Mina forslag hade naturligtvis ingen effekt.

  Precis som att senare lasa att invandrarverkets chef Thord Palmlund 1985 KRAVDE att stanga landet for passlosa invandrare. Det ar 26 ar sedan! Sverige ar for evigt ett statiskt land! Ingenting som ar till gladje for etniska svenskar som jobbat upp det har landet Sverige till det land som nuvarande regim skanker bort.

 19. Magentan
  maj 16, 2011 kl. 11:06

  Det här var en mycket bra skildring som bör spridas och läsas av många, men helst med rätt namn i introduktionen.

  Det är MAMINKA som har varit på Mattias Gardells föreläsning och INTE Magentan!

  • maj 16, 2011 kl. 11:35

   Absolut, jag har dementerat min felskrivning hos Thoralf och hoppas att han raderar det felaktiga.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: