Hem > Immigration, Politik, Undersökande journalistik > Amnesty talar med dubbla tungor

Amnesty talar med dubbla tungor


 Häromdagen framgick det att Amnesty kritiserar Sverige för att så få anmälda våldtäkter leder till åtal. Det kändes betryggande att åtminstone någon tar upp detta omfattande samhällsproblem.

På Amnestys hemsida kan vi även läsa att kvinnors rättigheter är lika med mänskliga rättigheter:

”Våld mot kvinnor förekommer över hela världen. I och utanför hemmet, i krig och fredstid blir kvinnor misshandlade, våldtagna, könsstympade och dödade. I vissa länder är diskriminering av kvinnor inskriven i lagen.

Våldet drabbar kvinnor i alla samhällsklasser, i alla åldrar, oavsett etnisk, kulturell eller religiös tillhörighet. Förövarna går nästan alltid fria – även i Sverige.

Den största människorättsskandalen i vår tid
Varje år kränks miljontals kvinnors grundläggande rättigheter [ … ] Ändå tillåts kränkningarna fortsätta och på de flesta håll i världen erkänns inte kvinnors rättigheter som mänskliga rättigheter. Det kan vi inte acceptera.”

Vidare kan vi under rubriken ”Våld mot kvinnor” läsa:

”Rätten att inte utsättas för könsrelaterat våld är i allra högsta grad en fråga om demokrati, jämställdhet och grundläggande mänskliga rättigheter. [ … ] Folkrätten är tydlig vad gäller staternas ansvar att göra allt som står i deras makt för att bekämpa våld mot kvinnor – oavsett vem förövaren är. Det åligger varje stat att respektera, skydda och möjliggöra kvinnors mänskliga rättigheter, samt att förebygga och utreda alla sådana brott och bestraffa förövarna.”

Tyvärr visar det sig  enbart vara tomma ord. Amnesty handlar i direkt strid mot ovanstående föresatser. År 2007 begick en eritrean en mycket grov våldtäkt. Han dömdes till fängelse och utvisning. Men när utvisningen skulle verkställas griper Amnestys Madelaine Seidlitz, behjälpliga av ett av SR:s Ekoredaktion iscensatt mediedrev orkestrerat av Ivan Garcia, Herman Meltzer och Matilda Hector på Ekoredaktionen, samt Thomas Peterssohn, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på TT; ej att förglömma är Helen Westlund, mannens ombud på Advokatbyrån Helen Westlund AB.

Tog Amnesty den våldtagna kvinnan i försvar enligt ovanstående principer? Nej, nu bortsåg de från våldtäkten för att avvärja utvisningen. Lyckades det? Gissa! Fundera sedan på vilka som styr i Sverige!

Mannen begick ännu en mycket rå våldtäkt i april i år. Amnestys och SR:s agerande har nu kommit till allmänhetens kännedom här och på Newsmill här. Amnesty har, genom sin genralsekreterare Lise Bergh, nödgats komma med ett genmäle. Den här gången gick det alltså inte att tiga ihjäl de förödande konsekvenserna av ett mediedrev. Därför fabricerar Bergh osanningar om Eritrea för att skydda sig själv och Amnestys renommé. Sensmoral? Amnesty kan helt klart acceptera grovt kvinnovåld i skarpt läge. Så när ska Amnesty revidera sin hemsida?

Nu återstår bara att se hur SR och TT kommer att bemöta kritiken och visa sitt ansvar för följderna av sin kampanj. Vi väntar med spänning på deras svar!

Följ min blogg med bloglovin

stststavbtbtbrdbdbdbgdgdgdekekekcwnenenemndmndmndmndftftadadadadad,
ad,bsbsbsbsbsbslnlnsvtsvtsvtdmsvtsvtsvtsrsrsrsrsrsrsrsrsrsrkkkkcchaaaktdndn,
dn,dndnsvdsvdsvdgpgpgpexexbnvbvbnsknsk

Annons
 1. Sven-Erik Karlsson
  juli 2, 2011 kl. 04:20

  Amnesty ock Röda korset har väl alltid talat med dubbla tungor ?
  Båda organisationerna sysslar väl med att gömma flyktingar ?
  Hur det går med våldtagna svenska flickor/kvinnor tycks man ” s—a ” i .

 2. SM811
  juli 2, 2011 kl. 08:25

  Lise Bergh har genom sitt agerande försvarat en brottsling som har kommit till Sverige.
  Elins mördare var också en brottsling som fick komma hit.
  Ska inte brottslingar få vända vid gränsen?

 3. Totto
  juli 2, 2011 kl. 15:53

  Bra inlägg i debatten. Amnesty är så onödigt blåsta i sitt tänkande. Det är dags att snacka policy. PK-indoktrineringen har förändrat så mycket. Skall de lägga sig i inrikesfrågor så får de faktiskt vara ärliga och ge ordentlig information och följa det. Jag tror faktiskt att Amnesty filosofiskt lever kvar i det fina att rädda livet på en frihetskämpe i ett fjärran land. De i ledningen och medlemmarna har ingen förståelse alls för hur man praktiskt bygger ett bra samhälle. Skönt att fler får veta att godhet utan eftertanke leder till onda ting.

 4. Utlandssvensk
  juli 2, 2011 kl. 19:46

  Cavatus,
  Jag har läst en hel del av dina kommentarer på Newsmill och vill bara säga att jag är imponerad. Både av kvaliten och av din inhärdighet. Jösses vad du kämpar!

  Från det att jag först stötte på dig som debattör har du verkligen utvecklats och du är nu väldigt vass.

  Vad gäller ämnet för denna bloggpost vill jag bara påpeka att man på flera språk har ett ord för denna typ av människor. På engelska kallas de ”do-gooders” på tyska ”gutmensch”, osv. Att ett dylikt ord saknas på svenska är möjligen ännu ett symptom på hur fullständigt avvikande Sverige har blivit.

  • juli 2, 2011 kl. 22:31

   Tack för beröm. Jo, jag kanske kämpar men jag blir också illa berörd av den okunskap, dumhet och intolerans som råder i Sverige mot folk som hyser ”fel” åsikter då ju Sverige så gärna vill framhålla att man gillar olika. Dock inte olika åsikter, verkar det som. Jag tycker mig dock märka en viss vind i seglen. Det känns som den stora tunga skutan möjligen och kanske håller på att vända. Eller också är det önsketänkande.

   Jo, det finns ett svenskt ord, nämligen ”godhetsapostlar”, eller tycker du att det inte är en exakt motsvarighet på dogooders?

   • juli 3, 2011 kl. 07:54

    Cavatus – passa Dig för att vara för flitig ”godhetsapostel” på Newsmill – för då kan det gå som det har gjort med mig.

   • juli 3, 2011 kl. 10:19

    Ja, det är en balansgång på slak lina när man ser det som sin uppgift att ifrågasätta gällande tabun vad gäller vilka ämnesområden man får ventilera i vårt samhälle, om man vill belysa dem från en icke korrekt synvinkel. Det är oerhört beklagligt att du blivit avstängd från Newsmill. Det visar att de, i sina kommenteringsregler, har en ambition att byta ny mark, att våga utmana gamla tabun, men inte riktigt klarar av att leva upp till dessa visioner när verkligheten knackar på.

    Däremot vill jag påstå att jag ingalunda hör till godhetsprofeterna. Det är ju just dessa godhetsprofeter som jag dagligdags går i klinsch mot. Det är dem jag utmanar. De behöver få sig en tankeställare och ja, det är en grannlaga uppgift i ett land där konsensus har rått de senaste decennierna. Så framtiden får väl utvisa om även jag ska få varningsbrev från Newsmill.

   • juli 3, 2011 kl. 10:57

    Cavatus – Lycka till ❗ – för skall Wi lyckas förändra den svenska modellen till något hållbart för wåra barn, barnbarn osv – så krävs det att mååånga sådana som Du käbblar med etablissemangets massmedia.

   • juli 3, 2011 kl. 12:43

    Ja, vi får hoppas att vår käringen-mot-strömmen-skara växer, gärna exponentiellt. Men det beror på alla oss motvalls-opinionsbildare om vi orkar hålla ut.

   • Utlandssvensk
    juli 3, 2011 kl. 11:11

    Jo, jag har sett ordet ”godhetsapostlar”. Var det kanske Julia C som använde det först?

    Det är ett bra försök till att skapa en motsvarighet till dogooders men dels anser jag inte att ordet är etablerat i svenska språket (har du någonsin sett det i en större dagstidning?), dels tycker jag att det religösa kopplingen är olycklig. Många yngre svenskar vet sannolikt inte vad en apostel är.

    Men visst, kanske blir ordet etablerat. Det vore faktiskt en stor seger att få ett negativt laddat ord som beskriver merparten av det svenska etablissemanget.

 5. Utlandssvensk
  juli 2, 2011 kl. 19:47

  Oj, det blev fel.
  ”inhärdighet” ska såklart vara ihärdighet

 6. Hans Nilsson
  juli 3, 2011 kl. 11:05

  Det påstås att man inte skall bedömma hunden efter håren, men föreställer fotot i inlägget Lise Bergh så är det precis det man skall göra. Helt tillintetsägande utstrålning lika med noll. Det är ytterst FÅ som sitter på höga poster och därmed innnehar stor makt och stort inflytande att förändra saker och ting i samhället som har karisma och utstrålar jävlar anamma och därmed handlingskraft att göra skillnad. De allra flesta är STORA kappvändande MÄHÄN med samma utstrålning som en säck potatis.PURSVENSKEN.

 7. Josefina Bergfast
  juli 3, 2011 kl. 11:46

  Cavatus sa: …”Ja, det är en balansgång på slak lina när man ser det som sin uppgift att ifrågasätta gällande tabun vad gäller vilka ämnesområden man får ventilera i vårt samhälle”.

  Det var träffande formulerat. Själv har jag ”ramlat in” i och kring ”tankegångar” som uppenbarligen är alldeles för ”störande” och ”avvikande från konsensus”. (Men delvis kanske det beror på att jag (ibland skriver alldeles för låååångt och alldeles för myyyycket, vilket inte är så bra, i kommentatorssammanhang, vilket ju Cavatus själv känner tll!).

  Hur som helst. Möjligheterna till att blockera oönskade tankegångar till sina bloggar, är tydligen många. Dessa båda bloggsidor, ”Aletheia” och ”Snaphanen”, kommer inte ens upp på min datorsida, när jag försöker ta fram dem!
  Istället kommer följande meddelande upp:
  —————–
  Anslutningen misslyckades
  Firefox kan inte upprätta en anslutning till servern på snaphanen.dk.
  ————

  Vem kan kontrollera min dator så? Och vem kan veta vilka sidor som min dator ”inte får” besöka?
  Det vore ju EN sak om man inte längre ville ha kommentarer eller ”insändare” från mig, (det kan man ju förstå i vissa fall!), men att kunna blockera bort hela sidan, vilka kan ha sådana möjligheter? (Det har pågått i två dagar).

  • Robin Shadowes
   juli 3, 2011 kl. 12:08

   Jag kan inte heller komma in på Snaphanen, varken via Chrome eller IE. Samma sak med bloggen Allahu akbar. Av nån mystisk anledning går det ej heller att nå tecknaren Hans Lindströms sida Bonton. Däremot har Den osynliga journalisten kommit tillbaka efter att ha legat nere några dagar eller om det var en vecka eller så. Ett annat mystiskt fenomen är att Disqus har börjat krångla. På Chrome funkar den inte alls. Bara på IE även om det inte heller är helt smärtfritt. Och det har inte bara med min dator att göra för jag snappade upp en kommentar på PI som hade samma problem som jag med Disqus. Om det är FRA eller SÄPO som håller på att jävlas vet jag inte.

   • juli 3, 2011 kl. 12:48

    Ja, det låter väldigt storebrorsrelaterat, de problem du stöter på. Kryptiska Disqus-meddelanden där det inte går att skicka ens meddelanden har jag börjat tolka som en censurering. Kan dyka upp ibland på SvD. Tydligen får man bara göra ett visst antal inlägg och inte fler. Har du några teorier om det?

   • juli 3, 2011 kl. 13:53

    Error establishing a database connection – på Snaphanen kl 14.53 … …

   • juli 3, 2011 kl. 14:21

    Betr Snaphanen – som inte går att nå f n – och det beror kanske – gissar jag – på det stora regnvädret med översvämningar i Köpenhamn igår. Enligt dansk text-tv är en telecentral i centrala Köpenhamn översvämmad – vilket påverkar också internet.
    Mats (Malmo)

  • juli 3, 2011 kl. 12:47

   Låter oroväckande när du inte ens får ett meddelande. Själv är jag portad på Sydsvenskan. Kan inte kommentera med Cavatus Disqus-konto, utan måste logga in med proxyserver i annat namn. Jo, de gör det jobbigt för oss, vill jag lova. Men det är ganska kul att vara en pain-in-the-ass på dom, eller hur? Särskilt som man aldrig skriver några svordomar eller invektiv, då är det ju bara det kvar att man avslöjar att kejsaren är naken!!

  • Josefina Bergfast
   juli 7, 2011 kl. 11:00

   Väderlekar kan tydligen leka lekar….både med människors fantasier och med tekniska apparater!

   Översvämningen var orsaken bakom både Snaphanens och Aletheias tillfälliga nedsläckniingar.

   Man blir lite full i skratt i efterhand, (åt fantasier som tar krumpsprång i sneda och vinda vindlingar…). Som tur är förändras väder (-lekarna), och efter regn kommer solsken….

 8. Robin Shadowes
  juli 4, 2011 kl. 12:04

  Cavatus :
  Ja, det låter väldigt storebrorsrelaterat, de problem du stöter på. Kryptiska Disqus-meddelanden där det inte går att skicka ens meddelanden har jag börjat tolka som en censurering. Kan dyka upp ibland på SvD. Tydligen får man bara göra ett visst antal inlägg och inte fler. Har du några teorier om det?

  Eftersom det inte drabbar alla kan jag bara tolka det som om dom har riktat in sig på enskilda individer varav jag uppenbarligen är en av dom.

 9. juli 4, 2011 kl. 20:14

  Å ena sidan är det viktigt att föra en saklig och ocensurerad debatt om brott och invandrare; å andra är det lika viktigt att ta statistik om mäns hävdade våld mot kvinnor med flera nypor salt. Om inte slutar det med att de politiskt korrekta blir de stora vinnarna. Kvinnor begår mer ”domestic violence” än män, män är oftare offer för våldsbrott, våldtäkter är långt ovanligare än vad feminsterna hävdar, och det finns goda grunder varför de flesta anmälda våldtäkter inte leder till en man i fängelse. Jfr. tex. http://michaeleriksson.wordpress.com/2010/12/10/rape-statistics/ och http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

 10. Janne AXELSSON
  juli 7, 2011 kl. 11:51

  SKATTEVERKET och lika lata FÖRSÄKRINGSKASSAN LURAS av den ligan
  En PUT innehavande gängledare köper läkarutlåtande
  (låtsas sjuka bedragaren) Yasin ÇAGLAYAN 19730301-7458
  Sörbyplan 13 lgh 1102
  163 71 Rinkeby-Spånga
  Han arbetar svart på en restaurang i samma område.
  Och han hävdar att en kvinnlig läkare äter s.k. ”gåvogäst” heter Annika Söderlind Uhr. Trots den läkaren bor på Åkervägen, 12133 Enskede (söder) åker ändå till norrut Rinkeby för den ”gåvomatens” skull om det stämmer.. Den tjänstemissbrukare kvinnans födelsedatum: 19 oktober 1962
  De har något samröre så vänligt at det skule upptäckas lätt på sitt utlåtande exempelvis en sann läkare kan inte bedöma att man ska vila/och inte arbeta för gångna tider. Ändå hoppar den läkaren över yrkespriniper bedömer att han skulle vila förra månaden också. Det innebär att försäkras mannes extraknäck så att lura F.-kassan speciellt extra.
  Yasin ÇAGLAYAN 19730301-7458 ökänd med sitt andra typ yrke(!) också exempelvis frihetsberöva minderåriga som sin son också begår samma arbete(!) plus har man meterslångbrottsbelsatning innehåller tjuveri/snatteri ect etc. Ena sitter i fängelset medan den andra arbetar ute i tur och ordning, tack vare falska läkarutlåtade förlätttar/legaliserar bägge parters verksamheter…
  Nu är mannens son Muhammet ÇAGLAYAN (som illegallt befinner sig i Sv. eftersom visumet utgående) sitter inne pga grova våldtäkt på två små flickor genom att droga och kidnappa. Straffet för grov våldtäkt mot barn är minst fyra och max tio års fängelse.
  Förskringskassan bör informeras och tjuveriet stoppas ordentligt! Återkallas mannens PUT blir väldigt lämpligt. Läkarens ansvarsområde ligger i Socialstyrelsens ansvarsområde/bör också påminns om detta pågående brott!
  Helt otroligt att sådant här har blivit vardagsmat i Sverige.
  https://www.flashback.org/t1552286
  http://nationellidag.se/visa/default.asp?notisID=8090

  Janne AXELSSON

 11. svenskasvensson
  juli 7, 2011 kl. 16:26

  Reinfeldt bryr sig inte, han vill bara slå världsrekord i massinvandring.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 12. Amlitz
  juli 8, 2011 kl. 13:44

  Amnesty har jag inget förtroende för sedan de hade den store lögnaren Jesus Alcala som
  ordförande. Han stal biståndspengar och ljög om att han var av kunglig börd.

  Det var väldigt svårt att få bort honom från posten – men nu verkar han vara i farten igen och blir publicerad i våra tidningar. Finns det ingen ny generation av journalister som vågar skriva sanningar eller är Sveriges journalister totalt förstörda efter ha inhämtat kunskap från Journalisthögskolan. Inte ens Ulf Nilsson vågar skriva sanningen eftersom han då antagligen får sparken av Expressen.

  Amlitz

 13. dsfe
  februari 1, 2014 kl. 17:50

  Kan ingen kontakta dessa journalister och fråga om de tycker att han borde utvisas denna gång?

 1. juli 2, 2011 kl. 07:42
 2. juli 3, 2011 kl. 00:31
 3. juli 7, 2011 kl. 20:14
 4. januari 11, 2016 kl. 19:21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: