Hem > Immigration, Islamism, Politik, rasism, yttrandefrihet > Oslo och Sveriges framtid

Oslo och Sveriges framtid


I kölvattnet efter de avskyvärda terrorattackerna I Oslo, har de förutsägbara hatpredikningarna mot dem som kritiserar Sveriges migrationspolitik redan börjat. Det är slöseri med tid att citera dem. Dock kan vi nu se att hatpredikanterna som försöker dra fördel av massakern i Oslo vanligen var väldigt snabba att säga att självmordsbombaren i Stockholm var en ”galen enstöring” som inte representerade islam. När en lika ”galen enstöring” slår till, som råkar vara kritisk till invandringen, så är plötsligt alla som har yttrat kritiska ord om invandringspolitiken lika skyldiga.

Vänsterns hatpredikanter är lika iögonfallande tysta om häktningarna i Danmark av islamister – dessutom svenska invånare – som planerade ett terrorattentat mot en dansk dagstidning.

Terrorism är terrorism, precis som totalitarism är totalitarism. Det spelar ingen roll vem galningen i Oslo var innan han drog igång sitt raseri – så snart som han hade utlöst bomben överskred han samma gräns som islamisterna överskred den 11 september, eller i Madrid 2004 eller i London 2005. Han använd människorna runtomkring sig som verktyg för en ideologi. Precis som islamisterna predikar hat genom att döda otrogna, predikade Anders Breivik hat genom att döda människor som var lika oskyldiga som offren i tvillingtornen i New York eller på pendeltåget i Madrid.

Och precis som jihadisterna i Irak har använd islam som en ursäkt för att döda oskyldiga irakiska barn, använde Breivik sin nationalism som en förevändning att släcka livet på sina egna landsmän. Om vi för en stund höjer oss över terrorismens fasa, kan vi se ironin i detta: jihadisterna, som påstår sig strida för en renodlad islamisk stat, dödar muslimska barn i ett muslimskt land; Breivik, som tydligen ville slåss för ett helt och hållet norskt Norge dödade norska barn.

Det skulle inte behöva påpekas, men jag gör det ändå: varje liv är okränkbart. Från sin plats i livmodern till den gamla kvinnan på sjukhem vars liv försätts i fara av ett regeringsstyrt, underfinansierat hälsovårdssystem. Det spelar ingen roll om det är jihadister som dödar muslimer, kristna eller någon annan. De är lika omänskliga. Detta gäller även för Breivik: det spelar ingen roll vem han dödade. Han är en simpel terrorist.

Etablerade svenska media har redan börjat utnyttja terrorattentatet i Oslo, och det är nästan självfallet att Reinfeldt, på ett eller annat sätt, kommer att förknippa Sverigedemokraterna med detta attentat. Sådant är det politiska klimatet. Det kommer vi att få leva med fram till den dag folket väljer en annan riksdagsmajoritet 2014. Vad folk förhoppningsvis inte ska tvingas leva med är en upptrappning av politiskt motiverade brott mot sverigedemokratiska politiker. I skuggan av de hemska händelserna i Oslo får vi inte glömma den lågfrekventa, men oförsonliga terrorism som vänsteraktivister riktar mot sina politiska motståndare.

Vi får inte glömma de sverigedemokratiska politiker som har anfallits i sina hem och ute på stan när de utövat sin rätt till yttrandefrihet. Vi får inte glömma den bomb som polisen fann på ett sverigedemokratiskt möte i Södertälje under förra årets valkampanj.

Igen: terrorism är terrorism. När någon visar likgiltighet inför andra människors liv vid spridandet av sin egen politiska agenda, så är denna person en terrorist. General Hassan, en läkare i den amerikanska armén, som dödade 13 personer på en militärbas i Texas 2009, gjorde det i islams namn. Anders Breivik dödade människor med en anti-islamistisk agenda. De är båda terrorister och förtjänar att behandlas som sådana.

Vi får hoppas att detta förnuftsmässiga resonemang är tydligt nog och kan anammas av alla. Men vi väntar ännu på att vänstern ska ta sitt ansvar. Osloattentaten kommer att vara ett lackmustest för dem: är de vänsteraktivister som för ett lågintensivt politiskt krig mot kritiker av svenska migrationspolitik villiga att erkänna att terrorister alltid är terrorister? Är de villiga att hålla med om att livet är okränkbart och att ingen ska offras i en ideologis (eller religions) namn?

Sven R Larson, fil.dr.

Följ min blogg med bloglovin

Annons
 1. A
  juli 24, 2011 kl. 13:46

  Ska bli intressant att se om frekvensen av pseudobegreppet ”kulturmarxism” minskar i den här typen av bloggar nu.

 2. Lars M
  juli 24, 2011 kl. 14:20

  Og så begynner forsvarsstrategien ser man.
  INGEN tegn til sjølkritikk.
  Julia Caesar: Denne hatpredikanten som dere kolporterer. Hun er et perfekt ideologisk grunnlag som en predisponert høyre-ekstrem galning kan støtte seg på.
  Har dere lært noe som helst ?

  • augusti 2, 2011 kl. 12:23

   Var du lika hård och fördömande och generaliserande mot alla muslimer efter självmordsbombaren i Stockholm i december? Skickade du ut hatmejl till muslimska bloggar då också???

 3. augusti 7, 2011 kl. 13:24

  MSM skyldiga till ABB terrordåd… http://bit.ly/oFN3SV

 4. svenskasvensson
  augusti 19, 2011 kl. 17:59

  Varför händer såna dåd jo människor har kritik mot invandringen, det vågar dom inte ta upp, dom försöker skylla det på något annat.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 5. svenskasvensson
  oktober 16, 2011 kl. 12:21

  Sverige har kommit till en punkt, då vi måste välja om vi ska forsätta nedmonteringen av Sverige, eller om vi ska ändra kurs och börja bygga upp landet igen. Du avgör, läs mer här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/16/sverige-slits-isar/

 6. svenskasvensson
  oktober 30, 2011 kl. 07:59

  Har du också undrat varför Moderaterna hela tiden vill kalla sig för dom nya Moderaterna, läs om sanningen här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/30/moderaterna-vill-bli-nya-moderaterna-hela-tiden/

 7. december 9, 2011 kl. 20:00

  Jag håller med dig om att ingen politiker, vare sig hö eller vä eller mitt emellan ska behöva uppleva det SD´s politiker har gjort. Man gör inga brottsliga handlingar mot någon, oavsett var man står politiskt. Det är mycket sorgligt att behöva läsa om sådana brott som inte ens skulle ha fått existera över huvud taget.
  Jag står inte på SD´s sida men anser att muslimer inte hör hemma här i vårt land och bör stoppa fler fler muslimer från att komma hit innan vi blir av med allt vi har jobbat ihop för. Vår kultur, vår välfärd (som håller på att rasa samman med vårt usla system vi har i dag med ”det nya arbetarpartiet” ). Suck, suck !
  Det börjar bli tunnsått med rumsrena politiker på alla fronter, tyvärr men tvärtom med muslimer som väller in över våra gränser och ändrar allt till sitt eget bästa och det gör de i hela världen just nu. Samtliga länder som de dyker upp i får räkna med att de kommer att ta för sig med råge och så småningom se till att få tillräckligt med mandat i partierna och sedan är det klippt.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: