Hem > Censur, Immigration, Islamism, Politik, rasism > Talande debatt

Talande debatt


 

I slutet av september 2013 hölls en debatt i Studieförbundet Vuxenskolans regi i Uppsala, mellan två lokala SD- och FP-kommunalpolitiker i Uppsala, Pavel Gamov (SD) och Mohammad Hassan (FP). Hela den långa debatten finns att se här: http://avpixlat.info/2013/09/24/sd-mot-fp-i-islamiseringsdebatt/.

Jag har valt att lägga ut ett utsnitt av den här diskussionen som grep tag i mig och gett mig anledning till funderingar. Jag anser att klippet är mycket illustrativt på hur debatten ser ut idag. Klippet illustrerar två saker:

a) En blåögd och godtrogen svensk lärare i publiken ställer efter debatten icke politiskt korrekta frågor. Hon har sannolikt arbetat i många år i skolan och insett, baserat på egen erfarenhet, att mångkultur inte funkar i praktiken.

I så mjuka ordalag som möjligt och genom att uppbåda hela sin pedagogiska förmåga försöker hon klä i ord sina personliga erfarenheter av att blanda islam med svensk kultur i skolans värld. Hon är aningen grumlig och ostrukturerad i sin framställning när hon svävar ut om olika gudar, men budskapet framgår dock tydligt (dock aningen inlindat) att islam inte är förenligt med ”den svenska ordningen”. Jag tolkar hennes grumlighet som ett uttryck för att hon ännu inte lyckats sortera sina intryck, tankar och slutsatser, samt att hon är dåligt påläst om islam. Istället grundar hon sina uttalanden på sina verklighetsbaserade upplevelser. Nåväl, det är en god början på ett uppvaknande.

Läraren vill ha Hassans förklaring till och synpunkter på islams oförmåga att inrätta sig i ”den svenska ordningen”, som hon uttrycker sig. Alltså, en ”godist” som yrvaket insett det som alla ”elaka och ondsinta” sett och hävdat länge.

b) Klippet illustrerar även med all önskvärd tydlighet Mohammad Hassans försök att bemöta denna problemställning på olika sätt. Han försöker med det gamla tricket att ta upp ett enskilt fall och berätta om ett par framgångsrika muslimer i sin släkt (jmf Hibo-taktiken), för att motbevisa en muslimsk struktur som läraren genom lång erfarenhet sett träda fram. Hassans exempel skulle alltså ”diskutera ned” lärarens yrkeserfarenheter, som hon här, trots det påbjudna samhällsparadigmet, vågar yppa.

Sedan, när själva grundfrågan ska föras upp på ett mer generellt plan (”muslimska barn kan inte inordna sig i den svenska ordningen”), är han oförmögen att före en principiell diskussion, gör det lätt för sig och avfärdar läraren som rasist. Så var det problemet löst!

Summa summarum: en lärare som anser sig vara en god människa har vaknat upp och inser vidden av kulturkrocken och den gode muslimen besvarar detta med att dra fram rasistkortet istället för att diskutera de strukturella problem som islam de facto för med sig i ett västerländskt land.

Voilà! Problemet i sin kvintessens. De två polerna i den svenska debatten all sin nakenhet. Läraren som efter mångt och mycket dristar sig att dryfta detta dilemma och tar stora stigmatiseringsrisker för egen del och muslimen som tar på sig offerkoftan och beskyller observatören för att ha fel på uppfattningsförmågan och därmed sällar sig till de stigmatiserande.

Löste den här pseudodebatten några problem? Som vanligt är svaret nej. Vinsten är dock att vi dels svart på vitt får se den gode vakna upp ur sin av propagandaapparaten påbjudna och inympade mångkulturella värdegrund, dels muslimen med en uppburen ställning som den konflikträdde utan vilja att vidgå att det föreligger ett problem eller utan vilja att erkänna att det KAN finnas brister i muslimers värdegrund som gör att de krockar med ”den svenska ordningen”.

På något sätt säger det mig att det inte är politikerna som är de personer som kommer att rädda Sverige ur det förljugnas träsk och få debatten på rätt köl. Det måste komma ur folkdjupet. Så hur går vi vidare?

 1. v Tomén
  oktober 15, 2013 kl. 10:57

  ”Men du påstår att även muslimer födda här, andra generationens muslimer, alla som vi är något genetiskt och dom följer inte regler alls.”
  Genetiskt??? Där kom rasistkortet!

  • oktober 15, 2013 kl. 11:28

   Ja, det är till att göra det lätt för sig och lägga in elaka vantolkningar i andras utsagor!

 2. Micke
  oktober 15, 2013 kl. 11:09

  Hjälp, jag blir alldeles sjösjuk när jag hör hur muslimen försöker att svara på lärarinnans enkla fråga, utan att ens ha förstått vad hon frågade! Han tror att hon pratar om ordningsregler. Varför grep ingen in och förtydligade för honom? Man blir rasande när man hör detta. Inte konstigt att det är som det är, när invandrare inte bemödar sig om att lära sig förstå svenska språket innan de blir politiker. Ja, hur går man vidare då…

  • oktober 15, 2013 kl. 11:32

   Ja, man kan bli sjösjuk för mindre, faktiskt. Att med flit vilja missförstå andra och dessutom vara politiker, de som ska lösa samhällsproblemen, visar att man snarare är en del av problemet själv och att man nog bör se sig om efter andra sysslor. Men just den bristande självinsikten gör att han kommer att bita sig fast inom politiken. Eller vad tror du?

   Just den här politikern är dessutom en del av det muslimska problemet, som han blint vägrar att se eller ta till sig. Rysansvärt!

   • Micke
    oktober 15, 2013 kl. 13:34

    Jag passade nyss på att se hela debatten, och det mest obehagliga att se var faktiskt Mohammad Hassans härskarteknik och integritetskränkande beteende mot Pavel Gamov. Varje gång Hassan talar, lämnar han sin plats och ställer sig i mitten och går närmare och närmare Gamov, nästan puttar på honom, viftar med armarna så att Gamov skyms. Gamov själv står hela tiden kvar på sin plats under hela debatten. Ännu en illustration av ”kulturkrocken” och oförmågan för muslimer att anpassa sig till den svenska ordningen, tycker jag. För att inte tala om mannen i publiken som börjar skrika och gapa och måste skickas ut, också det en invandrare med främmande kultur och utlevelsemönster i bagaget.

   • oktober 15, 2013 kl. 13:41

    Ja, mycket går faktiskt att läsa mellan raderna vad gäller kroppsspråk och bemötande, genom att titta på hela klippet. Likväl har båda invandrarbakgrund. Man kan tydligt se hur olika kulturer som invandrare kommer ifrån verkligen skiljer sig från varandra.

 3. magda
  oktober 15, 2013 kl. 12:26

  Det var ett mycket sjösjukt svar (indeed) kvinnan fick.

 4. lassekolja
  oktober 15, 2013 kl. 22:39

  Våra barnbarns framtid ser allt annat än ljus ut!

 5. Utlandssvensk
  oktober 17, 2013 kl. 22:53

  ” Så hur går vi vidare?”

  Kan inte du berätta det för mig, Cavatus? Jag bara kan inte se någon trevlig och fredlig lösning. 33% i åldersgruppen 0-44 år har nu utländskt ursprung. Troligen innebär detta att ett pursvenskt barn som föds nu är en klar minoritet i sin åldersgrupp.

  Det är för sent. Alldeles för sent…..

  • oktober 17, 2013 kl. 22:58

   Nej, när Affes statistik publicerades idag blev jag mörkrädd. Jag frågade honom om han kan ange statistik för barn och ungdomar. Jag befarar att det är ännu värre där. Råkade passera mässan för ett tag sedan där det varit gymnasiemässa. Samtidigt skulle hundratals gymnasieungdomar med tåget. Det var som en apokalyps om hur Sverige kommer att se ut om ett par år – det var som att befinna sig i Mellanöstern eller Mogadishu. Jag säger bara det – stackars våra svenska ungdomar, vad har vi ställt till med åt dem? Hur ska det här kunna redas upp????

   • Utlandssvensk
    oktober 17, 2013 kl. 23:17

    ”stackars våra svenska ungdomar, vad har vi ställt till med åt dem?”

    Ja, jag håller med. Men jag ser ingen annan lösning än att de som kan sticker så fort det går. Att som ung pursvensk stanna kvar i Sverige är vanvett.

    Jag var några veckor i Sverige över sommaren och blev ännu mer uppgiven än vanligt. Just nu orkar jag knappt skriva någonting men jag kanske piggnar till när vi närmar oss valet. Men en ljuspukt i tillvaron är att mina barn nu kan söka schweiziskt pass! Jag kommer att sova MYCKET bättre på nätterna när det är klart. Min uppfattning är att det bara är fråga om något eller några år innan det blir rejält svårt att resa med svenskt pass.

   • oktober 17, 2013 kl. 23:21

    Ja, jag hör till dem som vaknat upp på tok för sent. Du har i alla fall hunnit fly fältet då du insett detta i ett tidigare skede. Likväl sover fortfarande den större delen av folket. Jag blir mållös och skakar bara på huvudet.

   • oktober 17, 2013 kl. 23:26

    Du har väl inte missat den här läsvärda bloggen, Utlandssvensk?

    http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/

    Där får man lite relevant info om vad som händer nere på kontinenten, i Holland, Belgien och Frankrike, något vi aldrig får veta något om i svenska medier. Rekommenderas!

  • Johan
   oktober 21, 2013 kl. 21:25

   Vi överger SD för Svenskarnas Parti.

 6. Utlandssvensk
  oktober 17, 2013 kl. 23:33

  ”Ja, jag hör till dem som vaknat upp på tok för sent”

  Tja, du vaknade före 95% av befolkningen….. Och du har verkligen gjort ett hästjobb sen dess. Men svensken verkar tyvärr hopplös! Å andra sidan ser det riktigt bra ut på många andra håll i Europa. Det rör verkligen på sig (Frankrike, Holland, Norge, Danmark, Schweiz, Österrike, UK)och jag tror ärligt att vi snart kommer att få se kraftfulla åtgärder för repatriering av t.ex muslimer. Men Sverige lär klamra sig fast vid mångkulturen in i det sista. Möjligen räddas vi om 20-30 år av våra grannländer. Fast då lär det inte vara något som påminner om det Sverige som vi en gång växte upp i. Kanske upprättas safe zones för spillrorna av ursprungsbefolkningen…….

  • oktober 17, 2013 kl. 23:35

   Svenskarna kommer att bli Europas indianer. Vi får leva i reservat och kanske i skattefria zoner, som indianerna gör. Då är det vår tur att få sådana. Men till vilket pris? Förräderik Reinfeldt lever gott på sina pensioner någon annanstans långt bort härifrån.

   • Utlandssvensk
    oktober 17, 2013 kl. 23:49

    Ja, troligen bevittnar vi för första gången i världshistorien att vuxna personer ur en specifik folkgrupp begår folkmord på sina egna barnbarn.

    Jag har läst flera skildringar från Tysklad på 30-talet och en sak som står ut är att judefrågan aldrig var någon stor sak för de flesta. Ytterst få tyskar ville troligen aktivt ha ett massmord på judar. Men man var villig att bortse från att detta kunde bli en effekt av att man röstade fram Hitler.

    Ungefär på samma sätt verkar en stor majoritet av svenskarna ha förmågan att helt enkelt strunta i det öde som kommer att drabba yngre generationer. Det är en form av likgiltig ondska som är bland det värsta som någonsin har förekommit. Att man mördar eller erövrar andra folkgrupper må vara hemskt men att göra det mot sina egna barnbarn…. Det finns inte ord….

   • oktober 18, 2013 kl. 00:04

    Ja, det var en intressant teori, om omvänd nazism mot sitt eget folk. Och det är verkligen något jag funderat på och sett tendenser av i den förda politiken. I sin iver att vara så gudagod mot ALLA på hela jorden bl a för att göra en internationell godhetskarriär men även för att man tror att man håller nazismen på avstånd, tar man till repressiva metoder (ständiga anklagelser om att den inhemska befolkningen är främlingsfientlig och rasistisk) à la Hitlertyskland och så blir resultatet motsatsen till vad de ville uppnå, eller åtminstone vad de vill göra gällande att de uppnår. Etablissemanget idag tror att de står långt från nazismen genom att upprepa mantrat om att alla andra är rasister, men i själva verket är de de som står närmare nazismen än någon annan. Det är beklämmande att det inte finns någon självinsikt här och att inte fler ser detta mönster.

 7. Carl Von Dussein Proffessor i Rasbeteende
  september 24, 2014 kl. 18:57

  I Sverige före den arabiska/muslimska invasionen , Hade vi obsklasser för ett fåtal så det blev lugn och ro för det stora flertalet, Idag är det Cirkus Labban för hela slanten och skulle några utsockes av mena börd pekas ut som bråkmakare eller orosmoment , Ja då är man rasist att Zigenarna har hela egna slutna avdelningar på många skolor är emellertid OK och accepterat.

 8. november 3, 2015 kl. 21:02

  Kvinnan är givetvis ett offer för mass-media. Nu befinner hon sig i en slags kognitiv dissonans. Hon styrdes av mängden information från mass-media, inte av innehållets kvalitet, inte av eget tänkande, men alla är inte socialpsykologer med kraft nog att förstå faran med en sådan mass-media. Hon ska inte lastas för att hon inte sett det komma.

  Din fråga lyder: ”Så hur går vi vidare?”

  Frågan är definitivt berättigad, när de andra partierna inte viker sig för SDs kraftiga opinionsiffror. Ett land måste hållas samman och dra åt samma håll. De som kommit för att förstöra vår kultur måste ändra sitt beteende eller helt sonika skickas dit de passar bättre och det har inte med rasism att göra, men om ett lands självbevarelsedrift.

  Möjliga lösningar:

  Sverige behöver, som jag ser det, fler politiska inriktningar för att helt lösa uppgiften. Det borgerliga SD räcker inte. Det behövs både ett balanserat vänsteralternativ och ett balanserat miljöalternativ. Ett parti kan inte vara allt samtidigt.

  Det finns flera sätt att lösa saken rent praktiskt:

  1. SD kan ha varannan ”rödgrön” SD:are på sina listor, förutom borgerliga för frihandel, till riksdagsvalet. Centralkommittén i Vetenskapliga partiet ställer i så fall med stor säkerhet upp som rödgrönt dragplåster i fall SD anser att det skulle behövas en sådan samverkan för att rädda Sverige. Som sådant dragplåster stöttar jag MP vad gäller miljöpolitik och V vad gäller skola vård och omsorg, men stödjer SD vad gäller den den balanserade internationalismen med mer bistånd till riktiga flyktingar, samt V och SD för ny omröstning om EU-medlemskapet.

  2. SD kan delas i två delar i valet som valsamverkar för att behålla mandat p.g.a. Sveriges odemokratiska valsystems-utformning, en höger-del och en vänster-del som kan debattera mot varann vad gäller höger/vänster, frihandel, tillväxt/miljö och på så vis fylla båda delarna med ännu fler SD-väljare från de andra partierna. I så fall kommer jag gå med i den rödgröna-delen av SD.

  3. SD kan göra ett avtal med partiledare i andra mindre partier om valsamverkan och villkor, vilket i valet kan ge extra draghjälp till SD för att få in väljare från de andra partierna.

  4. Yttermera, kan SD för ytterligare stöd ta in f.d. muslimer, som öppet fördömmer Islam som religion, och placera dem på sina listor, samt låta SÄPO beskydda dem väl.

  Fundera på saken! Kontakta mig och SD om saken oavsett positivitet eller negativitet! Jag är nämligen kreativ ingenjör med positiv och konstruktiv problemlösningsförmåga. 😉

  MVH
  Martin Gustavsson
  Partiledare
  Vetenskapliga partiet

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: