Infomejlet

Hej!

Ursäkta att jag stör en stund. Jag har något viktigt att säga.

Jag vill prata om de svenska medierna. De har en egen agenda. De filtrerar de nyheter du läser, och vinklar dem för att propagera för de åsikter som alla ”bör” hysa. De gallrar friskt bort det de inte vill att du ska läsa. Ingen bör till exempel känna till att Sverige är Europas mest kriminella land, att Sverige är Europaledande och världstvåa på våldtäkter*, att Sverige toppar statistiken i världen över både grov misshandel och stöld, att det brinner över 500 skolor och över 1000 bilar per år. Det finns många fler obehagliga sanningar som svenska mediekonsumenter undanhålls för att invaggas i tron att sörgårdsidyllen fortfarande råder.

Läs och jämför därför med nyheter som har en annan infallsvinkel. Jämför med nyhetsrapporteringar som inte drar sig för att ange hela bakgrundsbilden, och inte duckar för obekväma sanningar. Då måste du gå till Internet, för det är där de ocensurerade nyheterna finns. Här följer en lista på webbplatser. Välj någon av dem och jämför med tv, radio och tidningar:

Politiskt Inkorrekt:
http://politisktinkorrekt.info/

Fria Tider:
http://friatider.se/

Fria Nyheter:
http://frianyheter.nu/

Nätverk mot politisk korrekthet:
http://natverkmotpk.blogspot.com/

Dessa webbplatser är interaktiva och det innebär att du kan kommentera och delta i eventuella debatter i anslutning till den presenterade nyheten. Det är en ny dimension hos de fria medierna på Internet. Vi läsare får delta i en debatt om vi vill!

En svensk journalist skriver en krönika varje söndag under pseudonymen Julia Caesar fram till valet på den danska webbplatsen Snaphanen, företrädesvis om tabubelagda ämnen. De har blivit omdebatterade i media och inverkar frigörande på den svenska journalistiken. Men än är det långt kvar tills man inte måste hysa ”rätt” åsikter för att få vara med och diskutera. Här finns en länksamling med sammanfattningar av alla krönikorna:

https://aktualia.wordpress.com/julia-caesar

Det kommer att delas ut ett tidningsblad i Sverige i 50 000 exemplar som handlar om Sveriges situation. Sannolikt når det bladet inte dig, men det finns att läsa i sin helhet här:

http://www.vitbok.se/nap8.pdf

För övrigt finns det oerhört många intressanta bloggar skrivna av skickliga ”privatjournalister”. Leta i blogglänkarna i marginalen på de olika webbplatserna, eller sök på Bloggtoppen under olika ämnen. Se t.ex. Affes statistikblogg.

Nu har jag tagit upp din tid tillräckligt länge. Men jag tyckte jag ville ge dig möjligheten att få ta del av en nytänkande nyhetsrapportering och mindre trångsynt samtidsbeskrivning.

Hälsningar,
En vanlig svensk medborgare

P.S.1. Detta är inte skrivet för att du ska rösta på något speciellt parti. Det viktigaste är att vi alla får ett brett faktaunderlag innan man bestämmer sig för vad man ska rösta på. Och inte bara en enda, av vissa utvald, del av verkligheten.

P.S.2. Skicka gärna mejlet vidare till fler personer. Ju fler som får ta del av informationen, desto bättre. Då ökar möjligheten att situationen ska kunna förändras.

P.S.3. I Sverige är det tyvärr känsligt att sprida denna information. De fria medierna på Internet drar sig inte för att upplysa om tabubelagda ämnen som t.ex. invandringspolitiken och dess följder. Men den som ifrågasätter denna politik, eller bara vill diskutera den, blir ofta beskylld för att vara ”rasist” eller ”främlingsfientlig”, trots att så inte alls är fallet. Kringgå detta problem så här:

Skaffa en e-postadress på webben:
Gå till hotmail, live.com eller gmail. Bekräfta via mobil för att få göra fler utskick direkt. Lägg in e-postadresserna i fältet ”Hemlig kopia” om du vill undvika att visa alla e-postadresser för alla mottagare. Kopiera texten i detta mejl och skicka anonymt med din nya e-postadress. Låt även dessa instruktioner följa med mejlet, så att mottagarna i sin tur kan göra på samma sätt. Det är viktigt att denna information når så många som möjligt.

* Källa: United Nations Office on Drugs and Crime: http://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/crimedata.html

Annons
 1. Anna
  augusti 25, 2010 kl. 11:36

  Hej.
  Tänkte använda det första stycket i ditt inlägg ovan som flygblad, att lägga i folks postlådor. Det innehåller mycket information på lite plats. Väl formulerat och neutralt!

  Tänker mig alltså att använda första stycket och hänvisningarna till nyhetssidorna PI, Fria Tider osv.

  • augusti 25, 2010 kl. 11:46

   En utmärkt idé! Du är fri att använda materialet här som det passar dig, förutsatt att det sker enligt flygbladskampanjens grundläggande syfte, nämligen att informera svenska folket om att det finns ocensurerade nyheter att läsa på Internet.

 2. Bo Hofvander
  september 3, 2010 kl. 08:12

  Hej! Tack för bra information. Jag måste fråga om det inte fattas ett ”inte” i andra styckets andra mening?

  ”/ … / Jämför med nyhetsrapporteringar som inte drar sig för att (inte) ange hela bakgrundsbilden, och inte duckar för obekväma sanningar.”

  Har jag rätt eller är det jag som har läst fel? Hör gärna av dig till:
  bohofvander@gmail.com

 3. Anonym
  juli 27, 2014 kl. 14:25

  Hur skapar man en anonym blogg för att politiska vänstern ska finna mig och mina åsikter?

 4. Scoren
  augusti 31, 2015 kl. 12:43

  1000 utbrända bilar är en grav underskattning. Antalet tillfällen då en eller flera bilar bränns upp är ca 1400 och i år ser det ut att bli ett rekordår. Antalet bilar som bränns upp är allt mellan 1-10 ibland ännu fler/tillfälle så totalt kan det röra sig om 5000-8000 bilar/år.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: