Hem > Politik, Undersökande journalistik, yttrandefrihet > Viktig opinionsbildning

Viktig opinionsbildning


Kära bloggläsare,

Long time no see! Det har gått cirka ett halvår sedan jag bloggade sist. Vadan detta, har Cavatus givit upp kampen? INGALUNDA! Här ges ingen kamp upp. Omständigheter privat har tyvärr drivit mig till ett vägval där övrig nätaktivism har prioriterats. Tyvärr, därför att det är roligt att skriva och publicera sig. Desto bättre finns det ju idag en uppsjö av mycket läsvärda dissidentbloggar, och antalet ökar ju för varje vecka, något som till och med tevenyheterna (föranledda av Ullenhags oro – att bli genomskådad?) har basunerat ut. Därför har nog Aktualias långa tystnad inte inneburit någon nämnvärd förlust. Eventuell konkurrens är ingalunda något hot. Tvärtom bådar det gott för folks allmänna medvetenhet.

Bloggandet blir för många av oss dissidenter en egenterapi för att få utlopp för den frustration som Kafkasamhället skapar hos dem som genomskådat hyckleriet. Om man känner sig manad att börja blogga eller ej är snarast en fråga om personlighet, tid och formuleringsförmåga. Den sistnämnda går dock alltid att utveckla. Jag upplever att många bloggare har blivit skickliga skribenter och skarpa samhällskritiker med tiden. Så inget ont som inte har något gott med sig, även om ordstävet i just detta sammanhang ger aningen dålig smak i munnen.

Av en flygbladsmakare inspirerades jag att läsa igenom PI:s twitterskola och ge mig in i vänsternästets heliga ankdamm. Tidigare har jag aldrig förstått vitsen med twitter, men faktum är att där kan man komma till tals med meningsmotståndare, om än i synnerligen ordknapp form. Ordväxlingar uppstår och jag tror att sådant kan ge ringar på vattnet istället för de murar som just nu byggs upp mellan lägren. Till dags dato har jag skaffat mig drygt 100 följare. Det är snabba puckar som gäller och kul att snickra ihop slagkraftiga ”oneliners” med matnyttiga länkar. Mig hittar ni förstås på @cavatus.

Dessutom vill jag slå ett slag för kommentarsfält som läses av andra än redan frälsta. Där kan vi göra stora insatser och påverka opinionen. Jag ser hur många debattörer drar ett stort och viktigt lass. Fler uppmanas att göra insatser för att vi ska nå ut till folk. Det gäller Svenska Dagbladets debatt- och ledarsidor (Disqus kommentarssystem), Newsmill, SVT Debatt (som är ett riktigt vänsternäste, gör en insats!) samt era egna lokala dagstidningar, i den mån kommentarer tillåts. Kom gärna med fler förslag och tips i kommentarsfältet nedan.

Så nu vet ni var jag i egenskap av nätkrigare ägnat tid åt när jag inte bloggat! Nästa bloggpost, som egentligen skulle vara den här, publiceras inom kort, och är en sammanfattning av Tryckfrihetssällskapets första möte. Missa inte det!

Annons
 1. Totto
  februari 6, 2012 kl. 13:13

  Ja du Cavatus du är fortfarande min första folkhjälte relaterat till kampen mot den gigantiska indoktrineringen i Sverige. Så stor sanningskram till dig. Jag tycker du är helt underbar i kommentarsfälten! Jag håller helt med att skriva där är bra och gärna på de ställen du skriver om. Tack för att du finns! Även på Twitter där jag ser dig via AP. Jag går min väg inspirerad av dig. Vilket innebär att jag som synnerligen ansvarsfull medborgare väljer att även berätta sanningen för min omgivning i verkliga livet. Rekommenderas inte alla i alla lägen ännu.

  • februari 6, 2012 kl. 13:18

   Oj, en får tacke! Glöden har inte falnat, däremot blir tiden allt knappare. Har det med åldrandet att göra? Nej, det är svårt att framföra sanningen i vissa grupperingar. Det är som att gå på glödande kol. En variant är att yppa en obehaglig sanning med en lättsam ton och sedan börja prata om något annat mer oväsentligt. Då hinner aldrig taggarna komma ut och små frön sås som kan leda till eftertanke hos dem man samtalar med. Här skulle det behövas en handbok som gränsar till psykologi och marknadsföring. Fast det är ju precis det den hjärntvättade svensken har utsatts för i ett antal sekler. Nu måste samma metod användar för att återerövra yttrandefriheten.

 2. Mikael Sjödin
  februari 6, 2012 kl. 23:33

  Underbart att se ett livstecken från dig igen, och i fullgod form!

  • februari 7, 2012 kl. 00:05

   Tack! Känner mig mottagen som en kunglighet, fast jag har cirkulerat/patrullerat i cyberspace hela tiden. Det förpliktigar!

 3. Mikael Sjödin
  februari 7, 2012 kl. 00:15

  Jag tillhör dem som fortfarande inte förstår tjusningen med Twitter, så du får ursäkta om jag upplevt dig som osynlig!

  • februari 7, 2012 kl. 00:24

   Du har så rätt. Twitter är egentligen aningen övermaga, men som nätkrigare fyller det en funktion som informationsspridare. För vem intresserar sig för vilken pinnglass jag föredrar som privatperson? Men eftersom vänsterflocken hade lagt beslag på Twitter för att klia varandra på ryggen, är det extra kul att röra om i det getingboet!

   • februari 7, 2012 kl. 00:27

    Ska se om jag lyckas lägga till en twitterruta på bloggen så kan mina tweets (twitterinlägg) följas där….

 4. Mikael Sjödin
  februari 7, 2012 kl. 00:35

  Namnet ”Twitter” är dock väldigt passande. Det jag sett av det hela liknar inget annat än ett jättelikt träd där folk sitter och markerar revir och kvittrar om tämligen meningslösa ting. Folk gör vad som helst för att få sina röster hörda. Skulle det kommer en nanoblogtjänst där man bara får skriva två ord åt gången så skulle den bergis bli jättepopulär också.
  Allt detta beaktat ser jag ändå inte ner på den som kan höja sin röst över massans kackel, och jag har ingen anledning att tro att du inte skulle kunna vara en sådan stämma!

  • Mikael Sjödin
   februari 7, 2012 kl. 00:38

   I Sverige borde dock tjänsten heta Kvitter, kan jag tycka, språkpolis som jag är och värnare av bevarandet av svenskhet.

 5. Totto
  februari 9, 2012 kl. 01:28

  Cavatus :
  Ska se om jag lyckas lägga till en twitterruta på bloggen så kan mina tweets (twitterinlägg) följas där….

  Gör gärna det!
  Samt så sant så.
  Twitter var tidigare de indoktrinerades högborg.
  Läskigt värre.

 6. joffe
  februari 9, 2012 kl. 10:56

  G´day Cavatus !

  Här på nersidan av jorden i Australien har jag helt naturligt saknat dig en längre tid. Har undrat vart du tog vägen men så länge du ombesörjer publicering av Julia Caesars krönikor har jag känt mig lugn. Man vet ju aldrig vad en tystnad innebär men jag är nu glad att du hör av dig igen och förklarar situationen.

  Detta med twitter har jag alltid undrat över och det får stanna vid det. En gammal fd radiotelegrafistexpert med världen som arbetsfält är glad han numera behärskar något av de enklare vägarna att uttrycka sig i nätsammanhang. Som denna tex.

  20 års verksamhet på SVT har också grundat en bitterhet mot journalistisk vänstersvängd enkelriktning.(Kolla Sandelins sanningar)Jag var med på den tiden TV2 startades och hela bunten av nya journalister som anställdes kom från vänstervridna journalisthögskolan! Tendensen fortsätter i tidningsvärlden och det går ju inte att läsa en svensk dagstidning nu för tiden. Alla sanningar inhämtas numera på nätet.

  Någon sade tidigare i kommentarsfältet att du var någon form av folkhjälte för honom och jag tycker det var en särdeles bra förklaring. Du har och är en sådan med din energi att via ex.vis dina flyers, till vilka jag bidragit med en pensionsdito, förklara hur illa beställt det är i dagens Sverige

  Om du läst i mina kommentarer under JCs senaste krönika omtalar jag varför jag sagt upp mitt svenska medborgarskap. En av anledningarna till detta är att jag av någon anledning ofta i drömvärlden pushas av tidigare moderatledaren Gösta Bohman att protestera mot Reinfeldt. Jag brevväxlade med Bohman på 80talet och han var en sann moderat och naturligtvis har jag brevledes flera gånger attakerat Reinfeldt som aldrig svarar. Han har minst av allt ens något uns av moderatblold i ådrorna. Han är och förblir en förrädare av Sverige av aldrig tidigare skådat format med en Waberi i partiet!!!. R i d å !

  Detaljer om detta vet alla som läser detta. MEN NU ÄR DET ALLVAR. NI MÅSTE TILL 2014 GÖRA NÅGOT! EN STARK MAN ELLER KVINNA! Var finner ni en ny Winston? En stark och klar rost för att bevara Sverige för framtiden! Är Åkesson TUFF NOG? Han har kunskap men MÅSTE använda en mer mördande taktik i linje med Nigel Farage!

  Det kan han om han tränar några år! Va tror NI???

  .

  • Mikael Sjödin
   februari 9, 2012 kl. 11:05

   Hejsan, du verkar ju vara både talför och driftig! Vad gör du utomlands??!

  • februari 9, 2012 kl. 12:08

   Tack för värmande ord. Nej, jag överger aldrig kampen, den har på grund av tidsbrist, transformerats till munhuggande i kommentarsfält och lite annat. Jag känner till hela din bakgrund efter våra tidigare skriftväxlingar och det är djupt beklagansvärt att man ska tvingas lämna sitt land av politiska skäl. Men visst, det gör ju inte åsiktsmonopolisterna något. Då får de ännu friare och större spelrum.

   Vet inte om du sett att muslimerna i Botkyrka nu återigen efter ett antal år äskar att få ha böneutrop från sin moské. Politikerna som för ett antal år sedan sade blankt nej har nu börjat mjukna. Jag tror det var en moderat som sa nåt i stil med att ”ett utrop i veckan på fredagar kan väl inte vara så farligt”. Jag hävdar att man är inne på en farlig väg med dessa ständiga eftergifter. Har varit i muslimska länder och dessa utrop är rena rama skräckscenariot. De skär genom märg och ben med sitt ylande och man känner sig förpassad till medeltiden. Anledningen till att jag tar upp det här, är att jag läste en artikel av Pamela Geller om just böneutrop:

   http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2012/02/the-new-kosovo-islamic-state-in-the-heart-of-europe.html

   Där framgår det att böneutropen är en del av jihadismen. Att börja med dessa högröstade böneutrop är ett sätt att ägna sig åt ”sonar cleansing”, för andra som ogillar gapandet flyr fältet och muslimerna kan än en gång utöka sina bopålar.

   Som sagt, Sverige befinner sig i fritt fall och det verkar som vi inget annat kan göra än att stå handfallna och titta på. PK-folket ska ändå inte kunna komma och säga att ingen sa något, med tanke på den aktivism som vi dissidenter ägnar oss åt.

   Åkesson måste tuffa till sig lite och framför allt höras! Men det är klart, han är motabetad av alla medier och får aldrig komma till tals. Moment 22, alltså. Därför måste fotfolket (vi) kämpa på för att sprida kunskap till folket om vad som pågår i deras land. TV-nyheterna präglas mest av utlandsrapportering. Det finns ett skäl. Man vill inte yppa för folket vad som försiggår på hemmaplan, alla rån, mord, inbrott, våldtäkter, överfall osv i all oändlighet. Till och med många slentrian-pk-ister skulle säkert byta fot om de fick upp ögonen för landets tillstånd. I och med Malmö börjar nog folk ana oro.

 7. joffe
  februari 9, 2012 kl. 12:49

  Mikael! Tack jag uppskattar driftighetsaspekten! Jag fyller 80 denna månad och har gjort mitt för gamla fosterland Sverige!

  Vill du veta mer om mig gack in på http://www.rtpk.org/aktuellt/hjertquist

  Där fläker jag ut mig till ingen kostnad

  Tack Cavaturus för dina visa ord. Vi har ett fruktansvärt underläge men i sista stycket av ditt epos skimrar förhoppning. Du rör vid TV-rapportering som är så fruktansvärt förvriden och där har äntligen EN SÄGER EN röst sagt sitt. Sandelin! Tyvärr bara enn droppe i havet!

  Jag har många argument käre Cavatus men min ålder gör att jag blir så jekla trött och orkar inte framföra mina argument.

  Du är framtidens kämpe! Jag önskar dig all lycka!.

  • Mikael Sjödin
   februari 9, 2012 kl. 23:01

   Joffe, jag böjer mig i vördnad inför din aktningsvärda ålder! Något som glömts bort i alltför hög grad i detta land är vikten av att värdesätta äldre människor, med all deras kunskap och erfarenheter.

 8. februari 11, 2012 kl. 01:29

  Jag har upptäckt av en slump ett kryphål som gör att man inte är begränsad av 140-teckens gränsen på Twitter. Så här ligger det till. AIM (AOL Instant Messenger) har en funktion som heter Lifestream. Aktiverar man den så kan man lägga till både Facebook och Twitter. Där kan man inte bara följa dem som man har som vänner (på FB) eller dom som följer en på Twitter, men man kan också svara, så det blir interaktivt. Nu har jag inte räknat men jag måste ha skrivit inlägg som kraftigt har överskridit 140-gränsen. Hehehe

 9. Antisocialist
  februari 11, 2012 kl. 03:16

  Heliga ankdamm? Oheligare kan det knappt bli.

  Men bra att du är inne och hugger på socialisterna, de behöver mer verbalt stryk.

 10. Paul Norlander
  mars 18, 2012 kl. 12:39

  Joffe, betänk vilken slagkraft vi får, vi utlandssvenskar,
  när vi gemensamt ställer upp för att försvara vårt land!
  Tillsammans är vi över en halv miljon och så gott som
  alla går vi för egen maskin.

  Det är viktigt att alla hemmasvenskar, som känner oro
  för landets framtid, inser att vår livserfarenhet ska tas
  till vara, den dag uppgörelsens stund randas.

  Även om jag just fyllt 84 ser mig fortfarande som en resurs
  i kampen för ett fritt Sverige!

  .

 11. Student
  maj 10, 2014 kl. 23:09

  Rätt najs blogg.

 12. ARNE KINDVALL
  oktober 14, 2015 kl. 21:27

  kan inte förstå denna självdestruktiva regering.någon(som förmodligen förlorar sitt jobb och sin kariär)måste bryta denna negativa politik .den människan ska enligt mig nomineras för nobelpris för klokhet! denna regering kan bli historisk att rasera ett innan mycket bra land.jag följer med sorg i hjärtat och för mina hjältar(mina farföräldrars jämnlika)som trodde på dom efterlevande politikerna ,vilket svek för våra barn och barnbarn,jag är 66 år har det hyvsat ,men jag är optimist trots allt .

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: