Hem > Censur, Islamism, Politik, rasism, yttrandefrihet > Tryckfrihetssällskapet i Sverige grundat 2012-01-31

Tryckfrihetssällskapet i Sverige grundat 2012-01-31


Bättre sent än aldrig! Här kommer en sammanfattning från Tryckfrihetssällskapets första möte. Även om föreningens tillblivelse har tigits ihjäl i gammelmedia, har det redan återberättats på andra bloggar i form av videoklipp. Då de danska och norska klippen kan vara svåra att förstå och uppfatta, kan denna sammanfattning vara en hjälp.

Ingrid Carlqvist, sällskapets grundare och ordförande, höll ett inledningsanförande där hon redogjorde för de grunder som låg bakom beslutet att starta en svensk avdelning av Tryckfrihetssällskapet.

Lars Hedegaard, Danmark
Lars informerade om det danska tryckfrihetssällskapet är öppet för alla som kämpar för att tryckfrihet ska råda. Man behöver inte vara professionell skribent eller skapa skrivna alster. Demokrati råder på så sätt att medlemmarna väljer styrelsen.

Sällskapet angriper alla typer av hinder för tryckfrihet och yttrandefrihet. Dock har man insett att man inte orkar hålla emot på alla fronter så just nu koncentrerar man sig på den yttrandefrihet som introduceras i samband med införandet av multikultur. Multikultur fungerar inte någonstans och det har visat sig att speciellt muslimer är omöjliga att integrera i ett samhälle med sekulära, västliga värderingar.

Etablissemanget har uppmärksammat problemen och dess lösning på problemet är att försöka tiga ihjäl det och den som försöker bryta tystnaden stigmatiseras. Multikultikollektivet kan säga vad som helst utan att bli anklagade för något, men det omvända gäller inte om man kritiserar multikultiagendan.

Ett samhälle som inte kan lösa sina inre problem är ett vacklande och svagt samhälle. Ett samhälle utan yttrandefrihet är per definition ett svagt samhälle. Yttrandefrihet är alltså helt avgörande för Sveriges och Europas framtid. Utan den kommer samhällets ursprungliga värdegrund att falla samman och då uppstår kaos och förödelse.

Gunnar Sandelin
När Gunnar skrev artikeln ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna” (i vars rubrik det egentligen skulle stått ”invandringen”), blev han utfryst av etablissemanget. Sanningen om invandringsproblemen är ingen populär följeslagare bland politiker och journalister. Gunnar Sandelin kritiserar politiken, inte personerna.

Vi har idag en invandring förklädd till asylinvandring och flyktinginvandring. Av dem som kommit sedan 1980 är ca 7 procent flyktingar enligt FN:s Genèvekonvention. Klumpar man ihop dem med s.k. skyddsbehövande så hamnar man på ca 30 procent. Sedan 1980 har det kommit ca 600 000 ”anhöriga”, men man vet inte vem som är anhörig till vem.

Gunnar har jobbat på Aktuellt. När han försökte räta upp rapporteringen där fick han beskedet att det inte alls skulle bli tal om det. Aktuellt skulle ”stå på de svagastes och mest utsattas sida”. Man får absolut inte släppa anden ur flaskan för då kan Nisse i Hökarängen börja undra. Reportagen ska vara så att folk gråter framför TV:n, fick Gunnar lära sig där.

Enligt Gunnar kan folk i allmänhet inte ta ställning i invandringsfrågan, helt enkelt för att de inte vet. Så vill nyhetsredaktörer och liknande att det ska fortsätta att vara.

Alla områden har reportrar med specialkunskap, t ex ekonomi, sport, politik, osv. Multikultijournalisterna saknar totalt kunskap om det de skriver om och är således i händerna på bl.a. sina chefer. De måste t.ex. hålla absolut tyst om invandringens kostnader.

Regeringens egen utredare kom för några år sedan fram till att nettokostnaden var minst 60 miljarder per år. Nya beräkningar tyder på att det nu snarare är 100 miljarder per år. Det är halva sjukvårdsbudgeten.

Merit Wager presenterar på sin blogg ett antal missförhållanden som hon får från forna kollegor på migrationsverket. Dessa ”miggor” skriver till henne, helt ovetande om varandras existens, liknande historier om de fruktansvärda missförhållandena som råder på migrationsverket. Det är oerhört allvarligt att ingen vågar ta upp detta officiellt.

I Sverige råder en mental stalinism. Alla måste hela tiden vakta sin tunga.

Gunnars tidigare kollegor vågar inte äta lunch offentligt med honom, ty de kan bli sedda och då blir de bannade av sin omgivning och sina chefer.

Gunnar får många samtal från frustrerade och rädda människor. Några exempel är:

 • Reportrar som vill skriva vissa sanningar, men som inte får för sin chef.
 • En präst som inte vågar kritisera islam i rädsla för hur kollegorna kommer att reagera.
 • En riksdagsman som inte våga tala om vad han vet, hemma.
 • Lärare som inte vågar gå till rektorn för att berätta att han blir kallad rasist av eleverna ty då kommer han att anklagas för att sprida främlingsfientliga åsikter.
 • En mamma som inte vågar tala om för sina barn att hon röstar på SD.

Gunnar fick ett jobb på SCB och allt var klart med anställningsvillkor. Då bestämmer Stefan Lundgren, chef på SCB, att han inte får börja där eftersom han skrivit artikeln ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”.

Julia Caesar måste skriva under pseudonym eftersom hon är journalist och blir av med jobbet om det kommer fram att hon har fräckheten att berätta sanningen.

Personer som är för multikulti slipper försvara sina ståndpunkter för de är så goda. Därför blir det ingen debatt.

Yttrandefrihet är en färskvara som måste återvinnas kontinuerligt.

Mikael Jalving, Danmark, journalist på JP, författare, debattör, skrivit boken ”Absolut Sverige”
Ett litet gäng starka människor kan starta något stort. Mikael hoppas att tryck- och yttrandefrihet kan bli verklighet i Sverige.

Mikael tycker om Sverige med sin storlek, det skiftande klimatet, den mångfaldiga naturen och svenskarna som bor här. Svenskarna har en inbyggd förmåga att enas och ta beslut i flock. Denna kompromissförmåga och viljan att lösa problem gjorde att Sverige ett tag var ett blomstrande land.

Sverige och Danmark har en liknande historia de senaste 400 åren, ett liknande språk, men i Sverige är det väldigt tyst. Det är inget nytt fenomen ty det har skrivits om detta för hundra år sedan, för 40 år sedan och för 30 år sedan av utländska skribenter.

Jo, det pratas, men mest om oväsentligheter och diskussionen och debatten om de viktiga ämnena lyser med sin frånvaro. Alla flyttar mot mitten för att inte sticka ut.

En annan egenhet med svenskar är att de har en otrolig framtidsoptimism. Varför är framtiden så vacker? Historien är ointressant, speciellt inom politiken. Man är ”rationell” när man bara diskuterar framtiden. T o m nutiden glöms bort.

Vidare odlar svensken sin orgie i godhet. Svenskarna är godast i världen och internationella och globaliserade. Sverige har alltid varit neutralt i alla lägen och för den händelse att det inte går att vara neutral så blir Sverige vilset.

I Sverige förekommer det inga problem med invandringen. När den stora utvandringen skedde så dränerades Sverige på kompetens. Det är samma sak nu med invandringen, men nu späs kompetensen ut istället.

Vidare innehar Sverige förmodligen världsrekordet i feminism. Det beror på att marxisterna har infiltrerat varje politiskt parti och genusvetenskapen genomsyrar allt och alla i landet.

Feminismens vurmande för matematisk likhet på alla sätt gör egentligen, med alla sina kvoter, kvinnor till en bytesvara som om de vore fisk.

Sverige har en specialvariant av solidaritet. Man ska vara i minoritet, annars blir de ingen solidaritet. Tillhör man en majoritetsgrupp så är man nästan lite skum. Detta har inneburit att grupper som PLO, Hizbollah osv. får en solidaritet som de definitivt inte förtjänar. Minoriteter undgår också kritiska granskningar av journalister och polis.

Fatalismen i Sverige innebär att man tror att man kan hantera vadsomhelst. Vi kan integrera alla. Vi klarar alla. Denna kooperativa fatalism har lett till en negativ tystnadsspiral. Enligt Hans Zetterberg formas huvudsakligen landet av de som håller med, inte av dem som säger något om verkligheten. Man lär sig vad som kan och vad som inte kan sägas. Men när mikrofonen stängs av kommer de verkliga åsikterna fram.

Alla vet att Sverige inte klarar problemen med MENA-invandringen, men få vågar berätta det alla vet.

Hans Rustad, Norge, journalist, ägare av bloggen document.no
I de nordiska länderna, men speciellt i Sverige så går man som katten runt het gröt. Ingen vågar säga vad alla vet.

Hans var en stor beundrare av den skicklighet och arbetsamhet som präglade landet förr. Nu har Sverige och svenskarna gett upp sig själva och sin identitet. Det är djupt tragiskt.

Dagens politiska korrekthet kommer att gå över, men frågan är hur stor skadan kommer att bli och hur lång tid det kommer att ta att reparera den.

EU pratar och pratar, men inget händer. Vi har tydligt en ”Crisis of the liberal mind”, och det finns ingen motpol till stolligheterna.

I fallet Breivik så hittade media ingen direkt orsak så då var det ”högerns” fel.

Mycket erfarna rättspsykiatriker konstaterade att ABB inte var tillräknelig. Polisen konstaterade efter noggranna undersökningar att ingen organisation låg bakom detta vansinnesbrott.

Det innebär att medierna hade fel, igen. Det tål de inte så de tvingade fram ytterligare en undersökning av ABB:s mentala tillstånd för att ändra den redan konstaterade sjukdomsbilden. Om polisen i Norge hade trott eller böjt sig för massmedia så kunde det blivit riktigt otäckt.

Det går att blunda för verkligheten ett tag, men till slut drabbas även den mest envetne förnekaren av verkligheten. De vet innerst inne om det själva, så varför ljuger man?

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx 

Annons
 1. Mikael Sjödin
  mars 3, 2012 kl. 19:33

  När det gäller ABB:s mentala tillstånd så gick de professionella åsikterna ganska helt isär. Två experter ansåg att han var psykotisk, en tredje kom i sin undersökning fram till det motsatta. Utan att behöva vara expert (i en profession – psykiatri – som inte ens är en vetenskaplig disciplin) kan väl vem som helst dra den slutsatsen att en person som är psykotisk omöjligen kan stå bakom ett dåd som är så minutiöst planerat och genomfört som i ABB:s fall. Jag har läst igenom båda utredningarna, och det finns faktiskt inget som framkommer i intervjuerna som indikerar att han skulle vara psykotisk överhuvudtaget.

 2. Kulturmarxisten
  mars 4, 2012 kl. 00:30

  Det är möjligt att Anders Breivik är sinnessjuk. Att han har anammat de konspirationsteorier som förs fram av bl.a. Bat Y’eor, Fjordman, Robert Spencer m.fl. motsäger ju inte detta faktum. Tvärtom!

  Värt att notera är att Tryckfrihetssällskapets Lars Hedegaard nämns i smickrande ordalag i Breiviks manifest.

  • mars 4, 2012 kl. 08:18

   Å andra sidan nämns även t ex Fredrik Reinfeldt i smickrande ordalag. Denna obehagliga sanning nämns sällan.

 3. Utlandssvensk
  mars 26, 2012 kl. 12:29

  Off Topic

  Cavatus,

  Jag har lagt ut länkar till Julias krönika på Cavatusbloggen på flera av de stora amerikanska websiterna. Vi får se om det bli någon respons, hitill verkar det tyvärr magert med intresset. Nåväl, man måste försöka!

  Har du sett detta:
  ”I prognosen utgår Migrationsverket från att det behövs beredskap för en ökning med 18 500 i år och 12 000 nästa år. Antalet förstagångs­ansökningar från anhöriga blir då totalt 59 500 i år och 53 000 nästa år.”

  http://www.migrationsverket.se/info/5406.html

  Sönderfallet närmar sig med stormsteg….

  • mars 26, 2012 kl. 13:15

   Läsarskaran hade femdubblats igår, så nog har det givit resultat. Jag tror inte att folk har tid att kommentera, dock. Jag har ju länkat till ett antal utländska Twinglytidningar, något som alltid ger extra tillskott av läsare. Men fortsätt gärna att sprida länken. Man måste vara envis. Texten är ingen dagslända utan står sig i ett längre perspektiv.

   • Utlandssvensk
    mars 26, 2012 kl. 23:39

    ”Texten är ingen dagslända utan står sig i ett längre perspektiv.”

    Ja, det stämmer. Troligen kommer denna post att vara användbar länge och över tiden kommer den att spridas. Fast det var lite tråkigt att det inte blev några kommentarer. Jag var laddad för att debattera!

    För övrig skulle man kunna tänka sig två kriterier för att posta fler översättningar:
    1. Om något inträffar som gör en befintlig krönika relevant för omvärlden.
    2. Om en färsk krönika handlar om något som just då kan tänkas vara interessant även utanför Sverige.

    Låt oss se vad som händer. Om du och Julia är interesserade, kan jag tänka mig att göra fler översättningar.

 4. mars 27, 2012 kl. 09:17

  Vad är det för länk ni pratar om?

 5. Utlandssvensk
  mars 27, 2012 kl. 10:25
  • mars 27, 2012 kl. 10:32

   Tack! Mycket bra och viktig artikel. Närmast orgiastisk tanke att föreställa sig 7-klövern inför rätta för pågående folkmord.

 6. Utlandssvensk
  april 2, 2012 kl. 12:14

  Cavatus,

  Hur tycker du att utfallet är hitills på Julias översatta krönika? Har du några siffror på antalet läsare?

  Ska vi göra en till? Kanske denna:

  http://snaphanen.dk/2012/02/24/sverige-terroristparadiset/

  Den är ganska färsk och behandlar ett ämne som bör vara relevant även för internationella läsare.

  • april 2, 2012 kl. 12:51

   Det var varit ca 2000 läsare sen den bloggposten publicerades, och det är riktigt bra, även om man alltid vill att ännu fler ska läsa, särskilt när man har en internationell läsekrets. Nu kan det ju även vara så att många bland den internationella läsekretsen inte är särdeles intresserade av det perifera Sverige.

   Ja, jag tycker att den krönika du föreslår är högintressant med tanke på vad som hände i Toulose. Grönt ljus från min sida. Dubbelcheckar med Julia, men det är sannolikt inga hinder från henne.

 7. Utlandssvensk
  april 2, 2012 kl. 13:00

  ”Nu kan det ju även vara så att många bland den internationella läsekretsen inte är särdeles intresserade av det perifera Sverige.”

  Jo, det stämmer nog. Men ibland blir det stort intresse. T.ex brukar då och då västerpolitiker i USA lyfta fram Sverige som ett positivt exempel och om de konservativa bloggarna kritiserar detta kan det snabbt bli en jättedebatt. Men det hela är oftast över på några dagar, så man måste vara snabb om man vill fånga intresset. Vi har en bra möjlighet här, eftersom Julia nu har skrivit så många krönikor bör det komma tillfällen när vi kan lyfta fram ämnen som av någon anledning blir aktuella.

  Jag återkommer med en översättning av terroristparadiset!

 8. Utlandssvensk
  april 19, 2012 kl. 10:18

  Cavatus,
  Jag ber om ursäkt för dröjsmålet, men jag bör ha en färdig översättning senast på Söndag. Återkommer då.

  • april 19, 2012 kl. 10:29

   Du behöver ingalunda be om ursäkt. Du jobbar på i din takt. Det kommer när det kommer!

   • Utlandssvensk
    maj 23, 2012 kl. 20:05

    Hej igen,
    Jag drogs in i en del arbete och glömde ärligt talat bort att jag skulle översätta. Sorry!

    Just nu har jag lite svårt att uppbåda energi till att delta i svensk debatt. Jag har väl inget nytt att tillföra utan känner mig enbart trött och uppgiven.

    Men jag piggnar kanske till senare och om du fortfarande är interesserad då kan vi ta upp tråden igen med nya översättningar.

   • maj 23, 2012 kl. 21:29

    Det är ingen ko på isen. Jag är i samma sits – arbete upp till midjan som gör det omöjligt att hinna blogga och hänga med öht. Jobba på i din takt och när du är klar är du välkommen. Har fått en förfrågan om att ha ett rss-flöde på en amerikansk sajt, som kan öka trafiken rejält, får vi hoppas. Så jag är givetvis intresserad av dina översättningar av Julias krönikor, det råder det ingen tvekan om. Har du förresten sett att hon har kommit igång igen att publicera krönikor på Snaphanen?

 9. Utlandssvensk
  maj 23, 2012 kl. 22:02

  Jo, jag såg att Julia är tillbaka. Lika välskrivet som vanligt men inte direkt upplyftande läsning. Angående skolan misstänker jag starkt att även kunskapsnivån på de pursvenska eleverna faller som en sten.Här är en bra artikel från USA som jag tror är minst lika relevant för Sverige:
  http://pjmedia.com/blog/the-unteachables-a-generation-that-cannot-learn/

  Hoppas att du lyckas att få mer trafik via rss-födet. Som du kanske har gissat gillar jag amerikansk debatt och det vore fantastiskt om man kunde få upp problemen i Sverige på deras radar.
  Jag återkommer när jag har laddat om lite!

 10. juli 3, 2012 kl. 23:22

  Hoppas det kommer fler intressant inlägg inom kort.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: