Reepalu en avfälling?


Det råder ingen tvekan om att Malmös socialdemokratiska kommunalråd, Ilmar Reepalu, stämmer in på beskrivningen av dem som i boken Ayatollan kallas avfällingar. (Se min recension av boken här.)

Avfällingarna är i boken de finnar som konverterat till islam och som aktivt bekämpar det demokratiska samhället. Avfällingarna är de som trakasserar oliktänkande på olika sätt, ofta handgripligen. Avfällingarna överger sina finska värderingar och anammar den muslimska gruppens alltjämt ökande krav, trots att gruppen är en minoritet, dock en överväldigande stor sådan på 40 procent.

Förra veckan gjorde Reepalu skandalösa uttalanden med anledning av judarnas prekära situation i Malmö. Judarna väljer att flytta därifrån p.g.a. helt öppna trakasserier från de muslimska invånarna. Judarna känner sig inte trygga längre i Malmö. De har bott där i hundra år, men har sett sin situation förvärras å det grövsta under senare år, särskilt i samband med den allt växande muslimska befolkningen. Judarnas barn trakasseras i skolor och på deras dagis har man tvingats installera övervakningskameror och bombsäkra entréer.

Vid en fråga i en intervju i Skånska Dagbladet om Reepalu anser att judarnas situation är tillfredsställande, kan han inte avhålla sig från att dra in storpolitiken och säga att judarna i viss mån själva måste ta ett ansvar själva för sin situation.

Just detta sätt att skylla ifrån sig stämmer så oerhört väl in på de personer som i boken Ayatollan benämns avfällingar. Reepalu tycker inte att judarna ska trakasseras, men villkorar likväl deras rätt att få slippa trakasserier. Han skyller helt enkelt ifrån sig och vill inte ta något ansvar. På så sätt rättfärdigar han – indirekt – att den rådande situationen upprätthålls.

Är det så att Reepalu har gått och blivit en svensk avfälling? Det lämnar jag åt er läsare att avgöra efter att ni läst boken Ayatollan.

Varför är det så tyst om Reepalus skandalösa klavertramp i svensk media? Debatten är dock livfull på Internet. Många bloggar har kommenterat detta. Jag gör det i min engelska blogg och på Newsmill pågår debatten för fullt.

Svensk press krisar och upplagorna går ned. Om de skulle ta av sig sina politiskt korrekta glasögon kan de se att den meningsfulla och osminkade debatten numera äger rum på Internet. Tidningarnas tid lär vara förbi, såvida de inte ändrar sin nyhetsrapportering och låter läsarna bestämma vad läsarna anser vara viktig information. Folk vill läsa och debattera viktiga frågor, och inte det som gammelmedia väljer ut, silar och vinklar.

Just den i svensk press avsaknade debatten om Reepalus uppseendeväckande uttalanden borde stämma till eftertanke på tidningsdrakarnas redaktioner.

Sist men inte minst: Vad säger Mona Sahlin om dessa flagranta uttalanden? Ska hennes tystnad tolkas som att även hon är en avfälling?

Följ min blogg med Bloglovin

Annons
 1. Albert K Tillman
  februari 12, 2010 kl. 11:35

  Reepalu kan mycket väl vara en avfällning eller helt enkelt en kommunistisk kappvändare som vädrat luft i den ökande Islamiseringen. Hans anti-semitism går i alla fall inte att ta miste på.

 2. Robin_Shadowes
  februari 17, 2010 kl. 10:14

  Hans familj flydde kanske inte på grund av nazisterna. Själv var han för ung men vem vet om äldre medlemmar av familjen inte deltog aktivt i jude-utrotandet? Med tanke på att han verkar ha insupit antisemitismen med modersmjölken så kan man verkligen undra. Hade varit interssant att forska i. Dom kanske stack när ryssarna började närma sig, rädda att bli avslöjade eller rent av deporeterade till Sibirien eller avrättade?

  För några dar sedan var det en intressant gäst med på Coast to Coast. Han heter Greg Hartley och har förflutet som miltär och är expert på att se när folk ljuger, nåt vi kan ha nytta av både när det kommer till muslimer som till politiker-svin. Ian Punett frågade honom angående dom senaste presidenterna. Han tog Clinton som exempel. Han betedde sig klumpigt under Lewinsky-affären medan han tydligen hade skärpt till sig i slutet av mandat-perioden. Så han har varit med och förhört riktiga terrorister. Funderar på att skaffa några av böckerna, åtminstone den om kroppsspråk eftersom det handlade mest om den.

  http://www.coasttocoastam.com/guest/hartley-greg/43814

  • februari 17, 2010 kl. 21:10

   Verkar vara mycket intressanta böcker!

   • Robin_Shadowes
    februari 18, 2010 kl. 01:21

    Ja han kunde se att dom ljög på mycket subtila saker som vi kanske missar. T o m erfarna poliser kände inte till det här.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: