Hem > Immigration, Politik > Social turism i annan tappning

Social turism i annan tappning


Den 1 maj 2004 minns vi att EU utvidgades med tio nya medlemsländer: Estland, Cypern, Lettland, Litauen, Ungern, Malta, Polen, Slovenien, Slovakien och Tjeckien.

Vi kanske också minns att dåvarande statsministern Göran Persson oroades av att dessa länder var förhållandevis fattiga. Han befarade att ländernas invånare skulle komma hit och snylta på vår välfärd. Därför myntade han uttrycket ”social turism”.

Så här i backspegeln kan man undra hur Persson med berått mod kunde stå och uttrycka sig så nedlåtande mot de nya EU-medlemmarna, samtidigt som han höll portarna vidöppna för påstådda asylanter med efterkommande familjemedlemmar från Mellanöstern och Afrika. Jag skriver ”påstådda” eftersom statistiken talar sitt tydliga språk. Mindre än 90 procent av invandrade människor är inte ”riktiga” asylanter enligt bestämmelserna i FN:s konvention. Vad är då de? Vad ska de kallas?

Tja, det finns många olika ord som cirkulerar av mer eller mindre trevlig karaktär: lycksökare, låtsasflyktingar, skäggebarn, ankarbarn, m.fl. I TV-programmet Dokument utifrån kallades de av de engelska reportrarna rätt och slätt för för ekonomiska migranter, som väl torde vara den mest adekvata benämningen.

Att som Göran Persson å ena sidan låtsas hålla hårt i skattebetalarnas pengar när det gäller EU-medborgare, men å andra sidan låta Sveriges ekonomi formligen förblöda på grund av just dessa ekonomiska migranter, är inte det ett hyckleri på gränsen till högförräderi?

Torde inte dagens massinvandring vara ett praktexempel på just social turism, något som Persson låtsades vara så rädd för, men i lönndom lät äga rum bakom svenska folkets rygg?

Följ min blogg med bloglovin

Annons
 1. KLARTEXTEN!
  januari 24, 2010 kl. 18:51

  Bra skrivet om ett viktigt och högaktuellt ämne!

 2. Carl
  februari 3, 2010 kl. 17:12

  Jag blir mest trött på svenska folket hur dom röstar, och varför dom flesta inte har en aning om vad som sker med vårt samhälle.

  • februari 3, 2010 kl. 17:17

   Men hur ska de få veta sanningen när det tror att det är hela sanningen som förmedlas i alla medier i Sverige? De är grundlurade och vet inte om det. Du kan inte enbart skylla på dem. Du och jag har ett ansvar att försöka få ut vad som händer. Jag har startat mina bloggar och talar så gott det går med släkt och vänner.

   • februari 20, 2010 kl. 17:12

    Ja, det där med att tala med släkt och vänner är heller inte det lättaste. Man får en del “blickar” och man måste gå fram väldigt varsamt.. Media har verkligen lyckats hjärntvätta en stor del av den svenska (och europeiska) befolkningen. Sorgligt.

   • februari 20, 2010 kl. 19:30

    Har några bra fraser att inleda med, som är tämligen vaga och allmänt hållna, som jag ska lära in som en utantilläxa:

    ”Tidningarna fortsätter att vinkla nyhetsrapporteringen i enlighet med den multikulturella agendan, och de etablerade politikerna vägrar att föra en ansvarsfull migrationspolitik.”

    Kan inte det vara en bra inledningsfras?

   • februari 20, 2010 kl. 22:27

    Om du inte hittar länken på min blogg går det att ladda ner här:

    http://www.box.net/shared/dn4vryl63j

    Förslag på försynt fras om man finner sig i en konsensussituation och inte vill sitta tyst och därmed indirekt samtiga: ”Tidningarna fortsätter att vinkla nyhetsrapporteringen i enlighet med den multikulturella agendan, och de etablerade politikerna vägrar att föra en ansvarsfull migrationspolitik.” Denna mening kan formas efter omständigheterna. Tycker den är en bra utgångspunkt för en vederhäftig diskussion.

 3. xmaverickx
  februari 27, 2010 kl. 01:34

  Tala med släkt och vänner!?
  Vi har ju talesätten i Sverige och i väst ”släkten är värst” och ”man blir inte profet i sitt eget land”.
  Jag har försökt,men gett upp.Och har tagit konsekvensen och brutit med dem,syskon och föräldrar.De som inte är med mig är emot mig.
  De röstar på sossarna och vänsterpartiet,även om några av dem inte gillar massinvandringen.Men de tror fortfarande på att den största fienden är kapitalismen,så.
  Och 1 Maj är det dags igen för dårarnas parad.Sjungandes om den sista striden och om internationalen som till allah lycka bär.

 4. Svea
  mars 10, 2010 kl. 21:57

  Redan i mitten av 80-talet började det gå upp för mig hur det stod till med svensk invandringspolitik. Man såg fjäskande reportrar som tog folk med invandrarbakgrund i handen efter intervjuer, ”flyktingar” som slog sönder pensionat och andra boenden i ren ilska över att de inte fick egna bostäder. ”Flyktingar” som stod och rynkade på näsorna och håna bespisningspersonalen som serverade mat som inte dög och denna nyadel. ”Flyktingar” som använde våra igelkottar som fotbollar och personalen på flyktinganläggningarna ryckte lite på axlarna och förklarade att ”de kommer ju från en annan kultur”. Alla historier jag har fått berättat för mig från olika människor som på något vis kommit i kontakt med ”flyktingar”. En är om den muslimske pappan som inte tillät den kvinnliga dagispersonalen tillrättavisa sin bråkige och djävlige son. ”Han är man och ska minsann inte lyda en kvinna” var hans motivering. Villaägare som kom hem efter arbetet och med trädgården full av ”flyktingar” som tog frukt från träden. Vederbörande fick formligen fly in för att undvika misshandel.
  En annan sak som etsat sig fast i minnet är ett debattprogram. Jag tror det hette Svart eller vitt på TV4. Lars Ekdal var programledare och ämnet var rån utförda av invandrarungdomar och offren var svenska ungdomar. Debatten inleddes med en intervju av dessa förövare som förklarade att de inte kände någon som helst ånger för sina brott. Andemening var att det var ok att råna ”svennar”. Lars Ekdal förklarade att TV4 på eget initiativ dolt deras ansikten. De själva hade inga problem med att identiteterna röjdes. De tycktes stolta över rånen. I dessa kretsar inger detta dessutom RESPEKT!! Tillbaka till själva debatten. I studion satt pappor till rånoffren. Det diskuterades ett tag, och till slut fick en annan studiogäst ordet: Alexandra Pascalidou. Som i ett trollslag vändes nu debatten. Pascalidou förklarade att rånarna ”var en produkt av det svenska samhället”, och därefter glömdes rånoffren fullständigt bort, och allt handlade nu om hur man skulle hjälpa dessa stackars invandrarungdomar. Där rök min första fjärrkontroll kan jag informera om. Jag har efter denna TV-debatt som behandlar invandring helt slutat se dem. Dels p g a för många sömnlösa nätter och dels för att skona mina fjärrkontroller. Detta är bara axplock av det jag har reagerat på under årens lopp som berör invandring. Och under dessa år har jag försökt genom ett stort antal telefonsamtal försökt diskutera invandringspolitik med diverse makthavare (politiker och journalister) och alltid med samma resultat: Antingen slänger de på luren i örat på mig, eller blir man kallad rasist, brunskjorta eller liknande.
  Det vore intressant om andra kunde dela med sig av sina erfarenheter i detta infekterade ämne.

  • mars 10, 2010 kl. 22:52

   Ja, det är något som är sjukt i det här samhället när man inte kan diskutera frågan på ett normalt och avspänt sätt. Min uppfattning är att människor i gemen inte vet om hur det står till eftersom media inte säger hela sanningen, förvränger och mörkar. Nu sedan jag vaknat upp ur min PK-dimma (hösten 2009) kan jag se på all nyhetsrapportering med andra ögon och genomskåda deras agenda.

   Det jag känner är viktigt är att folk får reda på hur (illa) det är ställt med Sverige. Att fakta och statistik kommer ut så folk får en chans att bilda sig en egen uppfattning istället för att blåögt tro att allt som serveras i media är sant. Problemet är att folk inte tror sina öron när man berättar faktabaserade uppgifter. De tror man ljuger om brottsstatistik osv. Det kan inte vara sant, tänker de och vill inte höra mer. Vet inte hur det ska gå till med detta folkbildningsarbete som måste gå stick i stäv med hela medieetablissemanget. Det är, som du skriver, oerhört svårt att dryfta ämnet. Ladda ner filen här bredvid i den svarta rutan, skriv ut och sätt upp. Det är vad jag har börjat göra. Få se hur jag går vidare.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: