Hem > Censur, Immigration, Islamism, Politik, yttrandefrihet > Geert Wilders tal på svenska

Geert Wilders tal på svenska


Aktualia kan som första blogg globalt och med ensamrätt publicera den svenska översättningen av Geert Wilders tal i den 5 mars i London. Han besökte överhuset på inbjudan av baronessan Cox och Lord Pearson, båda medlemmar i Storbritanniens Frihetsparti, Independence Party (UKIP). Wilders film ”Fitna” förevisades:

  (OBS! Länka gärna hit! Delar av talet får kopieras dock med uppgivande av källa genom en länk som pekar hit.)

Tack! Det är fantastiskt att vara tillbaka i London. Och det är fantastiskt att jag den här gången får se mer av er underbara stad än enbart arresten på Heathrows flygplats.

I dag står jag framför er, på denna speciella plats. Detta är verkligen en högtidlig plats. Det är, som Malcolm alltid säger, alla parlaments moder, och jag är mycket ödmjuk inför denna möjlighet att få tala till er.

Tack Lord Pearson och Lady Cox för er inbjudan och för att ni visar min film ”Fitna”. Tack mina vänner för att ni har bjudit in mig.

Först och främst har jag goda nyheter. Förra onsdagen hölls stadsfullmäktigeval i Nederländerna och för första gången deltog mitt parti, Frihetspartiet, i dessa lokala val. Vi deltog i två städer. I Almere, en av de största holländska städerna, och i Haag, den tredje största staden – regeringens, parlamentets och drottningens hemvist. Och vi gjorde bra ifrån oss! Plötsligt visade sig mitt parti vara det största partiet i Almere och det näst största i Haag. Goda nyheter för Frihetspartiet och ännu bättre nyheter för människorna i dessa två vackra städer.

Och jag har fler goda nyheter. För två veckor sedan avgick den holländska regeringen. I juni kommer vi att ha parlamentsval. Och Frihetspartiets framtid ser ljus ut. Enligt vissa undersökningar kommer vi att bli Nederländernas största parti. Jag vill inte verka skrytsam, men vem vet, jag kanske till och med är premiärminister inom några månader!

Mina damer och herrar! Inte långt härifrån står en staty över den främste premiärminister ert land någonsin har haft. Och jag skulle vilja citera honom här i dag: ”Islam är en militant och missionerande tro. Det finns ingen starkare bakåtsträvande kraft i världen. Den har redan spridit sig i hela Centralafrika och frammanat oförskräckta krigare i varje etapp (…) Europas moderna civilisation kan falla, precis som civilisationen i det antika Rom föll.” Dessa är ord från ingen mindre än Winston Churchill, som skrev dem i sin bok ”The River War” (”Kriget vid floden”) år 1899.

Churchill hade rätt.

Mina damer och herrar! Jag har inget problem och mitt parti har inget problem med muslimer i sig. Det finns många moderata muslimer. Majoriteten av muslimerna är laglydiga medborgare som vill leva ett fredligt liv precis som du och jag. Det vet jag. Det är därför jag alltid gör en klar åtskillnad mellan människorna, muslimerna, och ideologin – mellan islam och muslimer. Det finns många moderata muslimer, men ingen moderat islam.

Islam strävar efter världsherravälde. Koranen befaller muslimerna att utöva jihad. Koranen befaller muslimerna att inrätta sharialagar. Koranen befaller muslimerna att införa islam i hela världen.

Som den förre turkiske premiärministern sa: ”Hela Europa kommer att bli muslimskt. Vi kommer att erövra Rom”. Slut på citat.

Den libyske diktatorn Khaddafi har sagt: ”Det finns tiotals miljoner muslimer på den europeiska kontinenten i dag och deras antal ökar hela tiden. Detta är en klar fingervisning om att Europa kommer att konvertera till islam. Europa kommer en dag, inom kort, att vara en muslimsk kontinent”. Slut på citat. För en gångs skull, sade faktiskt Khaddafi sanningen. Kom därför ihåg: massinvandring och befolkningsstatistik är vårt öde!

Islam är inte blott och bart en religion. Den är till största delen en totalitär ideologi. Islam vill dominera alla delar av livet, från vaggan till graven. Sharialagen är en lag som kontrollerar varenda del av livet i ett muslimskt samhälle. Från civil- och familjerätten till straffrätten. Den fastställer hur man ska äta, klä sig och till och med gå på toaletten. Att underkuva kvinnan är av godo och att dricka alkohol är av ondo.

Jag tror inte att islam är förenligt med vårt västerländska sätt att leva. Islam är ett hot mot västerlandets värden. Jämställdheten mellan kvinnor och män respektive homosexuella och heterosexuella, åtskiljandet av kyrkan från staten, yttrandefriheten – alla befinner de sig under stor press på grund av islamiseringen. Mina damer och herrar: islam och frihet, islam och demokrati, är oförenliga. De är värden som står i motsats till varandra.

Inte undra på att Winston Churchill kallade Adolf Hitlers bok ”Mein Kampf” för ”den nya koranen för tro och krig, svulstig, ordrik, oformlig men kärnfull vad gäller budskapet”. Som ni vet gjorde Churchill denna jämförelse mellan Koranen och Mein Kampf i sin bok ”Andra världskriget”, ett mästerverk, för vilket han fick Nobelpriset i litteratur. Churchills jämförelse mellan Koranen och Mein Kampf stämmer verkligen på pricken. Koranens kärna är att uppmana till jihad. Jihad betyder många saker och är arabiska för strid. Kampf är tyska för strid. Jihad och kampf betyder exakt samma sak.

Islam betyder underkastelse. Det går inte att missta sig på dess mål. Det står helt klart. Frågan är om vi i Europa och ni i Storbritannien, med ert ärorika förflutna, kommer att underkasta er eller stå fast vid ert arv.

Vi ser att islam tar fart i västvärlden med en otrolig hastighet. Europa islamiseras snabbt. Många europeiska länder har ett enormt högt antal muslimer. Paris, Amsterdam, Bryssel och Berlin är bara några få exempel. I vissa delar av dessa städer har muslimska bestämmelser redan genomdrivits. Kvinnornas rättigheter tillintetgörs. Burkor, huvuddukar, polygami, kvinnlig könsstympning, hedersmord. Kvinnor måste gå i separata simskolor, och man får inte skaka hand med dem. I många europeiska städer finns det redan apartheid. Judar, i ett allt större antal, lämnar Europa.

Som ni otvivelaktigt redan känner till, bättre än jag, har massinvandringen och islamiseringen ökat snabbt även i ert land. Detta har skapat ett oerhört tryck på det brittiska samhället. Se vad som händer i till exempel Birmingham, Leeds, Bradford och här i London. Brittiska politiker som har glömt Winston Churchill har nu trätt in på vägen för minsta möjliga motstånd. De har gett upp. De har fogat sig.

Förra året begärde mitt parti att den nederländska regeringen skulle göra en kostnads- och intäktsanalys av massinvandringen. Men regeringen vägrade att svara. Varför? Därför att den är rädd för sanningen. Tecknen är inte goda. En nederländsk veckotidning – Elsevier – beräknade att kostnaden överstiger 200 miljarder euro. De kom fram till en summa på 13 miljarder euro bara för förra året. Fler beräkningar har gjorts i Europa: Enligt Danmarks centralbank kostar varje dansk invandrare från ett muslimskt land den danska staten över 300 000 euro. Samma sak kan observeras i Norge och i Frankrike. Slutsatsen som kan dras av detta är att Europa blir mer och mer utarmat för varje dag. Mer utarmat på grund av massinvandringen. Mer utarmat på grund av befolkningsstatistiken. Och vänsteranhängarna står hänförda.

Jag vet inte om det är sant, men i många brittiska nyhetstidningar läser jag att Labourpartiet öppnade dörrarna för massinvandringen med en noga övervägd politik för att förändra de sociala strukturerna i Storbritannien. Andrew Neather, tidigare regeringsrådgivare och talskrivare åt Tony Blair och Jack Straw, har sagt att syftet med Labourpartiets invandringsstrategi var, och jag citerar, att ”låta gnugga högerns näsa i mångfald och göra deras argument omoderna”. Om det är sant, är det karakteristiskt för vänstern.

Mina damer och herrar! Var så säkra: vänstern främjar islamiseringen. Vänsteranhängare, liberaler, gläds åt varje ny shariabank som öppnas, åt varje nytt sharialån, varje ny muslimsk skola, varje ny shariadomstol. Vänsteranhängare anser att islam är jämbördig med vår egen kultur. Sharialag eller demokrati? Islam eller frihet? Det spelar ingen roll för dem. Men det spelar roll för oss. Hela vänstereliten gör sig skyldig till kulturrelativism. Universitet, kyrkor, fackföreningar, media, politiker. De förråder våra svårvunna friheter.

Varför, frågar jag mig, har vänsteranhängare och liberaler slutat kämpa för våra friheter? En gång stod vänsteranhängarna på barrikaderna för kvinnors rättigheter. Men var är de i dag? Var är de 2010? De tittar åt ett annat håll. Därför att de är slavar under kulturrelativismen och är beroende av muslimernas röster. De är beroende av massinvandringen.

Gudskelov att Jacqui Smith inte sitter i regeringen längre. Det var en seger för yttrandefriheten att en brittisk domare avvisade hennes beslut att vägra mig tillträde till ert land förra året. Jag hoppas att domarna i mitt hemland är minst lika kloka och frikänner mig från alla åtalspunkter senare i år i Nederländerna.

Beklagligtvis har de inte gjort något bra jobb hittills. För de vill inte höra sanningen om islam, och inte heller lyssna till de främsta juridiska experterna på området yttrandefrihet. Förra månaden, under en inledande domstolsförhandling, avvisade domstolen femton av de arton expertvittnen som jag hade begärt att få kalla som vittnen.

Endast tre expertvittnen tillåts vittna. Lyckligtvis är min goda vän dr. Wafa Sultan, den hjältemodiga amerikanska psykiatern, en av dem. Men deras vittnesmål kommer att avläggas bakom lyckta dörrar. Uppenbarligen får inte sanningen om islam berättas offentligt. Sanningen om islam måste förbli hemlig.

Mina damer och herrar! Jag åtalas för min politiska uppfattning. Vi vet att politiska åtal förekommer i länder i Mellanöstern, som Iran och Saudiarabien, men aldrig i Europa, aldrig i Nederländerna.

Jag åtalas för att jag jämför Koranen med Mein Kampf. Skrattretande. Jag undrar om Storbritannien någonsin kommer att pröva Winston Churchills uppfattning … Mina damer och herrar! Den politiska rättegången mot mig måste avbrytas.

Men det handlar inte bara om mig, inte bara om Geert Wilders. Yttrandefriheten är hotad. Låt mig ge er några andra exempel. Som ni kanske vet tvingas en av mina hjältar, den italienska författaren Oriana Fallaci, leva i rädsla för att bli utlämnad till Schweiz på grund av sin antiislamska bok ”The Rage and the Pride” (ung.: ”Ursinnet och högmodet”). Den nederländska karikatyrtecknaren Nekschot greps i sitt hem i Amsterdam av tio poliser på grund av sina antimuslimska teckningar. Här i Storbritannien stämdes den amerikanska författaren Rachel Ehrenfeld av en saudisk affärsman för förtal. I Nederländerna stämdes Ayaan Hirsi Ali och i Australien stämdes två kristna präster. Jag skulle kunna fortsätta länge. Mina damer och herrar! Alla frihetsälskande människor i västvärlden möter denna pågående ”juridiska jihad”. Detta är muslimsk ”lagföring”. Och mina damer och herrar! För inte så länge sedan var den danska karikatyrtecknaren Westergaard nära att bli mördad på grund av sina skämtteckningar.

Mina damer och herrar! Vi måste försvara rätten till yttrandefrihet. Med all kraft. Med all makt. Yttrandefriheten är den viktigaste av alla våra friheter. Yttrandefriheten är en hörnsten i våra moderna samhällen. Yttrandefriheten är demokratins syre. Utan yttrandefrihet kommer vår livsstil att gå förlorad.

Jag anser att det är vår skyldighet att bevara arvet från de modiga, unga soldater som stormade stränderna i Normandie. De befriade Europa från förtrycket. Dessa hjältar kan inte ha dött förgäves. Det är vår skyldighet att försvara yttrandefriheten. Som George Orwell sa: ”Om frihet betyder något överhuvudtaget, betyder det rätten att berätta för människor det som de inte vill höra”.

Mina damer och herrar! Jag tror på en annan politik. Det är dags för förändring. Vi måste skynda oss. Vi kan inte vänta längre. Tiden löper ut. Om jag får citera en av mina amerikanska favoritpresidenter. Ronald Reagan sa en gång: ”Vi måste agera i dag för att bevara morgondagen”. Det är därför jag föreslår följande åtgärder, och jag nämner endast ett fåtal, för att bevara vår yttrandefrihet:

För det första måste vi försvara yttrandefriheten. Den är den viktigaste av våra friheter. I Europa, och utan tvivel i Nederländerna, behöver vi något i likhet med det första tillägget i den amerikanska konstitutionen.

För det andra måste vi få ett slut på och göra oss av med kulturrelativismen. Till kulturrelativisterna, shariasocialisterna, säger jag stolt: Vår västerländska kultur är mångfalt överlägsen den muslimska. Var inte rädda att säga det. Du är inte rasist när du säger att vår egen kultur är bättre.

För det tredje måste vi sätta stopp för massinvandringen från de muslimska länderna. Därför att mer islam betyder mindre frihet.

För det fjärde måste vi utvisa kriminella invandrare, och vi måste utvisa kriminella med dubbelt medborgarskap som fått sitt medborgarskap återkallat. Och det finns många sådana personer i mitt land.

För det femte måste vi förbjuda uppförandet av nya moskéer. Det finns tillräckligt mycket islam i Europa. Uppförandet av moskéer i västvärlden ska i synnerhet upphöra eftersom de kristna i Turkiet, Egypten, Irak, Iran, Pakistan och Indonesien behandlas illa.

Och sist men inte minst måste vi göra oss av med alla de så kallade ledarna. Jag har sagt det tidigare: färre Chamberlain, fler Churchill. Låt oss välja riktiga ledare.

Mina damer och herrar! För den tidigare generationen, till vilken mina föräldrar hör, står ordet London för hopp och frihet. När mitt land ockuperades av nationalsocialisterna gav BBC en daglig glimt av hopp i mitt land, i mörkret av nazisternas tyranni. Miljoner av mina landsmän lyssnade till sändningarna, i lönndom. Orden ”This is London” var en symbol för den bättre värld som snart skulle komma.

Vad kommer att sändas om fyrtio år? Kommer det fortfarande att vara ”This is London”? Eller kommer det att vara ”This is Londoninstan”? Kommer det att ingjuta hopp i oss? Eller kommer det att signalera värdegrunden från Mecka och Medina? Kommer Storbritannien att stå för underkastelse eller ståndaktighet? Frihet eller slaveri? Valet är ditt. Och i Nederländerna är valet vårt.

Mina damer och herrar! Vi kommer aldrig att be om ursäkt för vår frihet. Vi kommer och ska aldrig ge vika. Och, som en av era tidigare ledare faktiskt sa: Vi kommer aldrig att ge upp.

Friheten måste råda, och friheten kommer att råda.

Tack så mycket.

Följ min blogg med bloglovin

Annons
 1. april 13, 2010 kl. 13:48

  Tack för detta. Jag håller fullständigt med texten. Det var en nyhet för mig att Churchill, mannen som varnade för kommunisthotet (och historien gav honom rätt), även hade insikt om islam redan då när ingen visste vad islam var.

  Det är fantastiskt tyst om denna rättegång i Sverige.
  Vittnesmål med experter som hålls bakom lykta dörrar? Jisses vad rädd man måste vara.

  • april 13, 2010 kl. 14:04

   Man kan fråga vem de är mest rädda för i rättegången. Pk-folket eller terroristerna …

 2. Mufti
  april 14, 2010 kl. 14:16

  stort..sant. Läser Reinfeldt sånt här ?

  • kalle008
   april 14, 2010 kl. 22:14

   Visst läser Reinfeldt sånt, eller får det i sammandrag av en sekretös. Men saken är den att han har en annan agenda. Han tror att saker och ting kommer att ordna sig om han inte ställer till något. Han är personligen inte hotad. Han bor problemfritt. Hans hustru och hans barn skyddas av säkerhetspersonal. Han har ekonomi nog att inte bekymra sig, som medelsvensson, om de 11 000:- om året som går till invandringspolitiken.

   Han ser det som viktigare att småpula med ekonomin, när invandringspolitiken skriker efter uppmärksamhet.

 3. ceasarfidelis
  april 14, 2010 kl. 15:35

  Tjena Cavatus,

  Inte illa, bra jobbat!

  Jag lägger en länk till din blogg, om du vill får du gärna göra detsamma

  http://sverigefidelis.blogg.se

 4. Magnus
  april 15, 2010 kl. 10:52

  kalle008 :
  saken är den att han har en annan agenda. *snip*

  Djup analys kalle. (Suck.)

  Hur vore det om SD gjorde sitt jobb istället för att gnälla på etablissemangets konspiratoin, agendor och gud vet allt…

  • april 15, 2010 kl. 11:07

   Beskriv vad du menar med ”att göra sitt jobb”! Vilket jobb är de som de inte görs? Utveckla helst hur du skulle vilja se att det utförs!

   • Magnus
    maj 11, 2010 kl. 14:05

    ”Beskriv vad du menar med ”att göra sitt jobb”!”

    Varför ska jag hjälpa er? Jag är inte SD:are och anser att SD består av många med preferenser nära svenska rörelsen, rasister samt nollor som kalle.

    Att inte begripa vad det är att göra sitt jobb är naturligt för en SD:are.

    Det enda relevanta för dig att replikera på min kommentar är försvar eller falsifiering av mitt påstående att kalle är konspirationsteorier på ett sätt som är vanligt i SD. Att du inte gör det visar att du inte begriper det och bekräftar min bild av SD:are.


    Aktualia: Denna text tycks inte ha några copyrightbegränsningar på engelska. den är väl spridd på bloggar, vilket jag tvivlar på att PVV eller Wilders motsätter sig. den ensamrätt du säger dig ha på hans text har du kanske gett dig själv, eller?? Att utan rätt grund söka profitera på någons text känns inte helt okej.

   • maj 11, 2010 kl. 14:12

    Visst, klaga går bra, men att förtydliga sig när man talar i gåtor … hm. Varför uttalar du dig då överhuvudtaget när du endast är ute efter att lägga ut dimridåer? Personer som kan lägga fram fakta är mer trovärdiga. Du skulle överlag behöva träna upp dig på att uttrycka dig lite bättre i skrift, så att du får fram ditt budskap. Jag tar jättegärna en diskussion med dig, men då måste själva diskussionsämnet fram i dagen.

    Uppenbart är att du dras med fördomar om SD. Men enligt statsvetaren Anders Sannerstedt i Lund är det inte något rasistiskt parti, ej heller kulturrasistiskt. Han säger: ”Sverigedemokraterna är starkt kritiska mot invandringen och invandringspolitiken, men inte rasistiska”. Han har forskat på partiet i två år och torde veta bättre än t.ex. du.

    Jag har köpt översättningen. Är det så konstigt? Har du aldrig köpt en översättning? Det har jag gjort många gånger både i jobbet och privat när det handlar om kvalitet. Annars funkar Google translate hjälpligt när det bara handlar om att förstå en text mer översiktligt. En översättare äger den tills den säljs till någon annan. Du får läsa på lagen lite bättre.

 5. Karl-Olof
  april 15, 2010 kl. 15:27

  Mycket bra talat. Håller med fullständigt. Tack för upplägget.

 6. Utlandssvensk
  april 17, 2010 kl. 15:00

  Hej du, Cavatus,

  Det finns en folkpartist, Erik Svansbo, som jag brukar debattera en del med.

  Hans partivänner stöder bygget av den saudi finansierade mosken i Göteborg. Jag har kritiserat detta på hans blogg, men resultatet varkar vara att även Svansbo stöder moskebygget.

  Svansbo är VÄLDIGT upprörd över att judarna flyr från Malmö. Vad tror han kommer att hända i Göteborg om några år?

  Gå in och debattera om ni orkar:

  http://blogg.svansbo.se/2010/04/17/ja-till-mosken-i-goteborg/

 7. april 20, 2010 kl. 07:35

  Tack så mycket!

 8. Il Padre
  april 20, 2010 kl. 13:27

  I stum beundran över innehållet även om språket översatt till svenska känns lite ”svulstigt”=omodernt. ALLT kan man stämma in i.

 9. Winston
  april 23, 2010 kl. 15:42

  Det här talet var den största hinken skit jag någonsin läst. Är det någon som faktiskt kontrollerar att det som sägs är sant, eller tror ni alla på vad han säger rakt av bara för att han Geert Wilder?
  Att det finns någon alls som köper hans snack är skrattretande. Stackars mänskligheten…

  • april 23, 2010 kl. 17:48

   Vad är det du själv inte känner till i det? Detta är i regel allmängods för pålästa människor. Om man inget vet eller känner till, dvs om man inte hänger med och läser i i den internationella debatten bland forskare och skribenter, förstår jag att det kan bli omvälvande att läsa talet. Vad vet du t.ex. om situationen mer specifikt i Holland än det som sägs i radio och TV??

  • Robin Shadowes
   april 23, 2010 kl. 18:56

   Det är du som okunnig. Läs på om islam innan du kommer hit och slänger ur dig en massa skit du inte vet ett dugg om.

 10. april 23, 2010 kl. 17:52

  Winston: Om man ska ta ditt snack på allvar så kanske det vore på sin plats om du åtminstone bemödade dig med att berätta i klartext vad Wilders sagt som inte överensstämmer med fakta.

 11. Utlandssvensk
  april 23, 2010 kl. 22:32

  ”Winston” är en fullständigt perfekt representant för svenska medier och riksdagsmän:

  Han vet ingenting, uttrycker sig synnerligen otrevligt och gnäller över att andra inte motbevisar påståenden som stör hans världsbild.

 12. Mikael Sjödin
  april 23, 2010 kl. 23:23

  Vad Winston vet eller inte vet kan vi tyvärr inte ha någon uppfattning om, eftersom han undvikit att berätta vad han vet. Hans synpunkt är därmed värdelös.

  • april 23, 2010 kl. 23:40

   Han vet nog mikroskopiskt lite, när det kommer till kritan, dessutom skriar han i högan sky om något uttalas som inte stämmer överens med hans egna åsikter.

 13. Less
  april 28, 2010 kl. 18:42

  Tack och lov för översättningen, min skolengelska räcker inte till jämt 😀

 14. Sven
  juli 7, 2010 kl. 13:17

  Råttorna bruka lämna sjunkande skapp!

 1. april 14, 2010 kl. 18:36

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: